شنبه، 15 اردیبهشت 1403 - 00:55   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 61778صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع دریاییچهارشنبه، 3 تیر 1394 - 23:10
توسعه گردشگری دریایی و چند پیشنهاد
 توسعه گردشگری دریایی و چند پیشنهادترابر نیوز: به باور کارشناسان و فعالان صنعت گردشگری، توسعه گردشگری دریایی در حقیقت نوعی کارآفرینی است که با ترغیب بخش خصوصی می توان به این مهم دست یافت.
  
ترابر نیوز:
◄ توسعه گردشگری دریایی و چند پیشنهاد

 حلقه مفقوده اقتصاد دریایی کشورمان مبحث گردشگری دریایی است، در حالی که ایران در این رابطه دارای "مزیت مطلق" است.


مزیت‏ های جغرافیایی کشورمان ایران در حوزه دریایی بسیار زیاد است. دارا بودن حدود سه هزار کیلومتر خطوط ساحلی، دسترسی به دریا در شمال و جنوب کشور، دسترسی به آب‏های آزاد (اقیانوس هند)، قرارگیری کشور بر سر مسیر کریدورهای ترانزیتی شمالی- جنوبی و عملکرد ارتباط دهنده کشورهای آسیای میانه با آب‏های جنوب کشور از جمله مزیت‌های مهم جغرافیایی کشور در حوزه دریایی بشمار می رود. از نظر اقتصادی، صنایع دریایی جایگاه ویژه‌ای را در اقتصاد کشور داراست.

متأسفانه علیرغم اینکه سالانه حدود 10 میلیون نفر سفر دریایی در کشورمان انجام می شود اما تقریباً اغلب آنها به قصد خرید از بازارهای مناطق آزاد قشم و کیش است و این فرصت بسیار خوبی است که می توان از آن در رونق گردشگری دریایی استفاده بهینه کرد.

کارشناسان صنعت گردشگری معتقدند رفع مشکلات مرتبط با گردشگری دریایی نیازمند توجه ویژه مسئولان است تا زمینه ساز رشد اقتصادی و افزایش اشتغال در منطقه باشد.

آنان آزادسازی حریم دریا را یکی از اولویت های برنامه های مسئولان در این زمینه می دانند و بر این باورند که رفع نقاط ضعف تاسیسات اقامتی، برخورد جدی با ساخت و سازهای بی رویه در ساحل، خرید کشتی های مسافری، افزایش تعداد آژانس های مسافری دریایی و برگزاری تورهای مسافرتی دریایی می تواند در جذب این دسته از گردشگران موثر باشد.

توسعه گردشگری دریایی از محورهای برنامه ششم توسعه است
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی توسعه گردشگری دریایی را یکی از محورهای برنامه ششم توسعه می داند و می گوید: افزایش سطح ایمنی در دریا و بهبود مسائل مربوط به محیط زیست، از مهمترین موضوعاتی است که در برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار خواهد گرفت.

به گفته سعیدنژاد در سواحل شمالی پیشنهادهای جذابی برای سرمایه گذاری تعریف شده از جمله معافیت 100 درصدی از هرگونه هزینه های بندری برای قایق های مسافربری در دریای خزر، و ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای خرید کشتی های مسافربری و کسانی که قصد دارند خدمات مسافربری ارائه دهند.

لزوم تقویت بخش خصوصی برای توسعه گردشگری دریایی
همچنین معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بر لزوم توسعه گردشگری دریایی تاکید می کند و می گوید: بایستی با تقویت بخش خصوصی در این حوزه مردم با گردشگری دریا آشنا شوند. از این رو اقداماتی از جمله برگزاری تورهای گردشگری در جزایر خلیج فارس، در این زمینه می تواند اهمیت دریا را برای اقشار مختلف نشان دهد.

مدیرکل بنادر سیستان و بلوچستان در خصوص توسعه گردشگری در بندر چابهار می گوید اگرچه برای توسعه گردشگری دریایی زیرساخت هایی ایجاد و در سواحل منطقه چابهار موج شکن های چند منظوره احداث کردیم، اما لازم است بخش خصوصی وارد شود و فعالیت های متناسب از جمله ساخت اسکله و یا خریداری سازه های شناور، برای مصارف گردشگری در دستور کار قرار گیرد.

حکمت الله موسوی معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، از حمایت سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ایجاد امکانات مرتبط با گردشگری آبی در خوزستان خبر می دهد و می گوید: استان خوزستان یکی از بهترین نقاط کشور برای توسعه گردشگری دریایی است.

به گفته وی ایجاد رستوران های ساحلی و دریایی، خرید شناورهای تفریحی و به کارگیری در رودخانه کارون و آبهای خلیج فارس، خرید شناورهای تفریحی برای تردد در دریاچه های پشت سدها، ساخت اسکله تفریحی و ... از جمله برنامه هایی است که می توان با ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی به تحقق آنها امید زیادی داشت.

پیشنهاد احداث «مارینا» در استان های ساحلی
 در راستای توسعه گردشگری دریایی پیشنهاد احداث «مارینا» (محل‌های نگهداری شناورهای شخصی) از سوی اعضای اتاق فکر سازمان بنادر و دریانوردی مطرح شد.

محمد قادری یکی از اعضای اتاق فکر سازمان بنادر و دریانوردی می گوید: درحال حاضر برخی از مردم به ویژه در استان‌های شمالی کشور، خواستار خرید و استفاده از شناورهای تفریحی هستند. با فراهم کردن امکان ایجاد «مارینا» (مکانی برای نگهداری شناورهای شخصی) می‌توان از این ظرفیت در راستای توسعه گردشگری دریایی استفاده کرد.

به گفته وی در مازندران بیش از ۸۰۰ «جت اسکی» وجود دارد که می‌توان با استفاده از آنها و با ایجاد تورهای کوتاه‌مدت، مردم را جذب سواحل کرد.

وی می گوید: سازمان بنادر و دریانوردی، حدود ۸۰ «موج‌شکن» در سواحل جنوبی ایران ساخته که لایروبی نشده‌اند و می‌توانند برای توسعه استفاده از قایق‌های شخصی و شناورهای تفریحی کوچک به کار گرفته شوند.

به گفته قادری، وزیر راه و شهرسازی، سازمان بنادر و دریانوردی را ملزم کرده که در راستای توسعه گردشگری دریایی و مسافری تفریحی، اقدامات موثرتری انجام دهد که در زمینه اجرای این دستور به نظر می‌رسد استفاده از همین موج‌شکن‌ها که کاربری خاصی ندارند، مناسب باشد.

در این‌باره محمد راستاد، مدیرکل بنادر استان بوشهر می گوید: بیشتر این موج‌شکن‌ها در نقاط دورافتاده واقع شده‌اند که به دلیل نبود زیرساخت‌هایی مانند هتل، کمتر مورد اقبال گردشگران قرار می‌گیرد، بنابراین نمی‌توان از آنها برای توسعه گردشگری دریایی با شناورهای شخصی یا چند نفره استفاده کرد.

وی تاکید می کند به‌طور کلی وجود «ماریناها» برای توسعه گردشگری ساحلی و برای ساماندهی استفاده از شناورهای تفریحی، «جت اسکی» و... ضروری به نظر می‌رسد که در این زمینه باید شهرداری‌ها نیز اقدامات توسعه‌ای لازم را انجام دهند.

یادآور می شود یکی از شعارهای محوری دولت، وزارت راه، و سازمان بنادر توسعه گردشگری بویژه گردشگری دریایی است، و به دلیل وسعت زیاد سواحل ایران موقعیت ممتاز داریم تا بتوانیم از سواحل کشور به عنوان ابزاری برای جذب سرمایه گذار استفاده کنیم.

 

تین نیوز

تعداد بازدید: 1985 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار