پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
سه شنبه، 18 اردیبهشت 1403 - 21:22   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 61360صفحه نخست » انرژی،حمل و نقل سه شنبه، 26 خرداد 1394 - 23:34
تشریح روش‌های مشارکت بخش‌خصوصی و دولتی توسط نماینده وزارت حمل و نقل اسپانیا
تشریح روش‌های مشارکت بخش‌خصوصی و دولتی توسط نماینده وزارت حمل و نقل اسپانیاترابر نیوز: بر اساس قانونی که در اسپانیا وجود دارد پروژه‌هایی که به روش مشارکت دولت و بخش خصوصی ساخته می‌شوند برای یک بازه زمانی مشخص مدیریت این پروژه‌ها در اختیار بخش خصوصی است.
  
ترابر نیوز:

جراردو گاویلانس

 

 

 

 

 

 

 

 

 

معاون مرکز مطالعات اقتصادی وزارت حمل و نقل اسپانیا در همایش تخصصی تجربیات بین‌المللی قراردادهای مشارکت عمومی-خصوصی٬ روش‌های مشارکت بخش‌خصوصی و دولتی در پروژه‌های راهسازی را تشریح کرد.

همایش تخصصی تجربیات بین‌المللی قراردادهای مشارکت عمومی-خصوصی حمل و نقل روز سه‌شنبه ۲۶ خرداد در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد و جرالدو گاویلانس معاون مرکز مطالعات اقتصادی وزارت حمل و نقل اسپانیا و فابیس فابیر پاسکووالی مدیر دفتر فاینانس وزارت حمل و نقل ایتالیا و راکس والکر رئیس اداره مشارکت عمومی و خصوصی وزارت حمل و نقل اتریش تجربیات کشورهای خود را در این حوزه تشریح کردند.

جراردو گاویلانس معاون مرکز مطالعات اقتصادی وزارت حمل و نقل اسپانیا با بیان این‌که انجمن پیارک هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود گفت: در این انجمن تجربیات در واگذاری پروژه‌های زیرساختی و روش‌های تامین مالی این پروژه‌ها بررسی می‌شود.

وی با اشاره به این‌که بیش از ۱۰۰ کشور عضو مجمع پیارک هستند و در این انجمن مشکلات و معضلات تامین مالی پروژه‌ها را بررسی می‌کنند به مزیت‌ها و چالش‌های روش تامین مالی PPP (private public partnership) که روش تامین مالی مشارکتی بخش خصوصی و عمومی است اشاره کرد و گفت: بر اساس این روش بخش خصوصی و عمومی برای اجرای پروژه‌ها با یکدیگر مشارکت می‌کنند که البته باید برای درک بهتر این روش به آن عمق بدهیم.

جراردو گاویلانس افزود: وقتی پروژه‌ای به شکل سنتی توسط بخش خصوصی ایجاد می‌شود این پروژه باید به گونه‌ای باشد که فعالیت‌های بخش دولتی توسط بخش خصوصی اجرا شود. در اسپانیا بخش راهداری بر اساس قانون به مدت چهار سال به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

رئیس کمیته فنی مجمع پیارک با بیان این‌که طراحی، تامین مالی، بهره‌برداری، احداث و انتقال پنج مولفه روش PPP هستند گفت: بر اساس این روش یکی از بخش‌های طراحی، تامین مالی و بهره برداری توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود که در گذشته در اختیار بخش دولتی بوده است.

وی دو روش BOT و BBOT را از انواع روش سرمایه‌گذاری مشارکت بخش خصوصی و عمومی عنوان کرد و گفت: بر اساس روش BOT سه مرحله احداث، بهره‌برداری و انتقال بدون تامین مالی توسط بخش خصوصی انجام می‌شود که در روش BBOT علاوه بر سه بخش مذکور بخش فنی نیز توسط بخش خصوصی انجام می‌گیرد که این روش در ۱۰ سال گذشته در اروپا بسیار زیاد استفاده شده است.

گاویلانس با بیان این‌که این روش سرمایه‌گذاری ابزاری در کنار دیگر روش‌های سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود ادامه داد: با بررسی روش مشارکت خصوصی دولتی در گروهی از کشورهای آسیایی مشاهده می‌شود که در برخی از این کشورها ۱۰۰ درصد پروژه‌های بخش حمل و نقل با استفاده از روش مذکور اجرا می‌شود. در ژاپن ۹۹ درصد پروژه‌ها و در کره جنوبی نیز تا ۹۷ درصد پروژه‌های حمل و نقل با استفاده از روش مشارکت خصوصی ـ دولتی عملیاتی می‌شود.

معاون مرکز مطالعات اقتصادی وزارت حمل و نقل اسپانیا افزود: در برخی کشورهای اروپایی مانند پرتغال، اسپانیا و ایتالیا نیز تقریبا ۸۰ درصد پروژه‌های بخش حمل و نقل با استفاده از روش PPP اجرا می‌شوند و در کشوری مانند آلمان این میزان ۷۰ درصد است.

وی گفت: البته میزان اجرای پروژه‌های زیرساختی به روش PPP در کشورهای کمتر توسعه‌یافته بسیار پایین‌تر است به طوری که در کشور هند این میزان حدود ۳۰ درصد است.

رئیس کمیته فنی پیارک با بیان این‌که زیرساخت‌های حمل و نقل گران‌قیمت ترین پروژه‌ها برای سرمایه‌گذاری هستند افزود: بازارهای مالی و بخش خصوصی به دنبال شفافیت و کاهش ریسک برای سرمایه‌گذاری هستند به همین دلیل هر چه زمان اجرای پروژه بیشتر شود هزینه اجرای آن نیز افزایش می‌یابد بنابراین زمان بیشتری برای بازگشت سرمایه این پروژه‌ها برای بخش خصوصی نیاز است.

گاویلانس دریافت عوارض آزادراهی را از منابع تامین سرمایه ساخت این پروژه‌ها عنوان کرد و گفت: اگر منابع مالی اجرای این پروژه‌ها از طریق دریافت عوارض از مردم تامین شود، علاوه بر توان مالی مردم برای پرداخت عوارض، باید انگیزه و تمایل لازم برای پرداخت این هزینه در مردم وجود داشته باشد.

معاون مرکز مطالعات اقتصادی وزارت حمل و نقل اسپانیا به بازدید خود از جاده‌ای در هند اشاره کرد و گفت: در این منطقه دو جاده جدید و قدیمی در کنار یکدیگر وجود دارد که اکثر مردم ترجیح می‌دادند از جاده قدیم به دلیل ندادن عوارض تردد کنند زیرا زمان برای آن‌ها ارزش نداشت در حالی که با عبور از جاده جدید زمان سفر آن‌ها کوتاه‌تر می‌شد.

وی به مزایا و معایب استفاده از روش مشارکت بخش خصوصی و دولتی اشاره کرد و گفت: اجرای پروژه با این روش گران‌تر از اجرای آن توسط بخش دولتی است اما این سوال مطرح می‌شود که آیا اگر در حال حاضر پنج درصد بیشتر هزینه کنیم و پروژه توسط بخش خصوصی اجرا شود به صرفه است یا پنج سال اجرای پروژه به تعویق بیفتد تا تمام منابع پروژه توسط بخش دولتی تامین شود؟ قاعدتا اگر پنج سال برای تامین مالی پروژه توسط دولت منتظر بمانیم در این مدت هزینه اجرای پروژه افزایش می‌یابد و بنابراین پرداخت پنج درصد بیشتر برای اجرای پروژه توسط بخش خصوصی توجیه اقتصادی بیشتری دارد.

رئیس کمیته فنی پیارک گفت: برای ساخت یک جاده به روش‌های سنتی باید برای همه بخش‌های طراحی، احداث و تامین مالی به صورت مجزا مناقصه برگزار شود که بر اساس برآوردهای انجام شده ساخت پروژه راهی با استفاده از این روش حدود هشت سال زمان نیاز است در حالی که اگر این پروژه‌ها با استفاده از روش PPP اجرا شود مراحل طراحی، احداث و تامین مالی در قالب یک مرحله انجام می‌شود و به طور قابل توجهی موجب صرفه‌جویی در زمان احداث خواهد شد به طوری که این پروژه‌ها با استفاده از این روش در مدت ۱۷ ماه اجرا می‌شود.

گاویلانس به نقاط ضعف ساخت پروژه‌های زیرساختی به روش مشارکت خصوصی ـ عمومی اشاره کرد و توضیح داد: عدم تمایل مردم برای پرداخت نکردن عوارض آزادراهی یکی از مشکلات اجرای این طرح است زیرا با پرداخت عوارض باید سرمایه ساخت پروژه توسط بخش خصوصی تامین شود. در این زمینه دولت‌ها باید دلایل قانع‌کننده مبنی بر پرداخت عوارض برای مردم عنوان کنند تا مردم به صورت داوطلبانه استفاده از جاده قدیم یا جاده جدید را انتخاب کنند.

وی با تاکید بر اینکه روشPPP  برای ساخت پروژه‌ها یک روش صرفا خصوصی نیست بلکه مشارکت بخش دولتی و خصوص است گفت: بر اساس قانونی که در اسپانیا وجود دارد پروژه‌هایی که به روش مشارکت دولت و بخش خصوصی ساخته می‌شوند برای یک بازه زمانی مشخص مدیریت این پروژه‌ها در اختیار بخش خصوصی است.

معاون مرکز مطالعات اقتصادی وزارت حمل و نقل اسپانیا احتمال ناکامی پروژه‌ها را یکی از معایب استفاده از روش مشارکت بخش دولتی ـ خصوصی عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال اگر پیش‌بینی می‌شود ۱۰ هزار خودرو از محور ساخته شده تردد کند ممکن است این پیش‌بینی‌ها محقق نشود و با تردد کمتر از این میزان، سرمایه کافی و پیش‌بینی شده حاصل نشود به طوری که ممکن است حتی هزینه نگهداری این مسیر (راهداری) تحقق نیابد.

وی به راهکار مقابله با احتمال ناکامی در این پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: در این شرایط باید از قبل یک قانون مصوب و مکتوب تدوین شود تا مسئولیت و تعهد بخش خصوصی در برابر ناکامی‌های احتمالی در آن تعیین شده باشد که این بهترین راهکار برای خسارت‌های احتمالی ناشی از این اتفاق است.

 

پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی

تعداد بازدید: 1332 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  جعفر شربیانی:انتصابات محفلی، تهران را به وضع موجود کشانده /ناکارآمدی شما بیشتر به ضرر انقلاب است
  فاطمه هاشمی: در دو سال اخیر وزارت بهداشت آمار مرگ و میر بیماران خاص را منتشر نکرده / قیمت برخی داروهای سرطان ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است
  ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  کشورها انرژی خود را در کجا به کار می گیرند؟ | طرح آزاد راه 1100 کیلومتری نروژ
  کمک ۳۱ میلیارد دلاری آرامکو به اقتصاد عربستان
  طرح تولید بنزین از متانول بلای جان مردم می شود؟
  فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  دعوای آمریکا و اروپا بر سر تحریم LNG روسیه
  خودروهای برقی فرانسه را از واردات نفت بی نیار می‌کند
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار