پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
چهارشنبه، 19 اردیبهشت 1403 - 09:34   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 60474صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع دریاییدوشنبه، 11 خرداد 1394 - 12:49
جای خالی کشتی‌های مسافری بزرگ در سواحل ایران
جای خالی کشتی‌های مسافری بزرگ در سواحل ایران ترابر نیوز: مردم ما از جغرافیای دریایی کشور تصویر درستی ندارند؛ نمی‌دانند که جزیره هندورابی چقدر زیباست یا طبیعت تنب بزرگ را در هیچ کجای دنیا نمی‌توان جست.
  
ترابر نیوز:

 

 

 

 

 

 

 

 

دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی گفت: مردم ما از جغرافیای دریایی کشور تصویر درستی ندارند؛ نمی‌دانند که جزیره هندورابی چقدر زیباست یا طبیعت تنب بزرگ را در هیچ کجای دنیا نمی‌توان جست.

"مردم با دریا بیگانه‌اند"؛ جمله‌یی که در ایام برگزاری بیست و سومین همایش ارگان‌های دریایی در هفته گذشته، کارشناسان صنعت حمل‌ونقل دریایی بارها به آن اشاره کردند. تمایل بیشتر به استفاده از دیگر وسایل حمل‌ونقل اعم از هواپیما، قطار و خودرو امری انکارناپذیر است از سوی دیگر توسعه صنعت حمل‌ونقل دریایی بدون در نظر گرفتن تصویری روشن و دارا بودن راهبردهای عملی غیرممکن است.

کشور ما با وجود دارا بودن پتانسیل فراوان در بنادر هنوز به جایگاهی درخور این ظرفیت در عرصه جهانی و حتی در سطح کشور نیز دست پیدا نکرده است. سفرهای دریایی در ایران فقط در ایام پیک سفرها با استقبال مواجه می‌شود و برای این سفرها از شناورهای مسافری استفاده می‌شود اما کشتی‌های عظیم‌الجثه با امکانات قابل توجه در بنادر ایران جایی ندارند. البته هستند کشتی‌های مسافربری اقیانوس‌پیمایی که مالک ایرانی دارند اما به‌ خاطر نبود اسکله‌های مناسب برای پهلوگیری کشتی‌های کروز به سوی سواحل ایران نمی‌آیند.

با توجه به سیطره فرهنگ گردشگری برون‌گرا، تمایل به خروج از کشور برای تفریح و هزینه بالای نگهداری کشتی‌ها، سرمایه‌گذاران و صاحبان کشتی و کشتی‌رانی رغبت زیادی به توسعه این بخش به لحاظ گردشگری ندارند و به دلیل سود بالای حاصل از واردات، تمایل بیشتری به واردات کالا با لنج و کشتی دارند. از سوی دیگر در چند سال اخیر با برگزاری جشنواره‌های متنوع در جزایر کیش و قشم و رونق نسبی گردشگری در این مناطق که سطح کیفی پایینی نسبت به مناطق مشابه در دنیا دارند، لنج‌ها و قایق‌های تفریحی که اغلب جابه‌جایی مسافران را انجام می‌دهند به عرصه آمده و در مسیرهای بندرعباس-کیش، بندرعباس-قشم، قشم-کیش و بالعکس فعالیت می‌کنند.

این درحالی است که سرمایه‌گذاران عرصه دریا به دلیل فقدان زیرساخت‌های لازم و وجود بستر مناسب و امکانات غیرقابل مقایسه با ایران تمایل به سرمایه‌گذاری در کشورهای همسایه نظیر امارات را دارند و سرمایه‌گذاری درکشور را دارای توجیه اقتصادی نمی‌دانند. مالکان ایرانی کشتی‌های بزرگ مسافرتی کشتی‌های خود را در عرصه بین‌المللی و نه در ایران مورد استفاده قرار می‌دهند.

این درحالی است که ترکیه در همسایگی ایران برای توسعه حمل‌ونقل دریایی خود اقدامات متنوعی از قبیل آموزش نیروی انسانی، تقویت زیرساخت‌ها و فراهم کردن استفاده از سوخت بدون مالیات برای کشتی‌های خود در نظر گرفته که این مساله باعث رونق این صنعت شده است. تجربه گردشگری دریایی در ترکیه حاکی از آن است که کشور ترکیه با مساحتی نصف ایران حدود ۷۶میلیون نفر (جمعیتی به اندازه ایران) با کاهش 42درصدی در هزینه جابه‌جایی مسافر و خودرو در اطراف استانبول و دریای مرمره، افزایش 99درصدی شاخص مسافر- مایل، افزایش 45درصدی شاخص خودرو- مایل و کاهش 52درصدی قیمت بلیت سفرهای دریایی برای جابه‌جایی مسافر و خودرو ازجمله تاثیرات جابه‌جایی مسافر و خودرو در کشور ترکیه است.

 کارشناسان حوزه حمل‌ونقل دریایی بر این باورند که خرید کشتی مسافربری باید دارای توجیه اقتصادی باشد، همین‌طور شرایط اقلیمی به‌ویژه در خزر، وجود قوانین امنیتی و کنوانسیون‌های دریایی، بالا بودن هزینه خرید کشتی‌های استاندارد و محدودیت‌های موجود برای ارایه خدمات تفریحی از عوامل بی‌رغبتی برای سرمایه‌گذاری در این بخش است. «تعادل» برای واکاوی مشکلات صنعت گردشگری دریایی و کشتیرانی با حسن تیمورتاش، دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی به گفت‌وگو نشسته است.

وی صحبت‌های خود را اینگونه آغاز می‌کند؛ «مردم ما از جغرافیای دریایی کشور تصویر درستی ندارند، نمی‌دانند که جزیره هندورابی چقدر زیباست، طبیعتی که در تنب بزرگ وجود دارد را در هیچ کجای دنیا نمی‌توان جست ولی مردم ما با این جغرافیا آشنایی ندارند. در سطح بین‌المللی نیز این کمبودها بیشتر می‌شود.»

سفرهای دریایی در ایران با شناورهای مسافری انجام می‌شود. جایگاه کشتی‌های مسافری درکشور ما چگونه است؟

در ایران کشتی مسافری نداریم، یعنی بهتر است بگوییم به آن مفهومی که در دنیا وجود دارد مثلا 200 نفر، 300 نفر، 1000نفر و 10000نفر را از یک بندر برمی‌دارد و به یک مکان تفریحی می‌برد، نداریم. البته یکی‌دو کشتیرانی بخش خصوصی وجود دارد که حمل‌ونقل مسافر را از خرمشهر به بصره عراق و کویت یا از بندرعباس به دوبی و کویت انجام می‌دهند. یک‌سری مسافرت‌های داخلی هم بین جزایر خودمان داریم بین کیش-خارک، خارک-بندرعباس و بندرعباس-قشم که به‌ صورت قابل توجه و در سطح استانداردی نیست که از آن به عنوان گردشگری دریایی یاد کنیم.

ممکن است در ایام نوروز و دیگر ایام پیک سفرها 10هزار نفر هم به بندرعباس بروند یا در کل گروهی از بخش دریا استفاده کنند ولی بحث این است که کشتی‌کروز داشته باشیم، کشتی مسافربری در سطح بالا داشته باشیم که تورهای دریایی خاص برگزار کنند مثلا از بندرعباس به سمت قشم و کیش حرکت کند و جزایر بسیار زیبای تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی اینها جزایری هستند که دارای قابلیت‌های زیادی هستند ولی متاسفانه تسهیلات لازم برای توسعه در این بخش وجود ندارد.

در ایران آیا اشخاص یا شرکت‌هایی وجود دارند که کشتی کروز داشته باشند؟

شرکت‌های کشتیرانی که کشتی‌های مخصوص مسافربری داشته باشند و در بخش حمل‌ونقل مسافر و گردشگری استفاده کنند، نداریم. در صورتی که می‌توانیم در سطح کلان از بنادر ایران به سمت بنادر هند و آذربایجان حمل‌ونقل گردشگرانه داشته باشیم، یک مساله زیربنایی وجود دارد به این معنا که هنوز یک ارگان مشخصی را تعریف نکرده‌ایم که در زمینه گردشگری دریایی نظارت و مدیریت داشته باشد. ابتدا باید مرجع دریایی نظارتی وجود داشته باشد.

بند دوازدهم قطعنامه بیست و سومین همایش ارگان‌های دریایی به ظرفیت‌های گردشگری در حوزه دریا اشاره دارد و از سازمان گردشگری و بنادر خواسته شده تا با همکاری ارگان‌های دیگر این صنعت را توسعه بخشند. چرا تا این میزان کلی به این موضوع مهم نگاه شده است؟

برای اینکه مشخصه خاصی را جست‌وجو نمی‌کنند. تازه بعد از 23همایش تصمیم گرفته‌اند که به بخش گردشگری دریایی توجه نشان دهند. مساله بعدی این است که ما «مارینا» نداریم، مارینا توقفگاه‌های کشتی‌های مسافرتی هستند که این کشتی‌ها در آن پهلو می‌گیرند و مثل پارکینگ‌های ماشین که به‌ صورت عمودی و درکنار هم تعبیه می‌شوند، کشتی‌های مسافرتی نیز در این مارینا پهلو می‌گیرند و شخصی مثل پارکبان‌های اتومبیل بر امنیت این کشتی‌ها نظارت می‌کند.

علاوه بر مساله کشتی‌های کروز و مارینا، اسکله‌های موجود در سطح کشور قابلیت‌های لازم برای حمل‌ونقل و پیاده و سوار کردن مسافران در سطح بزرگ را ندارند، درست است؟

در بندرعباس یک اسکله برای مسافران وجود دارد یا در بندرباهنر سالنی برای مسافران تعبیه شده است ولی باز می‌گویم بحث ما این نیست، بحث «مارینا» است. فقدان وجود مارینا در شمال و جنوب ایران یکی از مسایلی است که به نابه‌سامانی حوزه گردشگری دریایی در سطح کلان دامن می‌زند نه‌تنها در شمال و جنوب بلکه در مناطق آزاد هم مارینا نداریم و زمانی که مارینا داشته باشیم کم‌کم کشورهای دیگر هم برای مسافرت به بنادر ایران ترغیب خواهند شد.

مارینا بندر کروزهای تفریحی است که می‌تواند توسط بخش خصوصی یا دولتی ساخته شود که کشتی‌های مسافرتی و تفریحی در این مکان پهلو می‌گیرند و به نوعی حمایت می‌شوند. یک موج‌شکن کوچک هم در این مارینا برای مراقبت از کشتی‌ها تعبیه می‌شود. بحث دیگر، بحث قایق‌های بادبانی است؛ زمانی که من در فدراسیون حمل‌ونقل بودم چند قایق بادبانی وارد کشور کردیم که تعدادی در اختیار سازمان بنادر قرار گرفت و تعدادی را نیز به شمال بردیم تا در مسابقات قایقرانی استفاده شود که وجود این قایق‌ها در بنادر، جلوه بسیار زیبایی به بنادر ما می‌دهد.

اگر از همین مسایل ریز و کوچک و این قایق‌های بادبانی شروع کنیم به کروزهای بزرگ هم خواهیم رسید. زمانی که شما کروز بزرگ داشته باشید، مسافر یا گردشگر یک‌سری توقعات از قبیل فری‌شاپ و امکانات تفریحی دیگر می‌خواهد. کشتی میرزاکوچک‌خان در نوشهر همین‌طور بی‌استفاده افتاده است، حداقل می‌توانیم از این کشتی به عنوان یک رستوران دریایی استفاده کنیم.

برای جذب تاجران ایرانی که مالک کشتی‌های کروز هستند و در خارج از ایران و در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هستند، چه باید کنیم؟

کشتی‌های کروز زیادی هستند که مالکیت ایرانی دارند و بسیار هم گران‌قیمت هستند اما بنا به دلایل زیادی ازجمله نبود زیرساخت‌های لازم که یکی از کوچک‌ترینشان نبود اسکله ماریناست به آب‌های ما نمی‌آیند. پس لازم نیست ما از آنها بخواهیم که بیایند، همین که شرایط را مهیا کنیم آنها خواهند آمد و جذب خواهند شد. مثل این است بگوییم زمانی که سرما می‌خوریم از ویروس می‌خواهیم که وارد بدن شود، نه شرایط سرماخوردگی ایجاد شده و ویروس هم با کمال میل وارد بدن شده است. زمانی که شرایط را مهیا کنید، گردشگر خودش می‌آید، نیاز به مارکتینگ و بازاریابی حتی وجود ندارد.

گردشگری در ایران در حوزه حمل‌ونقل دریایی در چه سطحی است و مردم در دریا با چه وسایل حمل‌ونقلی سیر می‌کنند؟

از آنجا که مردم به طور قابل توجه از دریا و حد استانداردهای مسافرت‌های دریایی اطلاع ندارند به اتوبوس‌های دریایی اکتفا می‌کنند درصورتی که مسافر دریایی ایمنی می‌خواهد البته این اتوبوس‌های دریایی هم ناایمن نیستند ولی کشتی‌های مسافرتی باید به حدی از استاندارد برسند که در دنیا وجود دارد. با این حال مردم استقبال می‌کنند به خصوص در ایام پیک سفرها.

پول نیوز

تعداد بازدید: 1124 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  ببینید: چه کسی فایل صوتی ظریف را درز داد؟ / اظهارات لیلاز به ۳ دلیل با منطق سازگار نیست
  تحقیقات جدید: با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  سلیمی، نماینده مجلس: برخی نمایندگان مجلس نه یکی، بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند /باید تکلیف این خودروها روشن شود
  روزنامه جوان: لوازم خانگی ایرانی، هم از دبی گران‌تر است، هم از محصولات خارجی بی‌کیفیت‌تر
  جعفر شربیانی:انتصابات محفلی، تهران را به وضع موجود کشانده /ناکارآمدی شما بیشتر به ضرر انقلاب است
  فاطمه هاشمی: در دو سال اخیر وزارت بهداشت آمار مرگ و میر بیماران خاص را منتشر نکرده / قیمت برخی داروهای سرطان ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است
  ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  کشورها انرژی خود را در کجا به کار می گیرند؟ | طرح آزاد راه 1100 کیلومتری نروژ
  کمک ۳۱ میلیارد دلاری آرامکو به اقتصاد عربستان
  طرح تولید بنزین از متانول بلای جان مردم می شود؟
  فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  دعوای آمریکا و اروپا بر سر تحریم LNG روسیه
  خودروهای برقی فرانسه را از واردات نفت بی نیار می‌کند
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار