پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
دوشنبه، 17 اردیبهشت 1403 - 00:41   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
- اندازه متن: + -  کد خبر: 60170صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هواییدوشنبه، 4 خرداد 1394 - 00:51
General Aviation یا هوانوردی عمومی؛ حلقه گم شده هواپیمایی ایران
General Aviation یا هوانوردی عمومی؛ حلقه گم شده هواپیمایی ایرانترابر نیوز: هوانوردی عمومی اصلی ترین و مهمترین بخش رشد هوانوردی در دنیاست.
  

ترابر نیوز:

General Aviation یا هوانوردی عمومی؛ حلقه گم شده هواپیمایی ایران

هواپیمایی به 3 بخش تقسیم می شود:

1.حمل و نقل هوایی / Transportation 
2.هوانوردی عمومی / General Aviation
3. خدمات ویژه هوایی / Aerial Work
 
که در تمامی موارد فوق فرودگاه و صنعت فرودگاهی به عنوان مکمل عمل می کند و در مجموع صنعت هوانوردی شکل می گیرد.
هوانوردی عمومی اصلی ترین و مهمترین بخش رشد هوانوردی در دنیاست. در حقیقت به صورت خلاصه هوانوردی عمومی هر چیزی غیر از حمل و نقل هوایی برنامه ریزی شده  است که شامل بخش های ذیل می باشد:
 
1. هواپیماهی شخصی
2.خدمات هوایی
3.خدمات تعمیرات و نگهداری هواپیما
4.ایر چارتر 
5.تفریحات و گردشگری هوایی
6.آموزش فنون هوایی
7.خدمات پست هوایی
8.خدمات هلیکوپتری
9.ایرتاکسی
 
اکثر خدمات فوق با هواپیماهای سبک تا سقف حداکثر وزن بلند شدن 5700 کیلوگرم انجام می شود که به صورت عامیانه به هواپیماهای کوچک تا حداکثر 19 صندلی یک موتوره یا دو موتوره گفته می شود.
البته برخی اعتقاد دارند که Air Cargo یا خدمات بار هوایی هم جزئی از هوانوردی عمومی است و البته چون خدمات بار هوایی غیر برنامه ریزی شده است و از طرفی درست است اما اگر با هواپیماهای سبک و با شعاع عملیاتی منطقه ای انجام شود جزئی از هوانوردی عمومی است و در غیر این صورت در بخش حمل و نقل قرار می گیرد. 

هوانوردی عمومی بیشترین بازار کسب و کار را در هوانوردی دنیا دارد و 100 درصد فرودگاه های محلی یا منطقه ای و یا فرودگاه های کوچک با درآمد حاصل از هوانوردی عمومی اداره می شوند.

گفته می شود حدود 54 فرودگاه کشور از 58 فرودگاه زیر مجموعه شرکت فرودگاه های کشور( آمار تعداد ممکن است 1 یا 2 فرودگاه بالا یا پائین باشد) غیر اقتصادی هستند و نسبت درآمد به هزینه هماهنگی ندارد و به اصطلاح ضرر ده هستند. این بدان معنی این است که در ایران هواپیمایی یعنی فقط ایرلاین؛ و حمل و نقل هوایی و جایی برای هوانوردی عمومی وجود ندارد.  مسلماً فرودگاهی مثل سبزوار باید متکی به ورود هواپیمای مسافربری و آن هم با توجه به شرایط( فاکتورهای مختلف بازرگانی) با هفته ای 3 یا 4 فرکانس پروازی، باشد و با اخذ عوارض فرودگاهی از شرکت هواپیمایی برقرار کننده پرواز، هزینه های خود را پوشش دهد که با توجه به آئین نامه های مرتبط ( ماده 63 وصول مطالبات) بسیار ناچیز است. در نتیجه نمی تواند مستقل عمل کند.

در کشوری همچون ایالت متحده طبق آمار اتحادیه بین المللی هوانوردی عمومی، حدود 5300 فرودگاه به کاربران و بهره برداران هوانوردی عمومی خدمات ارائه می دهند این درصورتی است که تنها حدود 600 فرودگاه از آمار اشاره شده علاوه بر هوانوردی عمومی به شرکت های هواپیمایی مسافری نیز خدمات می دهند. این یعنی هسته اصلی امور هوانوردی و فرودگاهی را هوانوردی عمومی شکل می دهد.

اگر در کشور ما نیز هوانوردی عمومی به معنای واقعی ایجاد شود چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟ مسلماً با هوانوردی عمومی دیگر خلبانان ما بیکار نیستند( طبق آمار غیر رسمی حدود 1200 خلبان فارغ التحصیل بیکار در کشور داریم که چشم انتظار استخدام در ایرلاین ها هستند و این یعنی ورود حدود 400 فروند هواپیمای مسافربری که با توجه به بافت اقتصادی و اجتماعی شهرها و مناطق کشور و همچنین اقتصاد ملی جزو محالات بوده و غیر ممکن است.

فارغ التحصیلان فنی هواپیما دیگر بیکار نیستند، فرودگاه های کشور به شدت عملیاتی می شوند و اقتصاد فرودگاهی رشد خواهد کرد، بهره برداری از هواپیمای شخصی به معنای اصولی آغاز خواهد شد و این یعنی جابه جایی قشر سرمایه دار و رسیدگی به امور شخصی و کاری خود بدون اتکا و نیاز به برنامه شرکت های هواپیمایی و جنب و جوش بیش از پیش بخش خصوصی، رشد صنعت توریستی و گردشگری، جا به جایی بار ، ورود هواپیماهای سبک با تکنولوژی روز و تأثیر اجتناب ناپذیر در صنایع طراحی و تولید، ایجاد شرکت های خدماتی با زمینه فعالیت های متنوع و ...

در مجموع می توان گفت رشد اقتصادی و صنعتی و حتی اجتماعی و فرهنگی رابطه مستقیمی با زمان دارد. صنعت هوانوردی با ایجاد شبکه سرعتی، زمان را به حداقل می رساند و این دلیل محبوبیت هوانوردی در دنیای امروز است که اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به این معقوله اهمیت ویژه ای می دهند.

در نتیجه هوانوردی عمومی می تواند تنها راه نجات صنعت هوانوردی کشور باشد و دلیلی خواهد بود که سرمایه گذاری در این صنعت شدت بگیرد و البته اشتغال زایی و گردش اقتصادی را فراهم آورده و در نهایت سهم هوانوردی در تولید ناخالص ملی افزایش خواهد یافت و بدون شک تأثیرات ویژه ای بر شرکت های هواپمایی ما خواهد گذاشت که تنها به یک نمونه از آن اشاره می کنم.

به دلیل نبود هوانوردی عمومی در کشور خلبانان فارغ التحصیل در صورت اشتغال با 200 ساعت پرواز آموزشی با هواپیماهای سبک و یک موتوره وارد ایرلاین می شوند و باید با هواپیماهای 2 موتوره یا بیشتر و آن هم جت و در فضای خاص خودشان پرواز کنند، اگرچه این افراد تحت آموزش های ویژه قرار می گیرند ولی یقیناً تجربه عملیاتی آنها در اندازه همان 200 ساعت است. حال اگر هوانوردی عمومی وجود داشته باشند،  فارغ التحصیلان فارغ التحصیل وارد بازار کار این بخش خواهند شد و با هواپیماهای سبک یک یا دو موتوره ( هواپیماهای شخصی یا ایرتاکسی یا ایرسرویس یا هر بخش مشمول هوانوردی عمومی) پرواز خواهند کرد و بعد از چند سال در صورت علاقه به ارتقاء با دانش به مراتب بالاتر از دوران فارغ التحصیلی و تجارب پروازی بیش از گذشته وارد شرکت های هواپیمایی می شوند.

 این بدان معنی است که او دیگر، خلبان تازه فارغ التحصیل شده و با تجارب دانشجویی و 200 ساعت پرواز نیست و این می تواند ضریب ایمنی شرکت های هواپیمایی را افزایش داده و هسته متخصص بخش عملیات پرواز را تقویت کند.
 
اما چرا هوانوردی عمومی در ایران اجرایی نشده است؟ به نظر می رسد دلیل اول و آخر آن، دولت مردان هستند که در رأس آن سازمان هواپیمایی کشوری قرار دارد. سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان بازوی حاکمیتی دولت در هواپیمایی و متولی هوانوردی هنوز به این پختگی نرسیده است یا نمی خواهد برسد ( چون بار کاری و فعالیت و مسئولیت به شدت افزایش پیدا می کند ) و البته هماهنگی ساختاری و سیستمی با ارگان های صاحب نظر همچون سپاه پاسداران، شورای امنیت ملی، کمیته دائمی امنیتی فضای کشور، پلیس فرودگاه های کشور، پدافند ارتش، ستاد کل نیروهای مسلح نیز نیاز است، اما پیچیدگی خاصی ندارد و صرفاً توجیه این ارگان ها و تعریف یک سیستم بهره برداری مناسب است و وظیفه آن بر گردن سازمان هواپیمایی کشوری است و چون این سازمان برنامه مربوط به شرکت های هواپیمایی (ایرلاین ها) را در اولویت قرار داده  به مسئله هوانوردی عمومی با وجود اهمیتی که ذکر شد به عنوان یک حاشیه نگاه می کند که نتایج مخرب این دیدگاه را بر پیکره صنعت هوانوردی کشور را نظاره گر هستیم.

البته فرهنگ سازی و برگزاری نمایشگاه های هوایی مرتبط و حتی نمایش های هوایی در اطلاع رسانی موضوعات اشاره شده نیز تأثیرات مثبتی در جذب بازار سرمایه دارد.

شایان ذکر است موارد اشاره شده و در کل هوانوردی عمومی در پیش از انقلاب شکوهمند کشور، وجود داشته است و شرکت هایی همچون ایرتاکسی، ایر سرویس، پارس ایر و هور آسمان هسته اصلی هوانوردی عمومی را شکل می دادند و خوب ایرلاینی هم به نام هما وجود داشت که در دنیای آن زمان بهترین و امن ترین شرکت هواپیمایی بود.

وبلاگ تین نیوز، آرمان بیات

تعداد بازدید: 1229 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار