پنجشنبه، 13 اردیبهشت 1403 - 05:12   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 58066صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع ریلیسه شنبه، 25 فروردین 1394 - 21:26
قول‌ها و وعده‌هایی که عملی نشد/ تبریزی‌ها همچنان منتظر مترو
قول‌ها و وعده‌هایی که عملی نشد/ تبریزی‌ها همچنان منتظر متروترابر نیوز: پروژه احداث مترو در کلانشهر تبریز از سال ۸۱ آغاز شده و طی سالها با وجود قول‌های متعدد برای بهره برداری، هنوز خبری از متروی تبریز نیست و مردم شهر اولین‌ها همچنان منتظر تحقق وعده ها هستند.
  
ترابر نیوز:

افزایش ترافیک شهری و مشکلات حمل و نقل عمومی از یک سو و حجم وسیع مسافرت های درون شهری و مهم تر از آن آلودگی هوای تبریز از سوی دیگر لزوم احداث خطوط مترو را در این کلانشهر بیش از پیش نمایان می سازد پروژه ای که چندین سال است در دست احداث بوده و با تاخیرها و قول های مکرر روبرو می شود.

برای اولین بار در دی ماه ۱۳۶۹ موضوع قطارشهری تبریز در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و با بررسی های انجام یافته٬ احداث چهار خط ریلی درون شهری و یک خط حومه ای به تصویب رسید، بالاخره با تصویب شورای‌عالی ترافیک شهرهای کشور٬ احداث خط نخست قطار شهری تبریز در سال ۱۳۸۱ آغاز شد.

متروی تبریز طبق تصویب شورای عالی ترافیک در آن سال ها به طول ۱۰۰ کیلومتر محدود شد که بعد از تهران و کرج دارای بیشترین خطوط در بین کلانشهرهای کشور است.

قول‌ها و وعده‌هایی که عملی نشد/ تبریزی‌ها همچنان منتظر مترو

خط یک قطار شهری تبریز که مدت هاست تبریزی ها منتظر شنیدن سوت قطار آن هستند به طول ۱۷ کیلومتر دارای دو پایانه "ائل گلی" در ابتدای مسیر و "لاله" درانتهای مسیر است که این خط در سه فاز طراحی شده و شامل ۱۸ ایستگاه و دو پایانه ابتدایی و انتهایی است، هر یک از فازهای سه‌گانه خط اول قطار شهری تبریز، در قالب شش ایستگاه مطالعه و اجرا شده و فاصله ایستگاه‌ها از یکدیگر طبق استاندارهای جهانی، ۹۰۰ متر است.

قول‌ها و وعده‌هایی که هیچ یک عملی نشد

طبق زمانبندی ها و قولهایی که از طرف مسئولان دولت دهم و شهردار وقت تبریز داده شده بود٬ سال ۹۱ سالی بود که تبریزی ها با پایان یافتن این سال منتظر بهره برداری از خط نخست مترو بودند ولی این سال به نصف نرسیده بود که تاریخ ها تمدید شد و این زمان به سه ماه دیرتر یعنی خردادماه سال۹۲ موکول شد.

مردم منتظر رسیدن واگن ها و اتمام عملیات اجرایی احداث ایستگاه ها بودند ولی به یکباره شهردار وقت تبریز در یک مصاحبه خبری از عملی نبودن افتتاح خط یک در شش ماهه نخست سال ۹۲ خبرداد و علت آن را حرکت نکردن واگن ها از چین دانست تا مردم همچنان در انتظار بمانند.

قول‌ها و وعده‌هایی که عملی نشد/ تبریزی‌ها همچنان منتظر مترو

در این روزها دلایل عدم شروع به کار قطار شهری تبریز کمبود بودجه، توقیف واگن ها در گمرک، همکاری نکردن بانک مرکزی و بدقولی شرکت چینی سازنده واگن ها اعلام می شد و زمان به سرعت می گذشت و مردم نیز همچنان منتظر بودند.

انتخابات شورای شهر در خرداد ۹۲ همزمان با سراسر کشور در تبریز برگزار شد و با روی کار آمدن اعضای جدید شورا تصمیم بر این شد تا صادق نجفی به عنوان شهردار این شهر انتخاب شود، شهردار جدید در آن روزها از عزم جدی خود برای افتتاح مترو تا پایان سال خبر داد ولی توپ تحویل سال ۹۳ شلیک شد و خبری از متروی تبریز نشد.

زمان به سرعت گذشت ولی باز خبری از قطار شهری تبریز نشد تا اینکه در اواخر فروردین ماه سال ۹۳ پس از وعده های فراوان مسئولان و گذشت ۱۲ سال از خبر احداث مترو در تبریز سرانجام با ورود اولین سری واگن های مترو به این شهر، ثانیه شماری برای به راه افتادن قطار شهری پس از سال ها انتظار مردم تبریز آغاز شود.

قول‌ها و وعده‌هایی که عملی نشد/ تبریزی‌ها همچنان منتظر مترو

ولی اکنون بعد از گذشت یک سال از ورود پنج واگن شامل سه واگن موتوردار و دو واگن تریل با طول کلی حدود ۱۰۰ متر هنوز خبری از ورود واگن های دیگر به تبریز و افتتاح خط یک مترو در این کلانشهر نیست.

البته با اینکه سال گذشته اعتبارات محدودی از طرف استانداری آذربایجان شرقی و شهرداری تبریز به این پروژه اختصاص یافت ولی متروی تبریز پیشرفت خاصی نداشت و همچون بچه طلاق بر سر راه مانده، منتظر روزهای آینده است تا بالاخره شاهد بهره برداری از این پروژه با قدمت ۱۳ سال باشیم.

به محض ورود رام های دیگر به تبریز سوت قطار شهری شنیده می شود

شهردار تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه منتظر رام های دیگر مترو تبریز هستیم، گفت: به محض ورود رام های دیگر به تبریز سوت قطار شنیده می شود.

صادق نجفی با اشاره به اینکه باید از همه امکانات و ظرفیت‌های استانی و ملی برای تکمیل مترو تبریز استفاده ‌کنیم، افزود: با توجه به افزایش ترافیک و آلودگی هوا نیاز است تا هرچه سریعتر مترو تبریز به بهره برداری برسد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر قطار شهری تبریز در مرحله بهره برداری است، ابراز داشت: ولی بهره برداری از مترو تبریز نیازمند واگن است و هر زمان که واگن های مورد نیاز تامین شود، شاهد افتتاح قطار شهری خواهیم بود.

نجفی اظهار داشت: خط یک مترو تبریز تا ایستگاه دانشگاه تبریز هم‌ اکنون آماده است و حتی به صورت آزمایشی هم راه‌ اندازی شده اما به دلیل کمبود واگن، امکان بهره‌ برداری عمومی از آن تاکنون میسر نشده است.

قول‌ها و وعده‌هایی که عملی نشد/ تبریزی‌ها همچنان منتظر مترو

شهردار تبریز گفت: پیش ‌بینی می ‌شود با ورود واگن‌ های جدید بتوان این خط را به طور کامل و تا سه راه امین برای سفرهای درون شهری مردم راه ‌اندازی کرد.

اختصاص بودجه ۴۴۰۰ میلیارد ریالی برای متروی تبریز از طرف شهرداری

سخنگوی شورای شهر تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از طولانی شدن افتتاح خط یک مترو در تبریز گفت: مشکل اصلی نبود واگن های موردنیاز است، در سال گذشته فقط سه واگن وارد تبریز شد که این برای آزمایش بود و برای استفاده عمومی باید منتظر واگن های بیشتری باشیم.

سعید حاجی زاده از اختصاص بودجه ۴۴۰۰ میلیارد ریالی برای متروی تبریز از طرف شهرداری تبریز خبر داد و اظهار داشت: باید دولت و استانداری با تمام توان و جذب اعتبارات لازم تلاش کنند تا مردم دیگر بیش از این انتظار مترو را نکشند و مترو هرچه سریعتر به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون یک رام از واگن های مترو وارد تبریز شده که دارای سه واگن است، افزود: برای افتتاح فاز نخست مترو سه رام دیگر نیاز داریم.

حاجی زاده همچنین ادامه داد: ورود واگن ها در دست دولت است و اگر دولت بتواند سه رام باقی مانده را تامین کند، شاهد افتتاح و راه اندازی مترو در تبریز خواهیم بود.

قول‌ها و وعده‌هایی که عملی نشد/ تبریزی‌ها همچنان منتظر مترو

اختصاص اعتبار ۱۱۰۰ میلیارد ریالی برای متروی تبریز از طرف دولت

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز از اختصاص اعتبار ۱۱۰۰ میلیارد ریالی برای متروی تبریز از طرف دولت خبر داد و گفت: در سال ۹۳ بیش از دو هزار میلیارد ریال از منابع شهرداری تبریز و ۹۳۰ میلیارد ریال از منابع دولتی برای تکمیل عملیات اجرایی مترو تبریز هزینه شده است.

وی با بیان اینکه برای تکمیل مترو تبریز محدودیت اعتباری قائل نیستیم و از همه امکانات و ظرفیت‌ های استانی و ملی برای تسریع در اتمام آن استفاده می‌ کنیم، ابراز داشت: مجموع اعتبارات هزینه شده برای متروی تبریز بیش از ۱۰ ‌هزار میلیارد ریال بوده است.

پورمهدی با اشاره به اینکه افتتاح مترو باعث کاهش آلودگی هوا و کاهش چشمگیر ترافیک خیابان های تبریز می شود، افزود: مدیریت استان در جهت سیاست ‌های دولت تدبیر و امید، توسعه زیرساخت‌ ها و تکمیل قطارشهری تبریز را در دستور کار خود دارد.

قول‌ها و وعده‌هایی که عملی نشد/ تبریزی‌ها همچنان منتظر مترو

طی ۱۰ سال گذشته شهرداری تبریز برای مترو کوتاهی کرده است

رئیس شورای اسلامی آذربایجان شرقی و عضو شورای شهر تبریز با تاکید بر اینکه در طول ۱۰ سال گذشته شهرداری تبریز برای مترو کوتاهی کرده است، به خبرنگار مهر گفت: عزم جدی داریم تا دو رام مترو را وارد تبریز کنیم که در این صورت طولی نخواهد کشید که متروی تبریز به بهره برداری برسد.

احتشام حاجی پور با انتقاد از سرعت نامناسب ریل گذاری در فازهای مختلف متروی تبریز اظهار داشت: به مردم قول می دهم خط یک مترو تبریز از ایستگاه ائل گلی تا ایستگاه بازار تا اوایل سال آینده به بهره برداری برسد.

باهمه این اوصاف و حرف و حدیث های زیادی که در خصوص مترو تبریز وجود دارد امیدواریم هرچه زودتر شاهد حرکت واگن های قطار شهری تبریز باشیم چراکه اکنون آلودگی و ترافیک تبریز به حالت هشدار رسیده است.

مهر

تعداد بازدید: 1043 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظرات کاربران: 1 نظر (فعال: 1 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
ناشناس
|    | 1394/1/25 - 22:02 |     0     0     |
فقط شعار...


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار