پنجشنبه، 13 اردیبهشت 1403 - 00:47   
 
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 56672صفحه نخست » خبرهای حوزه حمل و نقلپنجشنبه، 14 اسفند 1393 - 11:56
آیا رویه اعتراضی پیاده نشدن از هواپیما کار درستی است؟
ترابر نیوز:پیاده نشدن مسافران از هواپیما در اعتراض به تأخیرهای شرکت‌های هوایی اکنون به رویه‌ای خارج از عرف برای احقاق حق مسافران تبدیل شده، کاری که در جامعه متمدن بر عهده قانون است
  

ترابر نیوز:

 

پیاده نشدن مسافران از هواپیما در اعتراض به تأخیرهای شرکت‌های هوایی اکنون به رویه‌ای خارج از عرف برای احقاق حق مسافران تبدیل شده، کاری که در جامعه متمدن بر عهده قانون است؛ اما نگاهی به سازوکار قانونی احقاق حق مسافر در ایران نشان‌دهنده ناکارآمدی آن است. بدین ترتیب ایجاد راه‌های غیرمعمول طبیعی‌ترین واکنش جامعه است که لازمه رفع شدن آن باز کردن مجرای قانونی احقاق حق است.

اولین مورد پیاده نشدن مسافران از هواپیما در اعتراض به تأخیر طولانی پرواز که در رسانه‌ها بازتاب پیدا کرد مربوط به پرواز بغداد-تهران بود که بر اساس اخبار، شرکت ایران‌ایر ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خسارت به مسافران پرداخت کرد. پس‌ازاین ماجرا، این روش اعتراضی بین مسافران محبوبیت پیدا کرد تا جایی که چندی پیش پس‌ازآنکه مسافران پرواز مشهد به جزیره کیش در اعتراض به تأخیر ۴ ساعته از هواپیما پیاده نشدند، مسئولان شرکت هواپیمایی زاگرس اقدام به خاموش کردن سیستم تهویه و بستن درب‌های هواپیما می‌کنند تا مسافران معترض و محبوس با شرایط نامناسبی مواجه شوند. البته مقصود اسعدی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی واکنشی محترمانه‌تر داشت و مدتی پیش طی مصاحبه‌ای با رسانه‌ها از مسافران خواست از این شیوه استفاده نکنند. وی همچنین اظهار داشت: «نمایندگانی از تمام ایرلاین‌ها در فرودگاه‌ها حضور دارند. پاسخگویی به مسافران از تکالیف قانونی شرکت‌های هواپیمایی است و در غیر این صورت مسافران می‌توانند از ان ایرلاین به شرکت هواپیمایی شکایت کنند.»

وقتی قانون کار نمی‌کند
دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در حالی مسافران را به استفاده از روش‌های قانونی برای احقاق حق خود تشویق می‌کند که هنوز قانون مشخصی برای جبران خسارت‌ها وجود ندارد و عملاً نیز ثابت شده است این‌گونه روش‌های متمدنانه در کشور ما کارآمد نیست.

محمدعلی ایلخانی، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها مدتی پیش در پاسخ به سؤال یکی از رسانه‌ها مبنی بر این‌که آیا دستورالعمل بین‌المللی برای جبران خسارت پرواز با تأخیرهای زیاد وجود دارد، گفته بود: «چنین دستورالعملی وجود دارد و شرکت هواپیمایی کشوری نیز آن را تهیه کرده، اما متأسفانه هنوز به ایرلاین‌ها ابلاغ نشده است.» وی همچنین با بیان اینکه ایرلاین‌ها باید برای جبران تأخیر پروازهای خود به مسافران خسارت بپردازند، افزوده بود: «در تأخیرهای بیش از ۵ ساعت ایرلاین موظف به در اختیار قرار دادن هتل برای مسافران و لغو پرواز خود است.» پیش‌ازاین نیز ایلخانی با بیان اینکه در عمده موارد شرکت‌های هواپیمایی در مقابل درخواست مسافران برای جبران خسارت، بلیت‌های داخلی به آن‌ها ارائه می‌کنند، به رسانه‌ها گفته بود: «دستورالعمل الزام‌آور و مشخصی برای جبران خسارت از سوی شرکت‌های هواپیمایی در صورت انجام پرواز با تأخیر زیاد وجود ندارد.»

بااین‌وجود تجربیاتی وجود دارد که نشان می‌دهد می‌توان به گفته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی از ایرلاین‌ها به هواپیمایی کشوری شکایت کرد یا اینکه پیش از آن به نمایندگان ایرلاین در فرودگاه مراجعه کرد. نگارنده خود از افرادی است که اخیراً به یک مورد تأخیر بسیار طولانی بیش از ده ساعت در پرواز استانبول-تهران یکی از ایرلاین‌ها مبتلا شده و سعی کرده است از روش متمدنانه که اسعدی هم به آن اشاره کرده است در احقاق حق خود استفاده کند اما پس از دوندگی‌های فراوان و صرف وقت بسیار نهایتاً به هیچ نتیجه‌ای نرسید.

یک تجربه عینی
مسافران پرواز EP-511 هواپیمایی آسمان که نگارنده هم در میان آن‌ها بود ۱۲ ساعت در فرودگاه آتاتورک تلاش می‌کردند تا برای تعیین تکلیف خود یکی از مسئولین شرکت هواپیمایی را پیدا کنند که موفق نشدند و این مسئولین برای فرستادن مسافرین با یک خط هوایی دیگر یا اسکان آن‌ها نیز هیچ اقدامی صورت ندادند. نهایتاً پس از آمدن هواپیمای جایگزین و ظهور تعدادی از مسئولین شرکت آسمان با این وعده که تمامی پول بلیت بازگشت عودت داده می‌شود، از برخورد شدید مسافرین جلوگیری شد؛ اما پس از رسیدن به تهران مجدداً نمایندگان شرکت مستقر در فرودگاه ناپدید شدند.

به همین دلیل شکوائیه‌ای با امضای جمعی از مسافران تنظیم شده و به مسئولین فرودگاه امام خمینی ارائه شد. نگارنده خود پیگیری این شکوائیه را بر عهده گرفت اما پس از دو ماه پیگیری نهایتاً وعده چند بلیت داخلی داده شد که آن‌هم عملی نگردید.
این تجربه شخصی یک روزنامه‌نگار از در پیش گرفتن روش پیشنهادی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی بود که سرانجامی جز اتلاف وقت نداشت. بدین ترتیب مسئولین محترم باید انتظار داشته باشند که نه‌تنها این رویه با توصیه ایشان خاتمه نخواهد یافت بلکه امروز مسافرینی چون نگارنده نیز پشیمان‌اند از اینکه چرا در هواپیما ننشسته تا به کارشان رسیدگی و حقشان احقاق شود.

خبرانلاین

 

تعداد بازدید: 282 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار