پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 15 اردیبهشت 1403 - 03:47   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
- اندازه متن: + -  کد خبر: 56256صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هواییپنجشنبه، 7 اسفند 1393 - 13:40
تبدیل «معبر» به «مقصد» با گسترش صنعت حمل و نقل هوایی
تبدیل «معبر» به «مقصد» با گسترش صنعت حمل و نقل هواییترابر نیوز: استان لرستان، سرزمینی است وسیع با هزار و یک ویژگی که شاید نمونه آن را کمتر بتوان در نقطه‌یی دیگر از کشور پهناور ایران اسلامی یافت. سرزمینی که به یقین آینده از آن اوست و بسط و گسترش صنعت حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل هوایی، در گرو توسعه فرودگاه و همچنین خطوط هوایی این استان است، موضوعی که هوشنگ بازوند، استاندار لرستان نیز به آن معتقد است و در این راه بسیار مصمم گام برمی‌دارد.
  
ترابر نیوز:
تبدیل «معبر» به «مقصد» با گسترش صنعت حمل و نقل هوایی


صبح یک روز زمستانی فرصتی پیش آمد تا در استانداری لرستان دقایقی را به گفت‌وگو با هوشنگ بازوند، استاندار لرستان بگذرانیم، مردی که برای پیشرفت این استان در حوزه‌های گوناگون به‌ویژه صنعت گردشگری، بهترین راه را توسعه حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل هوایی می‌داند و به همین دلیل بودجه لازم برای انجام طرح توسعه فرودگاه خرم‌آباد را به عنوان تنها فرودگاه این استان از ردیف بودجه استانداری فراهم کرده است. گفتگوی انجام شده با استاندار لرستان را با هم می‌خوانیم: 

جایگاه حمل و نقل هوای به ویژه فرودگاه در استان لرستان را چگونه ارزیابی می‌‌‌‌‌‌‌کنید؟

ابتدا از محمدعلی ایلخانی؛ مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت فرودگاه‌های کشور و معاونان محترم وی به‌دلیل حمایت‌هایشان صمیمانه تشکر می‌کنم و همچنین از مدیر فرودگاه خرم‌آباد و پرسنل این فرودگاه که پیشرفت کنونی فرودگاه و حمل‌ونقل هوایی در این استان را مدیون مدیریت وی هستیم، نهایت تشکر را دارم. به صورت کلی درباره حمل‌ونقل باید بگویم که این صنعت یکی از زیرساخت‌های اصلی برای توسعه کشور است که نقش بسیار مهمی را در تولیدات ناخالص ملی کشور دارد. 

برای یافتن یک کشور توسعه‌یافته باید به بخش حمل‌ونقل و زیرساخت‌های حمل‌ونقل آن کشور توجه کرد. اگر قرار است توسعه‌یی صورت بگیرد و بخش خصوصی به توسعه کمک کند، لازمه‌ آن داشتن زیرساخت حمل‌ونقلی مناسب است. 

حوزه حمل و نقل هوایی به عنوان یک بخش مدرن و توسعه‌یافته، نیازمند کسانی است که دغدغه توسعه و میل به سرمایه‌گذاری داشته باشند. در حال حاضر استان لرستان دارای یک فرودگاه در شهر خرم‌آباد است و طرح توسعه این فرودگاه با مبلغی افزون بر ۵۳ میلیارد تومان در دست اجراست و کارهای لازمه در حال انجام شدن است.

در واقع، ما از وزارت راه و شهرسازی توقع داشتیم که این کارها را انجام دهد و البته می‌دانیم که منابع درآمد وزارت راه و شهرسازی و شرکت فرودگاه‌های کشور در چه وضعیتی است. با این وضعیت، طبیعی است که این بخش‌ها منابع را بیشتر صرف فرودگاه‌هایی کنند که پرواز بیشتری را انجام می‌دهند. لذا ما به این نتیجه رسیدیم که از منابع اعتباری خودمان به حل این موضوع کمک کنیم. البته جا دارد که از دکتر آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز تشکر کنم که همین موضوع را تایید کردند و هزینه قیر مورد نیاز برای فرودگاه را تقبل کردند و نیز مبلغی از همین میزان را به ما دادند و ما نیز نهایت سپاس را از ایشان داریم.

قسمت طرح و توسعه با قرارداد پنجاه و سه میلیارد تومانی انجام می‌گیرد و در بخش ساماندهی پروازها هم دوباره همین فرآیند را در پیش گرفته‌ایم تا خودمان بتوانیم مشکلات خود را حل کنیم. 

وابسته بودن خطوط هوایی به وزارتخانه باعث شد که ما با بخش‌های خصوصی قرارداد ببندیم و در نتیجه، تعداد پروازهای ما از شش پرواز در هفته به بیست و هشت پرواز در هفته افزایش یابد.

در آینده نیز برنامه‌ای برای فرودگاه خرم‌آباد داریم تا بتوانیم این فرودگاه را فرودگاهی فعال تبدیل کنیم.

فکر می‌کنید توجه ویژه به بخش حمل‌ونقل و هوایی و فرودگاه‌ها تا چه حد می‌تواند به پیشرفت گردشگری در استان کمک کند؟

استان لرستان دارای جاذبه‌های فراوانی در حوزه گردشگری است و در وضعیت اکوتوریسم وضعیت مطلوبی دارد و پایتخت ژئوتوریسم کشور محسوب می‌شود. 

این استان همچنین دارای ژئوپارک‌هایی مانند دریاچه گهر، زمین لغزش پل‌دختر و دره شیر کوهدشت است. در زمینه میراث فرهنگی هم بیش از دو هزار و پانصد اثر تاریخی داریم و این استان معروف به پایتخت پل‌های تاریخی ایران است. قلعه فلک‌الافلاک و پل‌های تاریخی در دست اجراست که به ثبت جهانی برسد.

در صنایع دستی بحث مفرق سابقه دیرینه‌ای در این استان دارد که شاید وجود این فلز با اسم استان عجین شده باشد. در بروجرد بحث ورشو بسیار رونق گرفته که با در نظر گرفتن تمامی این موارد، شاهدیم که وجود صنعت حمل‌ونقل هوایی چقدر برای گردشگران ضرورت دارد. لذا با توجه به این جاذبه‌ها برای جذب گردشگر باید توجه خاصی به فرودگاه‌ها و پرواز‌ها داشته باشیم. تاکنون نگاه گردشگران به این استان به عنوان معبر بوده است که ما برای جذب و نگه داشتن گردشگر باید این معبر را به مقصد تبدیل کنیم.

این تغییر نیز دست‌کم سالانه هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در گردشگری را می‌طلبد و ما پس از چهار سال قادر خواهیم بود تا به راحتی کلمه معبر را به مقصد تبدیل کنیم. 

آیا شما فکر می‌کنید که با وجود تنها یک فرودگاه٬ به ایده‌آل‌ها مورد نظر خود در استان می‌رسید؟ برنامه‌یی برای ساخت فرودگاه‌ جدید در استان ندارید؟

در استان لرستان بحث احداث فرودگاه بروجرد را داریم که در قانون بودجه نیز قید شده که البته این قیدشدن همراه با همکاری بخش خصوصی بوده است. البته در کشور ما بخش خصوصی میل کمتری به ساخت فرودگاه دارد، به‌ویژه فرودگاه‌هایی که توجیه اقتصادی بالایی ندارند. با این وجود، طراحی‌هایی در بروجرد صورت گرفته که از حدود 270 هکتار زمین در این شهر، تملک حدود پنجاه هکتار آن صورت گرفته است. در توافق انجام شده با بخش خصوصی قرار شده است در این بخش یک منطقه ویژه اقتصادی در نظر گرفته شود و فرودگاه بروجرد بخشی از این منطقه خواهد بود. با صورت گرفتن این توافقات، ساخت فرودگاه بروجرد نیز با این بخش خصوصی انجام خواهد گرفت.

آیا ابتدا باید زیرساخت‌ها صورت بگیرد تا بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری اقدام کند یا باید خود بخش خصوصی عاملی شود بر ایجاد زیرساخت‌های لازم؟ به‌عبارتی دیگر، چطور می‌شود بخش خصوصی را به این حوزه علاقه‌مند کرد؟

اگر بخش خصوصی بخواهد منطقه ویژه اقتصادی را احداث کند، باید سرمایه‌گذاری بالایی را انجام دهد و لازمه شکوفا شدن این سرمایه‌گذاری، وجود یک فرودگاه در این منطقه است. ما در طرحی که برای بروجرد طراحی کرده‌ایم، مشخص شده‌است که احداث فرودگاه حدود ۱۵درصد بودجه را به خودش اختصاص می‌دهد و طبیعی است که توجیهی برای احداث داشته باشد. 

به نظر شما چه موانعی بر سر راه توسعه فرودگاه خرم‌آباد و احداث فرودگاه بروجرد وجود دارد؟

صرف‌نظر از موانع فنی، ما موانعی دیگر نخواهیم داشت. البته تنها مانع ما کمبود سرمایه‌گذار است که اکنون اگر با تنها سرمایه‌گذار به توافق نرسیم، با چالش بزرگی روبه‌رو خواهیم شد. البته جذب سرمایه‌گذار کار بسیار دشواری است چون سرمایه‌گذار منابع و سرمایه و اعتبار خود را می‌آورد و انتظار دارد که این سرمایه‌گذاری سوددار باشد.

بگذارید سوالم را از طرف دیگر مطرح کنم. حلقه‌های گسترش و ارتقای سطح گردشگری چه از لحاظ آماده کردن فرهنگ گردشگری آماده کردن اماکن بازدیدی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ما برای بحث گردشگری در کل کشور نیاز به دو زیرساخت داریم؛ یکی زیرساخت‌های سخت‌افزاری مثل راه، هتل و فرودگاه که باید فراهم کنیم. البته به عقیده من، مهم‌تر از آن، فراهم کردن زیرساخت‌ها ذهنی است تا مردم بتوانند خوب با گردشگر صحبت و به خوبی از گردشگر استقبال کنند. همچنین باید احساس کنند که ورود یک گردشگر در سفره‌ مردم و در اقتصاد زندگی مردم نقش خواهد داشت. 

ما باید موانع نرم‌افزاری را که وجود دارد، برداریم. مثل برخورد ما با گردشگر و روابطی که با آن‌ها داریم. البته ما برخی محدودیت‌ها داریم که این محدودیت‌های ما حتی مشکل قانونی هم ندارند، ولی بعضی تصمیم‌ها فراقانونی روی آن‌ها گرفته می‌شود که این تصمیم‌ها با فراهم کردن زیر ساخت‌ها کمتر خواهد شد.

با توجه به طرح جامع توسعه فرودگاه خرم‌آباد با حمایت کامل استانداری، آیا تدبیری در جهت افزایش ایرلاین‌ها یا ایرلاین خصوصی لرستان اندیشیده‌اید؟

ایرلاین‌داری کار سختی است و کشورهای توسعه‌یافته فقط سه یا چهار ایرلاین دارند. فعالیت ما بر محور این است که با یکی از ایرلاین‌های با سابقه ایران قراردادی ببندیم تا مثلا یک هواپیما را به پرواز خرم‌آباد اختصاص دهد؛ آن هم نه به طور صد درصد

تین نیوز

تعداد بازدید: 616 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار