پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 25 خرداد 1403 - 17:43   
 
 
   آخرین اخبار  
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 55687صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع دریاییچهارشنبه، 29 بهمن 1393 - 18:07
آموزش دریانوردی تحت نظام آموزشی کشور قرار گیرد/گفتگو با محمد سمیعی
 آموزش دریانوردی تحت نظام آموزشی کشور قرار گیرد/گفتگو با محمد سمیعیترابر نیوز: کاپیتان محمد سمیعی پیشکسوت امور دریانوردی در گفتگویی نظرات خود درباره مسائل مختلف آموزش و تامین نیروهای دریانورد را مطرح کرد.
  

ترابر نیوز:

آموزش دریانوردی تحت نظام آموزشی کشور قرار گیرد/گفتگو با محمد سمیعی



 
گفتنی است مصاحبه با کاپیتان سمیعی، مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، و مصاحبه قبلی با کاپیتان علیمحمدی، در راستای پیگیری مشکلات دریانوردان و افزایش اقبال به کار در دریا که از مسائل روز دریایی کشور می باشد صورت گرفته است.


در زیر به سوالات خبرنگار و پاسخ های کاپیتان سمیعی توجه کنید:

 
-ارزیابی جنابعالی از وضعیت فعلی آموزش و تربیت دریانوردان برای کار در ناوگان ایرانی چیست؟

 
قبل از پاسخ به سوالتان می خواهم ابتدا به صورت عمومی به موضوع دریانوردی در دنیا بپردازم. مطمئنا می دانید که دریانوردان سرمایه انسانی هر کشورند و محور اصلی صنعت حمل و نقل دریایی و دیگر صنایع وابسته را تشکیل می دهند. در دنیا حدود یک میلیون و ششصد هزار نفر دریانورد بر روی 85000 کشتی اقیانوس پیما فعالیت می کنند که البته شناورهای کوچک و فعال در مناطق محلی در زمره این اعداد محسوب نشده اند که از این رقم دریانورد شاید نیمی آکادمی دیده هستند و نیمی دیگر در مراکز آموزشی مختلف ملوانی کشورها تحصیل نموده اند.

 
با این توصیف به ارزیابی وضعیت فعلی آموزش و تربیت دریانوردان برای کار در ناوگان ایرانی می پردازم؛ اصولا برای ارزیابی بایستی به نکات زیر توجه نمود:

الف- دسترسی دریانوردان به سطح کیفی تحصیلی

ب- افزایش استانداردسازی برنامه ها و دروس دریانوردی

ج- چگونگی کنترل مراکز آموزشی توسط مراجع دریایی

د- اجرای کارورزی دریایی بر روی کشتی برای دریانوردان در حال تحصیل (دریانوردان آکادمی دیده و مراکز آموزشی)

 
اگر بخواهیم به هریک از موارد فوق بپردازیم 'مثنوی هفتادمن' می شود لیکن در شرکتهای ملی نفتکش ایران و کشتیرانی جمهوری اسلامی همه موارد فوق (کیفیت، استانداردسازی و کنترل مراکز آموزشی) بموقع انجام می شود و تا زمانیکه دانشجویان بورسیه شرکتها بودند از کارورزی شرکتها نیز بهره مند می شدند.

 
در حال حاضر دانشگاه های چابهار و خرمشهر اقدام به آموزشهای عمومی و علوم پایه دریایی به دانشجویان نموده و به آموزش دریانوردی (پل و مهندسی دریایی) وقعی نمی نهند ضمن اینکه اگر این آموزشها را به دانشجویان دریانوردی هم بدهند به هیچ وجه امکان کارورزی روی کشتی را ندارند و هم اکنون تنها دانشکده دریایی خارک است که آموزش دریانوردی می دهد.

 
از سوی دیگر سازمان بنادر و دریانوردی به 62 مرکز بخش خصوصی مجوز آموزش رده های مختلف ملوانی اعطا نموده است؛ اما بعلت پایین بودن کیفیت آموزشی، عدم کنترل صحیح و عدم کارورزی دریایی و اینکه این پرسنل غیر آکادمی دیده هستند با وجودی که در رده های ملوانی گواهینامه های مربوطه را از سازمان بنادر و دریانوردی دریافت می کنند، امکان استخدامشان بر روی کشتیهای بخش خصوصی فعال در منطقه وجود ندارند.

 
ضمن اینکه بایستی بدانیم که در بسیاری از کشتیهای مدرن به علت عدم وجود فضای کافی، امکان تامین فضا برای دانشجویان جهت کارآموزی وجود ندارد که شرکت ملی نفتکش ایران دارای ناوگانی جوان با معدل 8 سال را است.

 
- نظر شما درباره قطع بورسیه های دریانوردی چیست؟
اگر به نکات گفته شده فوق توجه فرمایید به علت عدم اعطای بورسیه به دانشجویان دریانوردی پی می برید.

 
بطور خلاصه اینکه هزینه های آموزش یک مهندس دریایی تا سر مهندسی 57 میلیون تومان و آموزش یک افسر پل تا فرماندهی بالغ بر 65 میلیون تومان می باشد. این ارقام نشان دهنده حجم بالای سرمایه گذاری برای تربیت یک سرمهندس دریایی و یک فرمانده با تجربه است که عملا شرکتهای کشتیرانی بطور اعم با چنین سرمایه گذاری هایی مواجه هستند.

 
از سویی حتی پرداخت هزینه های دوره کارشناسی نیز برای دانشجویان دریانوردی دشوار است ضمن اینکه این افراد موظفند پس از پایان دوره کارشناسی دوره های جانبی و دوره های شایستگی بعدی نظیر مهندس دومی تا سر مهندسی و افسر اولی تا فرماندهی را بگذرانند که از هزینه های بالایی برخوردارند.
 
هنگامی که دانشجویان بورسیه شرکتهای ملی نفتکش ایران و کشتیرانی جمهوری اسلامی بودند علاوه بر تقبل پرداخت این هزینه ها دانشجویان از امکان کارورزی بر روی کشتیهای شرکت ها بهره مند می شدند. لیکن بقیه دانشجویان نوعا برای ادامه تحصیل و انجام کارورزی مربوطه با مشکلات فراوانی مواجه بودند.


جهت اطلاع خوانندگان محترم بعرض می رسانم که با وجودیکه کشور فیلیپین 25 درصد بازار نیروی انسانی دریایی دنیا را داراست با توجه به حجم بالای هزینه های آموزشی و نرخ روزافزون هزینه آموزش، کشورشان با کاهش علاقه مندی به مشاغل دریایی مواجه شده است که آن هم بعلت عدم توانایی متقاضیان در قبول پرداخت هزینه های آموزشی است.


حال اگر برگردیم به کشور عزیزمان ایران و به شرکت های ملی نفتکش ایران و کشتیرانی جمهوری اسلامی، با توجه به  اینکه این شرکت ها چندین سال با بحران اقتصادی در دنیا مواجه بودند که دوچندان به شرکتها اثرگذار بود و از سویی هم تحریمهای فراوانی را تحمل می کردند حق بدهید که دیگر نتوانند هزینه های بورسیه دانشجویان را بپردازند.

 
لذا اکنون زمانی است که بایستی به واقعیت ها بپردازیم و آن اینکه می دانیم نظام آموزشی کشور هر ساله هزاران مهندس فارغ التحصیل می نماید و در اختیار جامعه قرار می دهد و در کشور شغلی برایشان وجود ندارد در حالیکه دانشجویان رشته دریانوردی اگر آموزششان دارای کیفیت بوده و با استانداردهای بین المللی مطابقت داشته و بتوانند کارورزی دریایی انجام دهند شغل آنان در شرکت های کشتیرانی و فراساحل داخلی و خارجی تضمین شده است حال چرا مسئولین آموزشی کشور منفعل عمل نموده و هنوز به دنبال بورسیه هستند جای سوال است.

 
باید بدانیم می توانیم کشوری باشیم که دریانورد صادر نماییم. اعتقادم براین است که برای تکمیل آموزش دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزشی دولت بایستی به فکر خرید یک کشتی آموزشی بوده و آن را در اختیار یک سازمان قوی دریایی (ترجیحا خصوصی) قرار دهد تا فارغ التحصیلان دانشگاهها و مراکز آموزشی بتوانند به نوبت کارورزی خود را بر روی این کشتی آموزشی بگذرانند. پانزده سال است که این مطلب را مطرح می کنم و امید است روزی این واقعیت را شاهد باشیم چه اینکه دولت متولی آموزش و اشتغال جوانان است.

 
- نظر شما درباره لغو ماده 9 نظام وظیفه چیست؟

 
یک دهه است که می گوییم کشور در آینده نزدیک با کمبود نیروی دریانورد مواجه خواهدشد.

 
پایدار بودن ماده 9 نظام وظیفه می توانست یکی از مشوق های اصلی جذب دانشجویان به رشته های دریانوردی باشد که با حذف آن تاثیرات منفی در این مور خواهد گذاشت.

 
همانطور که می دانید در ابتدای شروع جنگ ایران و عراق این ماده به منظور ایجاد شرایط ویژه برای تامین نیروی انسانی دریانوردی کشور تدوین گردید که فارغ التحصیلان دانشگاهها بتوانند مستقیما بر روی ناوگان پر افتخار مملکت خدمت نموده و موجب کاهش دریانوردان خارجی شوند اما متاسفانه سال گذشته این ماده با مخالفت مسئولین نظام وظیفه روبرو شد؛ و این همان مطلبی است که سالها می گوییم که مسئولین کشور اعتقاد ندارند که کشور ما دریایی است و لذا پشت درهای بسته فقط تصمیماتی می گیرند که به نوعی ترمز دستی در فعالیت های دریایی است.

 
- شما چه راهکارهایی را برای ترغیب جوانان به کار در حوزه های دریایی پیشنهاد می کنید؟


اما راهکارهای اینجانب که برای ترغیب جوانان به کار در حوزه های دریایی پیشنهاد می کنم:

 
1 – از آنجاییکه آموزش دریانوردی هزینه های گزافی دارد دولت می بایست:


 الف- اینگونه آموزش ها را تحت نظام آموزشی کشور قرار دهد و به دانشجویان مراکز دانشگاهی و آموزشی رده های ملوانی وام با بهره پایین بدهند (با تعهد مدتی فعالیت روی عرشه کشتی)

 
ب- به دانشگاهها و مراکز آموزشی یارانه آموزشی پرداخت نمایند

 
ج- مدرک تحصیلی فارغ التحصیلان دانشگاههای دریایی را مطابق با لیسانس و فوق لیسانس محسوب نمایند

 
د- دریانوردانی که پس از مدت ها به ساحل می آیند بتوانند در دانشگاهها بعنوان استاد در رده هیات علمی در دانشگاهها تدریس نموده و تجربیات ارزنده خود را منتقل نمایند.

 
2 – نه فقط بایستی ماده 9 قانون نظام وظیفه پایدار شود تعداد آن نیز نباید فقط برای سازمان بنادر و دریانوردی، کشتیرانی ج.ا.ا و شرکت ملی نفتکش باشد، بلکه بایستی این پرسنل جذب بخش خصوصی شوند (با تایید مرجع دریایی) تا بتوانیم ضمن کم کردن پرسنل خارجی بر روی کشتی های ایرانی از خروج ارز جلوگیری نموده و برای جوانان اشتغال زایی کنیم.

 
3 – از آنجاییکه این شغل از مشاغل سخت و زیان آور در دنیا است لذا مدت بازنشستگی بایستی به 15 تا 20 سال تقلیل یابد چرا که پس از چندین سال فعالیت روی کشتی دیگر پرسنل نخواهند توانست که 8 ماه در سال را بر روی عرشه باشند و گاه پرسنل با افسردگی مواجه می شوند.

 
4 – استخدام پرسنل دریایی بر اساس قراردادهای 6، 12 یا 18 ساله باشد چون معمولا در کشورها دریانوردان پس از 6 سال کار، از سیستم دریا خارج می شوند و یا قرارداد را 6 سال دیگر تمدید می کنند بدین نحو متعهد به خدمت 30 ساله نیستند (این همان قراردادهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است)


5 – اکثر دریانوردان دنیا از معافیت مالیاتی حقوق بهره می برند لذا بایستی دریانوردان مشمول معافیت مالیاتی حقوق باشند.

 
- از نظر جنابعالی مزیتهای استفاده از نیروهای داخلی در کشتیرانی ها نسبت به استفاده از دریانوردان خارجی چیست؟


استفاده از نیروهای داخلی موجب می شود که دوگانگی حقوق پرسنل خارجی و ایرانی از بین برود و همین امر موجب متعادل کردن حقوق دریانوردان می گردد از سوی دیگر از خروج ارز جلوگیری نموده و بهر حال جایگزینی یک ایرانی به جای یک خارجی بر روی کشتی های ایرانی همان اشتغال زایی است و نهایتا حضور ایرانی بر روی کشتی های ایرانی احساس تعلق و مسئولیت آنان نسبت به منافع کشور خود می باشد که شاید جای بسی تامل دارد.

مارین

تعداد بازدید: 1351 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود + فیلم
  اظهارات جنجالی مسعود پزشکیان، در باره مهسا امینی/ویدئو
  نطق مسعود پزشکیان در سال ۱۳۸۲ در مجلس/ویدئو
  کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند/ بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم/ویدئو
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار