جمعه، 14 اردیبهشت 1403 - 18:26   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 55318صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع دریاییشنبه، 25 بهمن 1393 - 17:35
اهمیت گردشگری دریایی در ایران
اهمیت گردشگری دریایی در ایرانترابر نیوز: منابع طبیعی گردشگری یکی از فرصت هایی است که هر کشوری با توجه به میزان دسترسی به آن می تواند به قدرت اقتصادی نسبی دست یابد. ایران با داشتن بیش از 5000 کیلومتر خط ساحلی و دسترسی دو سویه به دریا از پتانسیل های مناسبی در این زمینه برخوردار است و می تواند به یکی از قطب های گردشگری دریایی در منطقه تبدیل شود.
  

ترابر نیوز:

اهمیت گردشگری دریایی در ایران
 

به گزارش کارگروه مطالعات و برنامه ریزی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی، امروزه صنعت گردشگری با توجه به ابعاد مختلف سرمایه گذاری و جذابیت بالایی که دارد یکی از راه های درآمدزایی کشورها محسوب می شود. از جاذبه های طبیعی که در جذب گردشگران داخلی و خارجی بسیار تاثیرگذار است می توان به دریا اشاره کرد. گردشگری دریایی و فعالیت های مربوط به آن در اغلب کشورها در صدر برنامه های گردشگری قرار دارد.

 
در تعاریف بین المللی گردشگری دریایی به آن دسته از فعالیت هایی اطلاق می شود که وابستگی زیادی به آب دارند. از این فعالیت ها می توان به غواصی و زیرآبی، ماهیگیری تفریحی، قایقرانی، موج سواری، شنا، کشتی کروز و بسیاری تفریحات دیگر از این جنس اشاره کرد.

 
ایران با داشتن بیش از 5000 کیلومتر خط ساحلی و دسترسی دو سویه به دریا از پتانسیل های مناسبی در این زمینه برخوردار است و می تواند به یکی از قطب های گردشگری دریایی در منطقه تبدیل شود. با این وجود تاکنون بهره چندانی از دریا به نفع گردشگری صورت نگرفته است. دسترسی به دریای خزر از شمال و خلیج فارس و دریای عمان از جنوب اهمیت جذب توریست در حوزه گردشگری دریایی را بیش از پیش آشکار می کند. از پتانسیل های بالقوه کشور در این حوزه می توان تالاب انزلی، جزایر زیبای خلیج فارس، جنگل های سرسبز حرا در جزیره قشم و مرجان های دریایی را نام برد که با این وجود هنوز استفاده چندانی از آن ها نشده است.

 
یکی از دلایل توسعه نیافتن گردشگری دریایی در کشور احساس عدم امنیت مردم از تفریحات و مسافرت های دریایی و ترس از دریا است. این دیدگاه ممکن است به دلیل فرسوده بودن زیرساخت ها، ایمن نبودن امکانات و تجهیزات گردشگری دریایی و عدم فرهنگ سازی مناسب حاصل شده باشد. همچنین زمان سفرهای دریایی که غالبا از انواع دیگر شیوه های حمل و نقل بیش تر است، می تواند دلیل دیگری برای عدم رغبت مردم به سفرهای دریایی باشد که نتیجه آن محدود شدن مسافرت های دریایی به ساکنان شهرهای ساحلی است.

با تامین زیرساخت ها، استفاده از شناورهای مجهز و ایمن در جابجایی مسافران دریایی،  بهره گیری از منابع طبیعی توریستی در جزایر، فرهنگ سازی مناسب و آشنا کردن جامعه با دریا و همچنین جذب سرمایه گذاری در این حوزه می توان در رونق بخشیدن به گردشگری دریایی و افزایش گردشگران داخلی و خارجی گام های بلندی برداشت.

مارین

تعداد بازدید: 923 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار