پنجشنبه، 13 اردیبهشت 1403 - 03:28   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 48183صفحه نخست » ریلی 2دوشنبه، 30 تیر 1393 - 08:30
چین، بهترین گزینه برای همکاری در پروژه برقی سازی قطار تهران - مشهد است
  
ترابر نیوز:

با پیشرفت دانش و فناوری قطارهای پرسرعت نیز توسعه پیدا کردند و سرعت حرکت آن افزایش یافت. آلمان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا در اروپا، ژاپن، کره و چین در آسیا از جمله کشورهای تولیدکننده قطارهای پرسرعت در سطح دنیا هستند که در این زمینه صاحب نظر بوده و از ابتدا تولیدکننده این فناوری بوده اند. 

به گزارش تین نیوز، در همین رابطه، قاسم ساکتی، مدیر طرح برقی سازی خطوط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با تین نیوز با اشاره به اینکه در انجام پروژه برقی سازی تهران مشهد سعی شده همه نکات به بهترین نحو مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: با توجه به دانش گسترده چین در زمینه توسعه برقی سازی خطوط ریلی – که سالانه حدودا 2500 کیلومتر از خطوط دیزلی خود را به خطوط برقی تبدیل می کند – بهترین گزینه ممکن برای همکاری، همین کشور است.  

این مقام مسئول در پاسخ به سوال خبرنگار تین نیوز که آیا افزایش سرعت ها قطار ضریب ایمنی حمل و نقل ریلی را کم نمی کند با تاکید این مطلب که سرعت ربطی به سوانح  ندارد، ابراز داشت: در این نوع پروژه ها، استانداردها با خطوط ریلی متفاوت است. این پروژه به صورت طرح و ساخت EPCF است و در برنامه ریزی ها نوع کشنده، آموزش راهبر و پنج سال تامین ونگهداری این پروژه هم در خود پروژه دیده شده است. 

دراین خصوص محمد حسن بازیار، معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت نیز فناوری‌های مورد نیاز قطارهای سریع السیر را از جمله فناوری‌های پیچیده و پیشرفته دانست و اضافه کرد: زیر ساخت‌های کاربردی کردن چنین قطارهایی شامل مواردی چون ایجاد خطوط ریل، پل، تونل، ایستگاه، ناوگان و کارخانه‌ای که این ناوگان را تولید کند، تامین برق مورد نیاز و سیگنالینگ قطار است. 

این استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران، اولویت ایجاد خطوط قطارهای سریع السیر را شهرهای پر تردد دانست و یادآور شد: بر اساس نتایج مطالعات اقتصادی انجام شده به نظر می‌رسد که اولین مسیری که کاملا اقتصادی است مسیر تهران- مشهد به دلیل تعداد زیاد زوار خواهد بود.  

وی با اقتصادی دانستن اجرای این پروژه اقتصادی، تاکید کرد: فناوری قطارهای سریع السیر از جمله فناوری‌هایی است که بسیاری از کشورها به آن دست ندارند و در صورت دست یافتن ایران به این فناوری جز 10 تا 15 کشوری خواهیم بود که به این فناوری دست یافته است. 

گفتنی است ژاپن اولین کشوری در دنیاست که در سال 1963 اقدام به ایجاد و توسعه خطوط سریع السیر ریلی کرد و پس از آن فرانسه در سال 1967 در این زمینه وارد شد و در حال حاضر چین دارای سریع‌ترین قطار جهان و رکورد ثبت شده از این قطار، سرعتی بالغ بر 501 کیلومتر در ساعت است. 

همچنین باید افزود: بر اساس آمارهای موجود در میان کشورهای آسیایی بیشترین خط موجود مربوط به کشور ژاپن و بیشترین میزان سرمایه گذاری مربوط به کشور چین و در میان کشورهای اروپایی بیشترین خطوط پرسرعت ریلی از آن کشور فرانسه و بیشترین سرمایه گذاری از آن کشور اسپانیا است.

تعداد بازدید: 550 ،    
  
کلیدواژه ها: چین - ریلی - حمل ونقل ریلی - پروژه برقی سازی قطار تهران-مشهد


اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار