جمعه، 14 اردیبهشت 1403 - 17:26   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 47281صفحه نخست » دریایی2شنبه، 7 تیر 1393 - 12:30
اخبار دریایی ایران در هفته گذشته/ برگزاری همایش ارگان‌های دریایی تا لغو اعزام دریایی عتبات
  
ترابر نیوز:

برگزاری بیست و دومین همایش ارگان های دریایی در تهران با حضور بسیاری از مسئولان دریایی کشورمان، مهم ترین رویداد حمل و نقل دریایی کشورمان در هفته گذشته بود.

به گزارش تین نیوز، بیست و دومین همایش هماهنگی ارگان های دریایی، هفته گذشته و طی دو روز در تهران برگزار شد. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و برخی دیگر از مقامات کشوری و لشکری در این همایش، حضور داشته و سخنرانی کردند.

بیست و دومین همایش هماهنگی ارگان های دریایی، برای اولین بار بدون صدور قطعنامه، به کار خود پایان داد.

بزرگداشت روز جهانی دریانورد در تهران
در اختتامیه همایش ارگان های دریایی، مراسم بزرگداشت روز جهانی دریانورد نیز برگزار و از 35 تن از دریانوردان برگزیده کشورمان، تقدیر شد.

اعزام دریایی به عتبات در برنامه نیست
محسن نظافتی، مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت، گفت: از آنجا که کاهش هزینه‌های سفر عتبات از سیاست ‌های سازمان حج و زیارت در دوره‌ جدید اعزام‌ هاست و اعزام دریایی به عتبات 180 هزار تومان به هزینه‌ سفر کاروان‌های زمینی اضافه خواهد کرد، اعزام دریایی به عتبات با این سطح هزینه در برنامه‌ این سازمان قرار نگرفت.

وی با بیان اینکه مسیر سفر دریایی عتبات از خرمشهر به بصره است، گفت: رقم مد نظر سازمان حج و زیارت 70 تا 90 هزار تومان بود که مورد قبول کشتیرانی والفجر واقع نشد و از طرفی، در صورت در نظر گرفتن مبلغ 180 هزار تومان برای سفر دریایی، هزینه اعزام دریایی و هوایی به عتبات، به یکدیگر بسیار نزدیک خواهد بود.

به گفته وی، در حال حاضر هزینه سفر به عتبات به ‌صورت زمینی، حدود 900 هزار تومان و به ‌صورت هوایی، یک‌ میلیون و 200 تا یک‌ میلیون و 400 هزار تومان است.

سند توسعه علوم و فنون دریایی اعلام وصول شد
منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از اعلام وصول سند توسعه علوم و فنون دریایی در این ستاد خبر داد.

وی گفت: پس از اعلام وصول این سند، کار کارشناسی عمیقی توسط دبیرخانه ستاد راهبری و با مشارکت همه دستگاه‏ هایی که در این بخش فعال هستند، انجام خواهد شد.

به گفته وی، سند جامع توسعه دریایی کشور شناورها، سازه‏های فراساحلی، شیلات و صیادی، صنایع دریایی، انرژی‏ های نو، نفت و گاز، مطالعات اقیانوس شناسی همچنین حوزه‏های دفاعی و نظامی را شامل می ‏شود.

طبق گفته کبگانیان، بررسی این نقشه یک سال و نیم پیش در ستاد نقشه جامع علمی کشور آغاز شد.

وی از تشکیل دبیرخانه ‏ای به همین منظور خبر داد و افزود: کمیسیونی متشکل از نمایندگان دو وزارتخانه نفت و صنایع همچنین نیروی دریایی ارتش و برخی دیگر از نهادها تشکیل شد و نمایندگان این دستگاه‏ها پیشنهادات اولیه و کلان خود را در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور مطرح کردند.

اهمیت توجه به حضور دوباره کشتیرانی ایران در آب های بین المللی در توافقات ژنو
علی اکبر صفایی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، در همایش ارگان های دریایی، اظهار کرد: آنچه در بحث داخلی می تواند بسیار اثرگذار باشد، توافقنامه ژنو و سناریوهای محتمل است، دولت تلاش زیادی در این رابطه انجام داده است و نتایج مذاکرات ژنو تا کنون، باعث شده راه برای تعامل و تبادل نظر با مشتریان و بازارهای خارجی باز شود و همه منتظریم ببینیم نتیجه نهایی مذاکرات چه می شود.

صفایی گفت: نکته مهمی که مدیرعامل سازمان بنادر نیز باید در دولت مطرح کند و نکته ای است که برای ما نگران کننده است، این است که برداشتن تحریم ها برای شرکت های کشتیرانی خارجی و داخلی، متناسب باشد، یعنی به گونه ای نباشد که با لغو تحریم، کشورهای خارجی بتوانند به ایران برگردند اما شرکت های داخلی، همچنان تحت تحریم باشند و نتوانند به بنادر اروپایی بروند؛ این نکته مهم و حساسی است و خواهش من این است که به آن توجه شود.

مدیرعامل نفتکش ایران افزود: همچنین وظیفه ماست که از ظرفیت های ایجاد شده در کشور در زمان تحریم، حمایت کنیم. از سوی دیگر باید شرکت های کوچکی که کار دریایی انجام می دهند را هم مورد توجه و حمایت قرار دهیم تا خود را با شرایط آینده، منطبق کنند.

لزوم توجه به تربیت نیروی انسانی و ضرورت اصلاح شاخص‌های عملیاتی بنادر
محمد سعیدنژاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در همایش ارگان های دریایی، با بیان این که شاخص های عملیاتی بنادر ما شاخص های عملیاتی قابل قبولی نیست افزود: این وضعیت باید بهبود یافته و اصلاح شود که بخشی از مشلات فعلی ما سخت افزاری و بخشی نرم افزاری و مربوط به فرآیندها و روش هاست.

وی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به تربیت و به کارگیری نیروی انسانی متخصص در حوزه بنادر اظهار کرد: دانشگاه های ما از سال های قبل در این زمینه فعالیت کرده اند اما اکنون حمایت ها مانند قبل نیست و باید همچنان از سیاست های حمایتی برای تربیت نیروی انسانی بهره بگیریم. همچنین در این زمینه می توانیم با حضور متخصصان دانشگاهی خارجی، دوره هایی را در ایران داشته باشیم و تعامل با دانشگاه های معتبر دنیا برای تربیت نیروی انسانی را در برنامه قرار دهیم.

مدیرعامل سازمان بنادر همچنین پیشنهاد کرد که نهاد، شورا یا کارگروهی تاسیس شود که بتواند رفع و حل و فصل مشکلات دریایی و ایجاد هماهنگی بین بخش های مختلف این حوزه را به عهده بگیرد.

اعلام برنده مزایده بندر انزلی؛ به زودی
علی جهاندیده، معاون امور بندری سازمان بنادر، درباره آخرین وضعیت مزایده مجدد بندر انزلی، اظهار کرد: اسناد مزایده جدید دریافت شده و انشاءالله در چند روز آینده، پاکت ها باز می شود تا شرکت برنده مشخص شده و شروع به فعالیت کند.

وی دشوارتر شدن شرایط مزایده مجدد این بندر را نادرست عنوان کرد و افزود: از نظر ما شرایط دشوار نشده و قواعد بازی به همان صورتی که بوده، عمل شده است. شرایط برای تمامی پیمانکاران مشابه است و اگر دشوار است برای همه است.

معاون امور بندری سازمان بنادر، از بیان دلایل ابطال نتایج مزایده قبلی در دولت قبل امتناع کرد و گفت: تمام تلاش ما این است که مناقصه و مزایده های برگزار شده در بنادر، در سلامت و شفافیت کامل باشند.

آمادگی کامل بنادر ایران برای شرایط پس از تحریم 
محمد سعیدنژاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، با اعلام آمادگی کامل ایران برای شرایط بعد از تحریم، گفت: اگر شرایط تحریم ظالمانه تغییر کند و کالای بیشتری وارد بنادر کشور شود، مطمئنا توان و آمادگی این را داریم که خدمات و سرویس دهی لازم را انجام دهیم اما استانداردها و شرایط کارمان را باید حتما بهبود ببخشیم.

سعیدنژاد افزود: در این زمینه هیچ پنهان کاری نمی کنم که در بخش استانداردها و روش کارمان، همواره باید در حال بهبهود باشیم و سطح خدمات را به مردم و شرکت ها افزایش دهیم که بنده نیز در این زمینه پافشاری دارم.

وی اضافه کرد: در سازمان بنادر نیز در حال تعامل با شرکت ها در همین زمینه هستیم تا این وضعیت را بهبود بخشیده و اصلاح کنیم اما درباره وضعیت بنادر کشور مطمئن باشید که در مبادی و وردی ظرفیت لازم و کافی را برای ورود هر کالایی در هر زمان، آمادگی داریم و گلوگاهی برای ورود کالاها نخواهیم بود.

سعیدنژاد همچنین در پاسخ به سوالی درباره وجود پیانکار منتسب به سپاه در بندر شهیدرجایی اطهار کرد: هیچ پیمانکاری منتسب به سپاه در بندر شهید رجایی نداریم.

هند مجوز بیمه‌های ایرانی برای کشتی‌ها را تمدید کرد
دولت هند مجوز شرکت های بیمه ایرانی برای پوشش بیمه‌ای کانتینرها ، نفتکش‌ها و کشتی‌های بزرگی را که در بنادر هند پهلو می‌گیرد، برای 6 ماه دیگر تمدید کرد.

یک کمیته دولت هند که مسئول صدور این مجوزهاست، با درخواست ایران برای مذاکره بیشتر در خصوص تقاضای هند جهت صدور یک ضمانت بانکی دو هزار و 300 کرور روپیه ای به عنوان پیش شرط تمدید مجوز فعالیت شرکت های بیمه ای ایرانی موافقت کرد.

هدف این تضمین، پوشش هرگونه مسئولیت احتمالی ناشی از سوانح دریایی در آب های هند است. سخنگوی وزارت کشتیرانی هند گفت: موضوع تضمین، هنوز در جریان مذاکره و گفت و گو قرار دارد.

تعداد بازدید: 762 ،    
  
کلیدواژه ها: دریایی - حمل ونقل دریایی


اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار