دوشنبه، 10 اردیبهشت 1403 - 23:35   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 40610صفحه نخست » دریایی2چهارشنبه، 4 دی 1392 - 20:15
پیشرفت 90 درصدی زیرسازی راه آهن میانه - تبریز/ توانایی پاسخگویی به 35 درصد متقاضیان را داریم
  
ترابر نیوز:

 

ترابر نیوز | مدیر کل راه آهن آذربایجان از رشد 39 درصدی حمل و نقل بین المللی این اداره کل، پیشرفت فیزیکی 90 درصدی راه آهن میانه - تبریز و توانایی پاسخگویی 35 درصدی به متقاضیان به دلیل کمبود واگن و قطار خبر داد.
 
میرحسن موسوی دیزجی، در گفتگو با خبرنگار تین نیوز در خصوص معرفی و حوزه استحافظی این اداره کل گفت: حوزه استحافظی این اداره از سوزن خروجی ایستگاه مراغه به سمت تبریز شروع می‌شود. این خط در سه محور مراغه - تبریز به طول 140 کیلومتر، تبریز- جلفا نیز در حدود 140 کیلومتر به عنوان تنها خط برقی راه آهن کشور و همچنین محور تبریز - رازی به طول 195 کیلومتر تردد می کند که این محور، خط ارتباطی بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران با خط راه آهن کشور ترکیه و کشورهای اروپایی است. 
 
وی گفت: خط آهن آذربایجان از طریق جلفا به کشور خودمختار نجوان نیز متصل است که فعلا قطاری در این مسیر تردد نمی‌کند. چندین بار مطالعاتی در خصوص راه اندازی این خط انجام شده است اما برای جمهوری نخجوان امکان این کار در حال حاضر وجود ندارد. در بخش مسافر چند قطار مسافری وجود داشت قبلا اما چون استقبالی از سوی مسافران نشد بسته شد؛ در بخش بار نیز بستگی به تقاضای صاحبان کالا دارد که در صورت وجود تقاضا این امکان وجود دارد که تا خود نخجوان کالا به وسیله قطار حمل شود.
 
موسوی دیزجی افزود: قطارهای مسافری از شهرهای تبریز، جلفا، سلماس به شهر تهران هر روز در حال تردد هستند. از تبریز به مشهد قطار مستقیم وجود دارد که هفته‌ای دو بار است و علاوه بر این قطارها، دو قطار فوق العاده نیز داریم که در مسیر تبریز به مشهد تردد می‌کنند.
 
وی در خصوص قطارهای باری و همچنین میزان بار وارداتی و صادراتی از طریق راه آهن آذربایجان به تین نیوز گفت: بیشتر قطارهای باری که وارد کشور ایران می‌شود از طریق کشور ترکیه است و همچنین قطارهای باری از سمت ایستگاه مراغه و منطقه آزاد جلفا به سمت داخل کشور یا ترکیه بارگیری و ارسال می‌گردد. 
 
مدیر کل راه آهن آذربایجان با اشاره به اینکه طی هشت ماه گذشته در حوزه باری، به میزان 85 میلیون و 527 هزار و 204 تن کیلومتر بار خالص توسط این راه آهن حمل شده و ناخالص این بار 194 میلیون و 892 هزار و 73 تن کیلومتر بوده است اظهار داشت: سه درصد بار کل کشور در سه محور راه آهن آذربایجان حمل می‌شود. در هشت ماه سال 92 میزان بار تخلیه شده در این راه آهن 438 هزار و 731 تن بوده که نسبت به سال گذشته 16 درصد رشد داشته است. همچنین واگن‌های وارده از شهر مراغه به این خط با 335 هزار و 957 تن بار با رشد 82 درصدی مواجه بوده و در کل میزان بار حمل شده توسط راه آهن آذربایجان با 709 هزار و 190 تن در 8 ماه سال 92، پنج درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
 
وی در خصوص قطارهای مسافری و تعداد مسافران حمل شده توسط راه آهن آذربایجان تشریح کرد: راه آهن آذربایجان در سال 92 حدود 1 میلیون و 48 هزار و 544 نفر مسافر جابجا کرده است؛ نفر کیلومتر آن، 813 میلیون 612 هزار نفرکیلومتر بوده که در استان آذربایجان صورت گرفته است. همچنین حدود 11 هزار و 968 نفر مسافر خارجی داشته‌ایم که در بخش حمل و نقل بین المللی 39 درصد رشد داشته‌ایم، اما در سایر بخش‌ها تقریباً نسبت به سال گذشته رشد چندانی مشاهده نمی‌شود.
 
موسوی دیزجی، در خصوص پروژه‌های مهمی که در سال 92 انجام شده‌اند، گفت: مهمترین بحث، ارتقای کیفیت خطوط ریلی راه آهن آذربایجان، بازسازی خطوط ایستگاه شرفخانه به طول 8638 متر و همچنین بازسازی 12 دستگاه سوزن در این ایستگاه، همچنین در ایستگاه سلماس بازسازی خطوط معادل به طول 8608 متر و 14 دستگاه سوزن داشته‌ایم که ارزش ریالی این دو طرح معادل 16 میلیارد تومان است. 
 
وی افزود: در خصوص افزایش ارتقای کیفیت واگن‌های مسافری، اقدام جدی در کارخانه واگن‌سازی رعد تبریز صورت‌ گرفته است که بازسازی 30 دستگاه سالن، 9 دستگاه تعمیر اساسی سالن، 9 دستگاه تعمیر نیمه اساسی سالن، تعمیر و تبدیل 3 دستگاه سالن 6 تخته به 4 تخته، 4 سالن دیگر در حال تبدیل شدن به 4 تخته است. 120 مورد تعمیرات اساسی محور و 86 مورد تعمیرات ویژه چرخ و محور در این کارخانه، از آن جمله است.
 
مدیر کل راه آهن آذربایجان با اشاره به پروژه‌های کلان این اداره کل که اکنون در دست اجراست، گفت: راه آهن آذربایجان در حال حاضر پروژه احداث راه آهن میانه-تبریز را دارد که از سال 79 شروع شده و تقریباً زیرسازی آن مراحل نهایی را طی می کند و بالای 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که در بخش روسازی قرار است به زودی پیمانکار آن مشخص شود. 
 
وی افزود: علایم سیگنالینگ و ساختن و تجهیز ایستگاه‌های آنها از اقدامات مهمی است که باید توسط شرکت ساخت انجام شود. اگر این خط راه اندازی شود، هم مدت سیر قطارها حداقل به مدت 2 یا 3 کاهش خواهد یافت و هم میزان بار و مسافر قطارهای باری و مسافری و بین المللی از این مسیرافزایش خواهند یافت. این خط برای سرعت 140 کیلومتر عادی و در صورت برقی شدن تا 220 هم طراحی شده است و بنابراین، ما اجازه راه اندازی ترن ست را از تبریز-میانه-تهران خواهیم داشت.
 
موسوی دیزجی ادامه داد: در مورد راه آهن تبریز-تهران نیز یک شرکت خصوصی تمایل خود را برای سرمایه گذاری در مورد برقی کردن این خط اعلام کرده است که این موضوع از طریق راه آهن و استانداری در حال بررسی است که در صورتی که تشخیص داده شود که توجیه اقتصادی دارد قراردادی به صورت BOT منعقد خواهد شد. 
 
مدیر کل راه آهن آذربایجان در خصوص مشکلاتی که این راه آهن با آن روبروست گفت: ما بیش از یک مشکل نداریم و فقط مختص ما نیست و مشکل راه آهن سراسری است و مشکل این است که در بعضی از زمان‌ها تقاضا بیش از ظرفیت راه آهن است و به دلیل کمبود واگن و قطار اجازه پذیرش مسافران را نداریم و ما توانایی پاسخگویی به 35 درصد از متقاضیان را داریم.
 
تعداد بازدید: 875 ،    
  
کلیدواژه ها: راه آهن میانه - تبریز - شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران


اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار