چهارشنبه، 12 اردیبهشت 1403 - 19:45   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 40356صفحه نخست » ریلی 2چهارشنبه، 27 آذر 1392 - 19:45
اصفهان، مقام اول تخلیه بار در کشور/ بهره برداری از سالن ترانزیت راه آهن اصفهان تا دهه فجر
  
ترابر نیوز:

 

ترابر نیوز | مدیرکل راه آهن اصفهان ضمن تبریک هفته حمل و نقل گفت: با توجه به اهمیت حمل و نقل ریلی با دستور وزیر راه و شهرسازی، عنوان روز حمل و نقل ریلی از 30 آذر ماه به 27 آذر جابجا شد. 
 
حسن ماسوری، در گفتگو با خبرنگار تین نیوز گفت: باید به نکته ظریفی اشاره کنم و آن اینکه بار و حجم 70 درصد حمل و نقل ریلی کشور بر روی 30 درصد شبکه ریلی است و 30 درصد فعالیت ما روی 70 درصد شبکه قرار دارد. اصفهان نیز جزء این 30 درصد شبکه است که بار ترافیکی سنگینی روی ریل آن قرار دارد ولی ظرفیت اداره کل راه آهن اصفهان به نظر من کافی نیست زیرا در اینجا تقاضای حمل بار به وسیله ریل بیشتر از تقاضای حمل جاده‌ای است و چون با کمبود ناوگان و کمبود خطوط ریلی مواجه هستیم بنابراین مواقعی هست که قادر به پذیرش بار اضافی نیستیم. 
 
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم گسترش شبکه ریلی گفت: اگر قرار است که اتفاقی در راستای گسترش و توسعه کشور بیافتد باید به سخنان مقام معظم رهبری تکیه کنیم که در سال 1375 به این نکته اشاره کردند که «نخستین جهت‌گیری آن است که این کارها (احداث راه و ریل) حقیقتاً در خدمت توسعه کشور باشد نه در خدمت ملاحظات سیاسی و دوستانه و اینطور نباشد فلان نماینده از فلان جا که توقع دارد منطقه وی با اینکه توجیه اقتصادی ندارد راه آهن برده شود و اگر در میان دو شهری که مورد نظرند و تجارت و حمل و نقل در آنها بیشتر خواهد شد، شهری در اولویت قرار گیرد که اولویت یک شماست». این نگاه بیانگر این است که باید نگاه ملی به راه آهن داشته باشیم و نباید با دید منطقه‌ای به این موضوع بنگریم. 
 
ماسوری افزود: در چشم انداز سال 1404 برای بخش ریلی باید به این نکته توجه شود که کجاها گلوگاه وجود دارد، کجاها افزایش بار دارد و کجا می‌توان سرمایه‌گذاری کرد که به سرعت بازگشت سرمایه داشته باشد. 
 
ماسوری، در خصوص پروژه‌هایی که راه آهن اصفهان در دست اجرا دارد و تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید گفت: من به بحث کیفی‌سازی بخش مسافری اهمیت فراوانی می‌دهم؛ به همین دلیل در بحث کیفی سازی واگن‌ها و ایستگاه‌های مسافری، قطارهای مسافری مجلل نورالرضا را جایگزین قطارهای قبلی می‌کنیم و ایستگاه اصفهان را علیرغم اینکه دارای معماری خوبی است، در حاشیه‌های آن اصلاح می‌کنیم. در حال حاضر در حال ایجاد سالن ترانزیت هستیم که 70 درصد پیشرفت داشته است و امیدواریم تا دهه فجر به بهره‌برداری برسد. 
 
وی تشریح کرد: بحث کیفی‌سازی سکوهای مسافری نیز مد نظر است که این سکوها هم از لحاظ ارتفاع و هم از لحاظ نورپردازی و بهسازی کف آنها به سنگ گرانیت در حال اصلاح هستند و با یک سبک معماری اصفهانی ساخته می‌شوند.
 
وی افزود: چهار ایستگاه برای بازگشایی داریم که تا پایان سال به بهره‌برداری خواهند رسید، این ایستگاه‌ها عبارتند از : ایستگاه گز، ده‌آباد، مد‌آباد و فیروزآباد در بخش کاشان که می‌توانند در بخش حمل بار اثرگذار باشند و اگر سیستم علایمی از سوی مرکز خریداری  ونصب شود می‌توانیم امیدوار باشیم که تا پایان سال به بهره‌برداری برسند. 
 
ماسوری در مورد یک پروژه کلان که در دست مطالعه است گفت: پروژه دوخطه کردن اصفهان است که در دست مطالعه است و قرار است فاینانس آن از طریق بخش خصوصی انجام گیرد و در صورت اتفاق، حمل بار به میزان 100 درصد افزایش خواهد یافت. 
 
مدیرکل راه آهن اصفهان در خصوص مشکلاتی که در این راه آهن وجود دارد اظهار داشت: ما در مسیر بافق به زرین‌شهر و بافق به محمدیه گلوگاه داریم و با ترافیک سنگینی مواجه هستیم که اگر خطوط ریلی بافق-میبد-زرین شهر و بافق-محمدیه دوخطه شوند می‌توان امیدوار بود که 30 درصد باری که در چشم انداز 1404 قرار است توسط بخش ریلی حمل شود، تحقق یابد.
وی افزود: کمبود ریل که با آن مواجه هستیم و ذوب آهن قول مساعدی در این حوزه داده است و همچنین مشکلات سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در راه آهن اصفهان است. به نظر می‌رسد که اطلاعات سرمایه‌گذاران در این حوزه کم است، راه آهن حاضر است تا 75 درصد تسهیلات را ارائه دهد تا بخش خصوصی در حوزه مسافری وارد شود. به نظر من اصفهان ظرفیت سه قطار دیگر برای تهران و مشهد را دارد.
 
ماسوری در با اشاره به میزان بار حمل شده توسط راه آهن اصفهان در هشت ماهه سال 92 اظهار داشت: تن-کیلومتر بار حمل شده از ابتدای سال 92 تا کنون معادل 306 میلیون و 35 هزار و 48 تن کیلومتر واز برنامه عقب هستیم و تقریباً 84 درصد برنامه محقق شده است. 
 
وی تصریح کرد: اصفهان مقام اول را در تخلیه بار در کشور دارد. تناژ تخلیه شده در ذوب آهن اصفهان برابر با 1میلیون و 738 هزار و 887 تن و در مجتمع فولاد برابر با 5 میلیون و 146هزار و 785 تن است. همچنین در بحث تناژ بارگیری خط آهن اصفهان، تناژ بارگیری محصولات مجتمع فولاد برابر با 420 هزار و 101 تن و ذوب آهن 302 هزار تن، تناژ سنگ آهک  457 هزار و 355 تن و تناژ گاز برابر با 17 هزار و 812 تن  و تناژ سیمان ما در حدود 8 هزار و 910 تن است و در مقایسه با سال گذشته کاهش 5 درصدی مشاهده می‌شود که امیدواریم در ادامه سال این کاهش را جبران کنیم و حتی میزان آن را افزایش دهیم. 
 
مدیرکل راه آهن اصفهان درباره میزان مسافر حمل شده در طول هشت ماه گذشته از سال 92 به خبرنگار تین نیوز گفت: تعداد مسافر ورودی برابر با 399 هزار و139 نفر و تعداد مسافر خروجی عبارتند از 401 هزار و 307 نفر که نسبت به سال گذشته 3 درصد افزایش داشته است. 
 
تعداد بازدید: 1225 ،    
  
کلیدواژه ها: اصفهان - حمل ونقل ریلی - راه آهن اصفهان


اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار