جمعه، 14 اردیبهشت 1403 - 20:22   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 13375صفحه نخست » دریایی2دوشنبه، 21 فروردین 1391 - 08:33
جزییات مهم ترین پروژه کشتی سازی شرکت صدرا
  
در بخش ساخت کشتی اول و دوم این پروژه به ترتیب با 60 درصد و 22 درصد پیشرفت کار تا کنون شرکت موفق به دریافت 110 میلیون یورو از کارفرما به عنوان پیش پرداخت اولیه بوده و بزودی نیز اقساط دیگری از این بابت وصول خواهد شد.

شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) جدیدترین اقدامات صورت گرفته در زمینه ساخت چهار فروند کشتی 113 هزار تنی افرا ماکس برای حمل نفت خام را تشریح کرد.

جزییات مهم ترین پروژه کشتی سازی شرکت صدرا

 

بنا بر گزارش خبرنگار بورس نیوز، صبح روز پنج شنبه هفته گذشته شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) با ترتیب دادن یک نشست خبری در کارخانه کشتی سازی جزیره صدرا واقع در بوشهر ضمن ارایه گزارشی از وضعیت عملکرد این شرکت در زمینه پروژه ساخت چهار فروند کشتی افرا ماکس، از تحویل اولین فاز آن به کارفرما در تابستان سال آینده خبر داد.

 

بر اساس این گزارش، در ابتدای این جلسه رضا عبدالمجید، مدیر پروژه کشتی های نفتکش افراماکس با ارایه توضیحاتی در خصوص این پروژه برای منتخبی از خبرنگاران و رسانه های گروهی، اظهار داشت: قرارداد ساخت چهار فروند کشتی نفتکش افراماکس در حوض خشک جزیره صدرای بوشهر برای شرکت ملی نفتکش کشور ونزوئلا (P.D.V marina) در دی ماه سال 86 میان مدیران دو شرکت به امضاء رسید. اما متاسفانه به دلیل تعلل کارفرما و از سوی دیگر عدم توانایی فنی و تخصصی شرکت مشاور لهستانی با دو سال تأخیر از برنامه ریزی اولیه در حال اجرا، تکمیل و آماده سازی است.

 

بی همتا در کل خاورمیانه

 

وی در ادامه با بیان اینکه برای اولین بار در خاورمیانه ساخت کشتی های حمل نفت خام با ظرفیت 113 هزار تن در شرکت صدرا اجرا شده است، افزود: پس از ارایه مجدد درخواست کارفرما به شرکت مبنی بر تغییر ظرفیت باربری کشتی (D.W.T) از 104 هزار تن به 113 هزار تن در مرحله اولیه طراحی و ساخت چهار فروند کشتی افراماکس و از طرفی جانشینی شرکت مهندسی مشاور کره ای و آغاز بکار آن در اواخر بهمن ماه 87، عملیات برش ورق های فولادی کشتی های اول و دوم شروع و با تیغه گذاری تمامی این کشتی ها، به تدریج اتصال بلوک های این شناور ها در حال انجام است.

 

تابستان گرم صدرا در سال آینده

 

این مقام مسئول با بیان اینکه تمامی مراحل ساخت چهار شناور مذکور تحت نظارت موسسه رده بندی آلمان (GL) قرار دارد، افزود: با توافق هایی که با کارفرمای مربوطه صورت گرفته، تأخیر در موعد تحویل شناور اول مورد پذیرش قرار گرفته و از اینرو با توجه به اقدام هایی که صورت گرفته تلاش می شود طی مرداد تا شهریور ماه سال آینده اولین فروند از این نوع کشتی های نفت کش را که از محاسبات مهندسی و عملیات ساخت حساسی برخوردار می باشد به کارفرمای خارجی تحویل نماید.

 

ساخت کشتی در عرض دو سال

 

عبدالمجید از تلاش مهندسان شرکت صدرا برای کاهش مدت زمان ساخت کشتی سوم و چهارم به 24 ماه نیز سخن گفت و در عین حال تصریح کرد: مدت زمان ساخت هر یک از این شناورها در ابتدای انعقاد قرارداد، طی یک دوره 40 ماهه بوده که به دلیل تعلل و تغییرات مختلف کارفرما در طرح اولیه، منجر به توافق برای تحویل اولین نوع از این کشتی ها در اواخر تابستان سال آینده شده است.

جزییات مهم ترین پروژه کشتی سازی شرکت صدرا

 

وصول پیش پرداخت 110 میلیون یورویی از کارفرما

 

وی تراز مالی مثبت پروژه افراماکس تا به امروز را یکی از خصوصیات برجسته این پروژه اعلام کرد و گفت: در بخش ساخت کشتی اول و دوم این پروژه به ترتیب با 60 درصد و 22 درصد پیشرفت کار تا کنون شرکت موفق به دریافت 110 میلیون یورو از کارفرما به عنوان پیش پرداخت اولیه بوده و بزودی نیز اقساط دیگری از این بابت وصول خواهد شد.

 

این در حالی است که شرکت توانسته تا به امروز کل پروژه مذکور را با صرف هزینه حدود 74 میلیون یورویی ادامه داده و مبالغ ناشی از دریافت پیش پرداخت اولیه را در پروژه های گوناگون از جمله ساخت جرثقیل دروازه ای 1000 تنی مصرف نماید.

 

در این میان زارعی مدیر روابط عمومی شرکت صدرا حجم سرمایه گذاری در هر یک از چهار شناور افراماکس را بالغ بر 52 میلیون یورو عنوان کرد و افزود: گرچه این رقم در قرارداد اولیه گنجانده شده اما با توجه به ماهیت پیمانکاری بودن پروژه و مشخص نبودن مطالبات ناشی از تغییرات مورد نظر کارفرما، برای شناسایی قیمت تمام شده پروژه باید تا زمان ساخت این شناورها صبر نمود.

 

در بخش دیگری از این جلسه، عبدالمجید با اشاره به پتانسیل صنعت کشتی سازی ایران، از عدم برخی زیر ساخت های اولیه در کشور انتقاد کرد و افزود: برای ساخت هر یک از کشتی های افراماکس، نیاز به خریداری 20 هزار تن ورق تختال و صرف هزینه ای 2 میلیون یورویی بوده و این در حالی است که به دلیل خودداری شرکت های داخلی برای سرمایه گذاری و تأمین مواد اولیه از جمله فولاد اکسین، فولاد هرمزگان، کابل سازی یزد و غیره، شرکت مجبور به رجوع به شرکت های خارجی و به تبع آن افزایش قیمت تمام شده خدمات ارایه شده است.

 

وی ادامه داد: با توجه به ضریب بالای اشتغال زایی صنعت کشتی سازی نسبت به صنایع مختلف، با هدف افزایش خودکفایی کشور، تلاش بسیاری صورت گرفته تا در زمینه تأمین مواد اولیه مورد نیاز در این پروژه از جمله در خرید لوله، رنگ، لوازم جوشکاری، صنایع چوب، کابل و ورق فولادی که عملاً 60 درصد از هزینه خرید هر یک از این کشتی ها را شامل می شوند از منابع داخلی تهیه شود. بطوریکه در صورت دسترسی آسان به این تجهیزات بدون اغراق به ازای ساخت هر کشتی جدید، 35 میلیون دلار از هزینه ساخت به تولید کنندگان داخلی اختصاص خواهد یافت.

 

در بخش دیگری از این نشست سلمان ضربی، مدیر کارخانه کشتی سازی جزیره صنعتی بوشهر (صدرا) به تشریح جنبه های کمی و کیفی پروژه ساخت چهار فروند کشتی افراماکس در این واحد صنعتی پرداخت و گفت: سرعت و کیفیت ساخت در این پروژه مورد رضایت کارفرمای خارجی و موسسه رده بندی آلمانی (GL) قرار گرفته و شرکت صدرا بنا دارد با تحویل این کشتی ها، کیفیت بی مانند آنرا به رخ جهانیان بکشد.

 

وی با بیان اینکه از اواخر اردیبهشت ماه 89، عملیات حمل قطعات در مرحله پیش ساخت و اتصال بلوک های شناور اول آغاز و تا به امروز 60 درصد از این برنامه تکمیل شده است، خاطر نشان کرد: مشخصات این کشتی شامل 250 متر طول، 44 متر عرض، 21 متر ارتفاع و 113 هزار تن ظرفیت حمل نفت خام با سرعت 16 گره دریایی بوده که در مجموع وزن این شناور بدون حمل بار بالغ بر 21 هزار تن می باشد.

 

همچنین تا به امروز 106 نفر در فرایند ساخت شناور اول بکار گرفته شده اند که از این تعداد حدود 79 نفر مهندسان و متخصصان را شامل می شوند.

 

اتمام عملیات نصب موتور

 

مدیر کارخانه کشتی سازی جزیره صدرا از نصب موتور 500 تنی شناور اول این پروژه در اواسط هفته گذشته خبر داد و گفت: شرکت صدرا با استفاده از تجهیزات خود موفق شد تا با نصب این نوع از موتورهای مدل "مان" کشتی که ساخت شرکت اس تی اکس کشور کرده است، نیاز به جرثقیل های خارجی را منتفی کند.

 

وی اخذ مجوز استاندارد کیفی I.M.S و الزامات VSM آلمان را از جمله ویژگی های کیفی این پروژه برشمرد و گفت: با توجه به ظرفیت چشم گیر صنعت کشتی سازی ایران هم اکنون توافق هایی برای حضور صدرا در کنسرسیوم های چند کشور خارجی از جمله روسیه، آرژانتین و برزیل صورت گرفته است.

 

در زمینه تحریم ها نیز اگر چه در برخی موارد موجب ایجاد مشکلاتی شده اما با توجه به تدابیر راهکارهایی که اندیشده شده تا کنون نتوانسته تبعات جدی را برای شرکت در بر داشته باشد.

 

راه اندازی پروژه ای به وسعت برج میلاد تهران

 

پایان بخش سخنان ضربی در این جلسه توضیح درباره طراحی و ساخت جرثقیل دروازه ای (Gantry cvane) در این مجتمع صنعتی بود که با اشاره به راه اندازی آن در نوروز 91، افزود: ظرفیت این جرثقیل که به نوعی هم تراز برج میلاد تهران است بالغ بر هزار تن بوده که بزرگ ترین نمونه در کل منطقه خاورمیانه می باشد.

 

این پروژه دارای ارتفاع 90 متری و عرض 153 متری بوده و حجم سرمایه گذاری در این زمینه شامل 10 میلیون یورو در خرید تجهیزات مورد نیاز و از طرفی صرف 10 میلیون یورو در ساخت و راه اندازی بوده و با راه اندازی آن عملیات ساخت کشتی از یکسال به 3 تا 4 ماه کاهش خواهد یافت.

جزییات مهم ترین پروژه کشتی سازی شرکت صدرا

 

گفتنی است مجتمع کشتی سازی صدرا دارای پتانسیل بی نظیر برای طراحی و اجرای پروژه های عظیم کشتی سازی و حتی ناوهای غول پیکر اقیانوس پیما بوده و به لحاظ تولید شغل در کشور می تواند تا حد زیادی از میزان بیکاری بکاهد.

 

این در حالی است که شرکت ملی نفت کشتی ایران با وجود چنین ظرفیت هایی در کشور، همچنان به منابع خارجی توجه داشته و از قراردادهای قبلی خود نیز صرفه نظر می کند.

 

شایان ذکر است در ادامه بازدید از جزیره صنعتی صدرا مهدی قاضی زاده، مدیر پروژه میدان نفتی رشادت با ارایه توضیحاتی، عملیات صورت گرفته در تکمیل این صورت گرفته در این پروژه را یادآور شد و گفت: شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در تاریخ اول ژانویه 2007 (اواسط دی ماه 85) با امضای قرار داد پروژه رشادت رسما از طرف شرکت نفت فلات قاره ایران به عنوان مجریEPC این پروژه ، کار خود را آغاز کرد. پروژه شامل فعالیتهای مهندسی ،خرید، ساخت ، پیش راه اندازی ، نصب ، راه اندازی و آغاز به کار عرشه های سکوی تولید p4 به وزن تقریبی 6300تن، دو سکوی سرچاهی (W4 ،W0)هر یک به وزن 1700 تن، به یک سکوی مسکونی Q4 به وزن تقریبی 2100 تن، یک مشعل (F4) به وزن 80تن و 3 عدد پل (B4) به وزن تقریبی 500تن است .

 

وی ادامه داد: به دلیل پاره ای از مشکلات مانند گشایش دیر هنگام اعتبار اسنادی پروژه (LC) و عدم دریافت به موقع پیش پرداخت (تاخیر 9 ماهه) ، تغییر مشاور مهندسی پروژه از طرف کارفرما ، زمان واقعی شروع پروژه را می توان با زمان شروع به کار مهندسی جدید پروژه (ژانویه 2008) در نظر گرفت. در ارتباط با زمان پایان پروژه، در صورت حل مشکلات مالی پروژه با کارفرمای محترم و دریافت صورت وضعیت ها و تامین نقدینگی پروژه جهت تکمیل ساخت، پرداخت به فروشندگان و ترخیص کالا از گمرک، پیش بینی می شود تا پایان سال 91 حمل، نصب و راه اندازی کلیه سکوهای پروژه به اتمام رسیده و بتوانیم پروژه را تحویل کارفرما دهیم .

 

این میدان در سال 1969 تولید روزانه ای حدود 15000 بشکه نفت در روز را داشته که با افزایش تعداد چاه ها به عدد 78000 بشکه در روز می رسد ، با کاهش فشار چاه ها تولید به 20000 بشکه در روز هم تقلیل پیدا کرد . پس از پایان پروژه رشادت و راه اندازی آن، پیش بینی می شود میزان تولید نفت از این منطقه در روز به 80 هزار بشکه در روز و میزان گاز تولیدی به 35 میلیون فوت مکعب در روز برسد.

 

افزون بر این کلیه عملیات ساخت، حمل، نصب، پیش راه اندازی و راه اندازی در دریا توسط متخصصین ایرانی انجام می گیرد.

 

گفتنی است در حال حاضر پیشرفت کلی پروژه حدود 63 درصد است که کارهای مهندسی آن پیشرفت 95 درصدی و خرید آن حدود 78 درصد پیشرفت داشته است. عمده کارهای پیش رو مربوط به ساخت و حمل و نصب سکو ها می باشد که امید می رود امسال به پیشرفت قابل ملاحظه ای در این زمینه دست پیدا کنیم و حداقل 2 عدد از سکوهای پروژه را در محل میدان رشادت در خلیج فارس نصب کنیم.

 

قاضی زاده عنوان کرد:عمده مشکلات پروژه مربوط به نقدنیگی آن بود که به دلیل عدم دریافت به موقع صورت وضعیت های پروژه از کارفرما و بعضاً تاخیرات بسیار زیاد و چندین ماهه در پرداخت، نقدینگی پروژه را با مشکل مواجه کرد. همچنین اعتبار اسنادی نیز یکی دیگر از مشکلات پروژه بود که عدم قبول L/C از سوی بسیاری از فروشندگان و در نتیجه الزام به خرید نقدی مشکلات نقدینگی پروژه را دو چندان می کرد.

 

وی در خاتمه گفت: پروژه های مختلفی در این زمینه در صدرا اجرا شده که می توان به فاز های 4و 5 ، 6-7-8 پارس جنوبی و پروژه سلمان اشاره کرد که اجرای موفقیت آمیز آنها باعث تجربه و توانمندی شرکت صدرا شده است که از همین رو پروژه های دیگری مانند فازهای 17-13-18 و فازهای 22-24 به شرکت صدرا واگذار شده است که امید است با اجرای موفقیت آمیز کلیه پروژه های اشاره شده یک بار دیگر توانمندی شرکت صدرا و متخصصین ایرانی به اثبات برسد

تعداد بازدید: 1205 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار