پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 13 فروردین 1402 - 03:40   
 
 
   آخرین اخبار  
  عقب ماندگی راه‌آهن از قطار توسعه
  از خرمشهر تا لاذقیه روی ریل/ خط آهن شلمچه-بصره تکمیل می شود؟
  از 58میلیون مسافر بین استانی در ایام نوروز ظرفیت جابجایی قطارها صرفا 1.3میلیون مسافر/ تعداد کشته ها و سوانح ریلی صفر
  سالانه 1.5 میلیارد سفر بین شهری/ سهم مترو و راه آهن چقدر است؟
  ۱۵ هزار کیلومتر خط ریلی داریم؛ اما بهره‌وری زیر ۱۰ درصد است/فاجعه بهره وری زیرسایه مدیریت ضعیف و ضعف سرمایه گذاری
  افت بهره‌وری ریلی تشدید شد/حذف ۶۹ لوکوموتیو از شبکه ریلی طی ۲ سال/ بحران بهره وری در راه آهن تداوم دارد
  شرکت های پر درآمد در صنعت ریلی جهان کدامند؟
  تمرکز آینده صنعت ریلی در ۵ کشور دنیا
  فهرست کشورها بر پایه طول شبکه ریلی
  تقلیل سرعت؛ دشمن بهره‌وری در راه‌آهن
  آشنایی با سیستم حمل‌ و نقل ریلی در ژاپن
  سیستم خط آهن ژاپن با 21 میلیارد نفر مسافر تعداد تلفات سانحه قطار درژاپن حدود 100 نفر
  جایگاه راه‌آهن ایران در جهان + جدول
  11 کشور برتر جهان در کیفیت زیرساخت‌ها
  معرفی 10 کشور برتر در توسعه زیر‌ساخت‌های ریلی + جدول/بهره وری شبکه ریلی ایران کمتر از 20%
  5 کشور پیش‌رو در صنعت مسافربری ریلی
  ناوگان حمل و نقل ریلی در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۹ میلیون نفر مسافر را جابجا کرد/فاجعه بهره وری در راه آهن
  10کشور با بیشترین تلفات جاده ای/کمترین تصادف در کشورهای با شبکه ریلی گسترده
  راه آهن ژاپن با 27هزارکیلومتر سالانه 7.3 میلیارد و آلمان با 40هزارکیلومتر سالانه 2.2 میلیارد مسافر جابجا می کنند
  بررسی بهره‌وری در حمل‌ و نقل ریلی ایران
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 79298صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع دریاییچهارشنبه، 3 خرداد 1396 - 14:11
شرایط با دوران تحریم قابل قیاس نیست/کشتی‌ها اجازه تردد با پرچم ایران را نداشتند
شرایط با دوران تحریم قابل قیاس نیست/کشتی‌ها اجازه تردد با پرچم ایران را نداشتندترابر نیوز: مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی معتقد است با وجود آنکه باید عملکرد برجام را در حوزه‌های مختلف و متناسب با شرایطشان ارزیابی کرد، اما آنچه در حوزه دریایی اتفاق افتاده تفاوتی قابل توجه در قیاس با زمان تحریم‌ها را به ثبت رسانده است.
  
ترابر نیوز:

سعید نژاد

محمد سعیدنژاد اظهار کرد: برجام بهترین عملکردی که می‌تواند به ثبت برساند را تاکنون در بسیاری از بخش‌ها ارائه کرده است. ما باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که برجام به ما کمک می‌کند به شرایط پیش از اتمام تحریم‌ها باز گردیم نه این‌که انتظار داشته باشیم با یک توافق اقتصاد ایران به بهشت تبدیل شود.

وی با بیان این که بعضی با بالا بردن انتظارات از برجام نگاهی مغرضانه علیه دولت را ترویج می‌کنند، توضیح داد: امروز و پس از چند ماه از آغاز اجرای توافق هسته‌ای می‌بینیم که شاخص‌های کلان اقتصادی مانند تورم و رشد به مدار مثبت رسیده‌ و صادرات ایران نیز عملکردی قابل قبول را ثبت کرده‌اند. در کنار آن باید در نگاهی ریزبینانه به عملکرد حوزه‌های مختلف اقتصادی ببینیم برجام چه تغییراتی ایجاد کرده است. از نظر من به طور کلی ۸۰ درصد اهداف ابتدایی برجام تاکنون نهایی شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در برخی از حوزه‌ها مانند صنعت هواپیمایی، بازگشت ایران به شرایط پیش از تحریم بالاتر از ۱۰۰ درصد بوده است و در حوزه‌ای مانند صنعت دریایی ما می‌توانیم اعلام کنیم که در کمتر از یک ماه تمام تحریم‌های دریایی ایران لغو شد.

کشتی‌ها اجازه تردد با پرچم ایران را نداشتند

سعیدنژاد با بیان این‌که دریاهای ایران سریع‌ترین و بالاترین بازگشت به شرایط عادی را پس از اجرای برجام به ثبت رساندند، تصریح کرد: ما در سال‌های پایانی تحریم‌های هسته‌ای با مشکلات قابل توجهی روبه‌رو بودیم که هرچند ادامه یافتن آنها به معنی توقف زندگی نبود، اما قطعا اوضاع بسیار سخت‌تر و با هزینه‌های بیشتر دنبال می‌شد.

وی با اشاره به ممنوعیت حمل پرچم ایران در کشتی‌های داخلی اظهار کرد: در سال‌های اوج‌گیری تحریم‌ها کشتی‌های ایران و شرکت‌های بزرگ کشتیرانی یا اجازه تردد در بنادر بزرگ را نداشتند یا مجبور بودند با پرچم دیگر کشورها در آب‌های آزاد تردد کنند؛ موضوعی که پیش از آنکه دیگر تاثیراتش بررسی شود، از نظر هزینه‌های اقتصادی برای ما شرایط سختی را به وجود آورده بود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین از ممنوعیت بیمه کشتی‌های ایرانی به عنوان یکی دیگر از معضلات زمان تحریم نام برد و گفت: برای آنکه کشتی‌ها بتوانند تحت پوشش بیمه قرار گیرند، نیاز است که موسسات رده‌بندی بین‌المللی در ایران فعال باشند. این در حالی است که در زمان اوج‌گیری تحریم‌ها هیچ موسسه رده‌بندی حاضر نبود در ایران کار کند و از این‌رو هیچ یک از کشتی‌های ما امکان بیمه شدن نداشتند.

سعیدنژاد افزود: با اجرایی شدن برجام ما خیلی زود توانستیم بار دیگر با پرچم ایران در آب‌های خارجی تردد کنیم و تعداد زیادی از موسسات رده‌بندی برای تضمین بیمه کشتی‌ها وارد ایران شدند. اگر در سال‌های قبل آنها برای ما شرط می‌گذاشتند، این‌بار ما اعلام کرده‌ایم که برای حضور در اقتصاد کشور باید مواردی از جمله همکاری با شرکت‌های ایرانی را لحاظ کنند.

وی از محدودیت بنادر ایران در پذیرش کشتی‌های خارجی نیز یاد کرد و توضیح داد: در طول سال‌های تحریم بسیاری از لاینرهای دریایی توقف حضور خود در آب‌های ایران را اعلام کردند. این در شرایطی است که در حال حاضر تنها در بندر رجایی ۱۸ شرکت حمل و نقل دریایی فعالیت جدی دارند که به شکل ماهانه بین یک تا چند بار پهلوگیری انجام می‌دهند.

تحریم دریایی چند هزار شغل را تهدید می‌کرد

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این که تاثیرات اجرای برجام در صنعت دریایی ایران را باید برای مردم به شکل کامل تشریح کرد، ادامه داد: صرف نیامدن کشتی‌های خارجی به آب‌های ایران این معنی را دارد که تعداد زیادی از کارشناسان، متخصصان و کارگرانی که در بنادر ایران فعال هستند بیکار می‌شوند. در کنار آن سرمایه‌گذاران امکان بهره‌گیری از شرایط را ندارند، تا جایی که وقتی ما در سال ۱۳۹۲ وارد سازمان بنادر شدیم بسیاری از پیمانکاران در معرض ورشکستگی بودند.

سعیدنژاد با اشاره به تحولات جدی که در عملکرد بنادر ایران در ماه‌های اخیر ثبت شده، اعلام کرد:‌ اگر زمانی ما نگران ورشکستگی بودیم امروز با آمارهای مثبت قابل توجه روبه‌رو هستیم. در طول این سال‌ها پیشرفت عملکرد بنادر ایران حدود ۳۰ درصد تخمین زده می‌شود و تنها در فروردین‌ماه امسال در قیاس با زمان مشابه سال قبل رشدی ۶۰ درصدی را به ثبت رساندیم که عملکردی کم‌نظیر به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: در کنار پیشرفت های امروز ما باید تصور کنیم که چه هزینه‌هایی را در ایام تحریم پرداخت کردیم. بار مدنظر ایران که مایحتاج مردم را تامین می‌کرد، در سال‌های اوج‌گیری در بنادر ایران پهلوگیری نمی‌شد و از این رو کشتی‌های بزرگ به بنادر دیگر کشورها می‌رفتند و سپس با قایق و لنج‌های دیگر وارد ایران می‌شدند. طبق آماری که ما به رییس جمهوری دادیم تنها هزینه حمل‌ونقل آنها به ازای هر کانتینر ۷۰۰ دلار برای کشور در نظر گرفته می‌شد و اگر فرصت از دست رفته، مشکل بیمه و دور شدن سرمایه‌گذاران را نیز اضافه کنیم، میزان ضرری که ما در هر بار جابه‌جایی داده‌ایم به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد.

انقلاب کانتینری آغاز شده است

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به انقلاب کانتینری که در جابه‌جایی کالاها در طول سال‌های گذشته اتفاق افتاده است تاکید کرد: نه تنها روند غیرقابل کنترل گذشته متوقف شده است که حتی امروز آمارها از رشد ورود کالاهای کانتینری حکایت می‌کند. این به معنای آن است که ما از مرحله واردات مواد خام و اولیه به واردات کالاهای ارزشمند و سرمایه‌ای رسیده‌ایم که این موضوع تحولی بسیار مهم در اقتصاد ایران است. در کنار آن رسیدن به اولویت جدی افزایش صادرات کشور در قیاس با واردات دستاورد دیگر دو سال گذشته بوده است.

سعیدنژاد افزود: این آمارها به خوبی نشان می‌دهد که با اجرای برجام ضرر و زیان کدام کشور متوقف شده و کدام سمت سود برده است. این‌که برخی بگویند برجام تنها مسیر واردات کالاهای دیگر کشورها را باز کرده به دور از انصاف و به دور از واقعیت است.

آمادگی ۹ شرکت بزرگ جهان برای حضور در بندر رجایی

وی با بیان این‌که یکی دیگر از دستاوردهای برجام رشد قابل توجه تقاضا برای افزایش سرمایه‌گذاری‌ بوده است، تاکید کرد: ما در حال حاضر در بندر شهید رجایی دو ترمینال کانتینری فعال داریم. وقتی ایران مناقصه سومین ترمینال را برگزار کرد ۹ شرکت معتبر بین‌المللی تقاضای جدی خود را به ثبت رسانده است. شرکت‌هایی که برای مشخص شدن ابعاد دقیق آنها می‌توان گفت که بسیاری از آنها درآمد سالیانه‌شان بیش از درآمد حاصل از فروش نفت در ایران است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: این شرکت‌ها در حالی به ایران آمده‌اند که ما برای آنها شرط گذاشته‌ایم. اصلی‌ترین شرط ما قرار گرفتن شرکای ایرانی در کنار شرکت‌های خارجی است که ایران پس از بررسی شرایط دقیق آن اجازه سرمایه‌گذاری را صادر خواهد کرد.

سعیدنژاد با اشاره به نهایی شدن قرارداد سرمایه‌گذاری هند در بندر چابهار پس از نزدیک به ۱۴ سال مذاکره، ادامه داد: ما از سال ۱۳۸۲ تاکنون با هندی‌ها برای ورود به آب‌های ایران مذاکره داشته‌ایم اما در طول این سال‌ها هیچ‌گاه شرایط لازم برای نهایی شدن مذاکرات وجود نداشت. این در حالی است که چند ماه قبل ما موفق شدیم با نهایی کردن مذاکرات‌مان دو قرارداد مجزای سرمایه‌گذاری با طرف هندی به امضاء برسانیم.

از بهترین برندها تجهیزات دریایی خریدیم

وی از تحول جدی در توسعه و تجهیز بنادر ایران پس از اجرای برجام یاد کرد و گفت: در ماه‌های پایانی دولت قبل اسکله‌ای جدید در بندر شهید رجایی با پیشرفت بیش از ۸۰ درصد به بهره‌برداری رسید. هرچند ما از امکانات این اسکله استفاده کردیم اما چند درصد باقی‌مانده مربوط به تجهیزات بندری بود که پس از اجرای برجام برای ما ممکن شد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: اگر در زمان تحریم‌ها ما مجبور بودیم با واسطه‌ها مذاکره کنیم و کالاهای درجه دوم وارد کنیم، امروز بهترین برندهای دنیا برای بنادر ایران تجهیزات می‌فرستند و در روزهای آینده بخشی از تجهیزات خریداری شده وارد ایران می‌شود. ما امروز با اطمینان به مردم می‌گوییم که در هفته دولت امسال جدیدترین تجهیزات بندر شهید رجایی با بالاترین کیفیت به بهره‌برداری خواهد رسید.

سعیدنژاد در پایان خاطر نشان کرد: اگر تحریم‌ها می‌ماند زندگی ادامه پیدا می‌کرد، اما قطعا شرایط سخت و هزینه‌ها بالا بود. امروز و با اجرایی شدن برجام کشتی‌های ما با پرچم ایران در آب‌های آزاد حرکت می‌کنند، لاینرهای بزرگ بین‌المللی برای حضور در بنادر ایران صف می‌بندند، میزان رشد ترانزیت کشور به شکل قابل توجهی سرعت گرفته و به جای ارتباط گیری با شرکت‌های درجه دوم امروز بهترین برندهای جهان برای ورود به ایران اعلام آمادگی کرده‌اند. این تنها بخشی از تاثیرات اجرای برجام است و قطعا در آینده تحولاتی جدی‌تر نیز شکل خواهد گرفت که مردم آنها را از نزدیک مشاهده می‌کنند.

 

 

ایسنا

 

تعداد بازدید: 873 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  عقب ماندگی راه‌آهن از قطار توسعه
  از خرمشهر تا لاذقیه روی ریل/ خط آهن شلمچه-بصره تکمیل می شود؟
  مرگ بیش از ۱۱۰۰ تن در تصادفات نوروزی ۱۴۰۱ / افزایش قربانیان نسبت به نوروز ۱۴۰۰ مرگ بیش از ۱۱۰۰ تن در تصادفات نوروزی ۱۴۰۱ / افزایش قربانیان نسبت به نوروز ۱۴۰۰
  از 58میلیون مسافر بین استانی در ایام نوروز ظرفیت جابجایی قطارها صرفا 1.3میلیون مسافر/ تعداد کشته ها و سوانح ریلی صفر
  چین چطور به بزرگترین طلبکار جهان تبدیل شد؟ / ایجاد سیستم جهانی جدید برای «وام‌های نجات مالی»؛ یک مطالعه: پکن ۲۴۰ میلیارد دلار برای نجات ۲۲ کشور هزینه کرده
  سالانه 1.5 میلیارد سفر بین شهری/ سهم مترو و راه آهن چقدر است؟
  چین ۲۴۰ میلیارد دلار برای تحقق پروژه «یک کمربند، یک جاده» هزینه کرده است
  اداره کشور با یک میلیارد دلار معجزه بود
  ثبت ۶۲۹ نفر تلفات جاده‌ای از ابتدای طرح نوروزی در کشور / آمار پزشکی قانونی بیش از این تعداد خواهد بود
  ۱۵ هزار کیلومتر خط ریلی داریم؛ اما بهره‌وری زیر ۱۰ درصد است/فاجعه بهره وری زیرسایه مدیریت ضعیف و ضعف سرمایه گذاری
  افت بهره‌وری ریلی تشدید شد/حذف ۶۹ لوکوموتیو از شبکه ریلی طی ۲ سال/ بحران بهره وری در راه آهن تداوم دارد
  شرکت های پر درآمد در صنعت ریلی جهان کدامند؟
  امضای قرارداد سرمایه‌گذاری آرامکو برای تاسیس مجتمع پالایشگاهی در چین
  تمرکز آینده صنعت ریلی در ۵ کشور دنیا
  فهرست کشورها بر پایه طول شبکه ریلی
  تعداد و نوع ناوگان حمل و نقل عمومی و میزان جابجایی مسافر در سال
  تقلیل سرعت؛ دشمن بهره‌وری در راه‌آهن
  آشنایی با سیستم حمل‌ و نقل ریلی در ژاپن
  سیستم خط آهن ژاپن با 21 میلیارد نفر مسافر تعداد تلفات سانحه قطار درژاپن حدود 100 نفر
  جایگاه راه‌آهن ایران در جهان + جدول
  11 کشور برتر جهان در کیفیت زیرساخت‌ها
  رابطه بین تعداد کشته های سوانح جاده ای و شبکه ریلی
  معرفی 10 کشور برتر در توسعه زیر‌ساخت‌های ریلی + جدول/بهره وری شبکه ریلی ایران کمتر از 20%
  رکورد مصرف بنزین ایران در ۱۰۰ سال اخیر شکست / ایران به رتبه هفتم مصرف بنزین در جهان رسید
  5 کشور پیش‌رو در صنعت مسافربری ریلی
  ۶۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی عربستان در سال ۲۰۲۲، درآمد ایران از فروش نفت در یازده ماهه سال گذشته، فقط ۱۴ میلیارد دلار / فروش تقریبا تمام نفت صادراتی ایرانی به چین، چگونه پس از بحران اوکراین، به ضرر تهران تمام شد؟
  ناوگان حمل و نقل ریلی در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۹ میلیون نفر مسافر را جابجا کرد/فاجعه بهره وری در راه آهن
  10کشور با بیشترین تلفات جاده ای/کمترین تصادف در کشورهای با شبکه ریلی گسترده
  بهره وری شرم آور راه آهن ایران/راه آهن می تواند سوانح جاده ای را به یک دهم برساند
  راه آهن ژاپن با 27هزارکیلومتر سالانه 7.3 میلیارد و آلمان با 40هزارکیلومتر سالانه 2.2 میلیارد مسافر جابجا می کنند
  بررسی بهره‌وری در حمل‌ و نقل ریلی ایران
  آمار عجیب مرگ بر اثر تصادف در ایران در مقایسه با آلمان و ترکیه در سایه ضعف شبکه ریلی
  20 میلیارد دلار درآمد معطل 164 کیلومتر راه آهن
  عزم بلند هند برای تبدیل شدن به سبزترین راه آهن جهان
  نمایش تکنولوژی راه آهن ژاپن
  ۱۰ حقیقت جالب درباره ایستگاه های قطار ژاپن
  گزارش کاهش هفده درصدی عملکرد راه آهن در سال 1400/ راه آهن ایران با 13هزار کیلومترحدودسی وسه میلیون تن بار و سی میلیون مسافر جابجا می کند
  نگاهی به برترین‌های بازار ریلی جهان
  فهرست کشورها بر پایه سرانه وسایل نقلیه
  بررسی آمار و حوادث و تلفات جاده ای
  ویدیو بسیار آموزنده / یک روز در زندگی یک دیکتاتور: استالین (بخش اول)
  فیلم مستند بسیار ارزشمند چهارچرخ شبکه مستند(6)
  فیلم مستند بسیار ارزشمند چهارچرخ شبکه مستند(5)
  فیلم مستند بسیار ارزشمند چهارچرخ شبکه مستند(4)
  عوارض گودی کمر چیست؟ درمان کمردرد ناشی از لوردوز
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1389
tarabarnews@ymail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار