پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 31 شهریور 1402 - 11:16   
 
 
   آخرین اخبار  
  فیلم| راه‌آهن همدان سنندج در ایستگاه مقصد
  اتصال اردبیل به شبکه ریلی
  راه آهن بغداد-فلوجه افتتاح شد
  اهمیت راه‌ آهن شلمچه-بصره از نگاه اکونومیست
  نقشه خطوط و ایستگاه های موجود و خطوط ریلی در دست اجرا و مطالعه
  شکوفایی ظرفیت ها با برقی شدن راه آهن شمال
  مسیر ریلی شمال به جنوب راه اندازی می شود + فیلم
  فاصله مرزها تا نجف و کربلا چقدر است؟
  فیلم| تصاویری از سیستم حمل ونقل ریلی ژاپن
  آغاز عملیات اجرایی پروژه راه‌آهن خراسان جنوبی با حضور رئیس جمهور
  نجات اصفهان از ام‌ المصائب کلان‌ شهرها با تکمیل خطوط مترو
  امکان سفر ریلی بین مشهد، تهران و قم تا کربلا
  ابهام در تحقق وعده ساخت دو ساله راه آهن شلمچه بصره
  اولین قطار روسیه به مقصد عربستان از خاک ایران گذشت
  شکست قاطع طرح کاهش تصادفات رانندگی/ افزایش فوتی ها و مصدومان
  جان مسافران بازیچه دست مسئولان بی کفایت/ خروج قطار مسافری از خط در ایستگاه اندیمشک
  افتتاح مسیر جدید بین پکن و آسیای مرکزی
  وزیر راه: راه آهن شلمچه - بصره اتصال ایران به غرب آسیا و مدیترانه را فراهم می‌کند / می‌توانیم در توافقی که با عراقی‌ها داریم، به سوریه و حتی اردن دسترسی پیدا کنیم
  خط آهن افغانستان به زودی به بندر چابهار وصل می‌شود
  کمیسیون تنظیم مقررات ریلی در آستانه تاسیس+ فهرست اعضا
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 38271صفحه نخست » مترویکشنبه، 5 آبان 1392 - 20:15
محدث: تحقق افتتاح مترو تبریز با وعده‌های خلاف عملی نیست
  
ترابر نیوز:

ترابر نیوز |  نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تحقق افتتاح خط یک مترو تبریز با وعده‌‌های خلاف عملی نیست. 
سعید محدث با انتقاد از خلف وعده مسئولان مترو در راه‌اندازی فاز یک قطار شهری تبریز اظهار کرد: از اواخر سال گذشته شهروندان تبریزی در انتظار به کار افتادن خط یک مترو تبریز هستند و این در حالی است که در نیمه سال 92 هستیم و همچنان مسئولان قطار شهری تبریز تاریخ دقیقی از راه‌اندازی این خط ارائه نمی‌دهند. 
وی در ادامه سخنان خود همچنین با اظهار نارضایتی از آماده نبودن ایستگاه‌های مترو تبریز خاطر نشان کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد بی‌توجهی به پیشرفت عمرانی در قطار شهری تبریز بوده‌ایم که با تداوم این روند بعید است تا پایان سال 1395 نیز نباید انتظار بهره‌برداری کامل از خط یک قطار شهری تبریز داشت. 
وی همچنین با اشاره به اهداف اصلی اجرای پروژه قطار شهری تبریز تاکید کرد: افزایش سهم حمل و نقل ریلی تبریز در جابه‌جایی مسافر، کاهش ترافیک، کاهش هزینه‌های سفرهای درون‌شهری، کاهش آلودگی هوا، تکمیل و توسعه ناوگان حمل و نقل درون‌شهری، ارتقای سطح رفاه و آسایش شهروندان، از مهمترین اهداف اجرای پروژه قطار شهری تبریز به شمار می‌رود. 
 
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه باید هرچه سریع‌تر آخرین وضعیت ورود واگن‌های خریداری شده برای خط یک مترو تبریز روشن شود تصریح کرد: بدیهی است که بدون ورود و آماده‌سازی این واگن‌ها و از طرفی عدم تعیین تکلیف ایستگاه‌های واقع در مسیر، به هیچ وجه امکان راه‌اندازی و افتتاح این خط فراهم نخواهد شد و مدیران سازمان قطار شهری تبریز باید به طور شفاف و روشن اطلاعات دقیقی از زمان ورود واگن‌ها، آخرین وضعیت اجرای خط یک، تملک و احداث ایستگاه‌ها و راه‌اندازی و افتتاح این خط به عموم شهروندان ارائه کنند. 
محدث در عین حال از برنامه‌ریزی شورای اسلامی شهر برای انجام بررسی‌های همه جانبه در خصوص آخرین وضعیت خط یک مترو تبریز خبر داد. 
 
*مترو کلاس تبریز را بالا می‌برد 
استاندار آذربایجان شرقی توضیحاتش در خصوص متروی تبریز را با بیان اینکه «فاز اول خط یک آماده بهره‌برداری است» آغاز کرد و ادامه داد: ما در این زمینه یک خط‌‌شکنی کردیم و با سفر به چین، با شرکت واگن‌سازی قرارداد بستیم که همین قرارداد، پایه قرارداد دیگر کلانشهرها شد، اما مشکلی که وجود داشت مشکل تحریم بود؛ ما در انتقال پول به چین مشکل داشتیم، سختی‌های زیادی پیش آمد و ریسک‌های زیادی متحمل شدیم؛ مجبور شدیم برای این‌که چرخ اقتصاد را در موضوع تولید و تامین مواد اولیه صنعت بچرخانیم از روش‌هایی استفاده کنیم که دشمن نتواند مانع آن شود. 
 
ورود صنعت جدید به تبریز با راه‌اندازی مترو/خدمات پس از فروش و آموزش و راه‌اندازی مترو در تبریز 
احمد علیرضا بیگی افزود: نهایتا موفق شدیم حدود یک ماه پیش، واگن‌ها را بارگیری کنیم؛ البته باید توجه داشت که با راه‌اندازی مترو، صنعتی جدید وارد استان می‌شود که قبل از این سابقه نداشته؛ خدمات پس از فروش و آموزش و راه‌اندازی آن چرخه مفصلی است که مرحله به مرحله باید انجام شود. ما امیدوار بودیم که در دولت دهم شاهد راه‌اندازی آن باشیم؛ اما آنچه مهم است این کار انجام یافته و شرکت واگن‌سازی هم به تعهد خود عمل کرده است. مترو، کلاس تبریز را در منطقه بالا می‌برد و یک تحول بزرگ برای این شهر محسوب می‌شود. 
سازمان قطار شهری تبریز در سال 1380 تأسیس و راه‌اندازی شد و متروی تبریز از پنج خط (شامل چهار خط اصلی و یک خط حومه) به طول 75 کیلومتر تشکیل شده است و بعد از تهران دارای بیشترین خطوط در بین کلانشهرهای کشور است. 
بیش از یک ‌سال است مسئولان استانی از افتتاح فاز نخست مترو تبریز خبر می‌دهند و تحقق نیافتن این وعده‌ها به موضوع تکراری تبدیل شده و تکلیف ورود واگن‌های خریداری شده برای راه‌اندازی 6 کیلومتر اول خط یک مترو تبریز مشخص نیست. 

آخرین وعده مسئولان برای افتتاح متروی تبریز پایان تیرماه سال‌جاری بود. ولی این وعده نیز مثل وعده‌های قبلی محقق نشد و وعده‌های مسئولان به جای واگن‌های قطار روی ریل قطار شهری تبریز در حرکت است که امیدواریم به زودی بایستد.
12 سال از زمانی که مسئولان دولتی اعلام کردند توسعه مترو یکی از اولویت‌ها برای کاهش آلودگی هوای کلانشهر تبریز است، می‌گذرد و هنوز متروی این شهر اندرخم کوچه فاز اول است. 
12 سال از آغاز پروژه قطارهای شهری تبریز می‌گذرد و هنوز مردم این کلانشهر در یک دهه گذشته آرزوی افتتاح مترو را دارند. هر چند برخی از مسئولان در این شهر، سپری شدن بیش از یک دهه از آغاز پروژه مترو تبریز را عادی می‌دانند اما باز وعده می‌دهند که فاز نخست این پروژه در شهریورماه سال 92 افتتاح می‌شود و امروز هم وعده دیگری برای افتتاح در دهه فجر 92 به همراه تنها 6 ایستگاه به گوش می‌رسد. 
 
امروزه با گسترش و توسعه شهرها و افزایش روزافزون وسایط نقلیه و پیچیده‌تر شدن معضل ترافیک در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان، روی آوردن به احداث و بهره‌برداری خطوط مترو با شتاب بیشتری دنبال می‌شود. 
از سال 1863 که متروی لندن افتتاح شد تا سال 1970 یعنی در 97 سال تنها 40 شهر جهان صاحب مترو بودند ولی در 40 سال گذشته بیش از 140 شهر به این جمع اضافه شده‌اند و تعداد طرح‌های در دست ساخت در گوشه و کنار جهان نشان می‌دهد که این روند افزایشی در سال‌های اخیر با رشد بیشتری نیز همراه است. 
تاکنون 187 شهر جهان دارای خطوط حمل و نقل ریلی شهری هستند و شهرهای زیادی هم در تب و تاب ساخت و افتتاح خطوط مترو هستند. شهر تبریز نیز یکی از این شهرهاست که با آماده کردن بخشی از خط یک از خطوط چهارگانه مصوب خود فاصله چندانی تا ورود به باشگاه شهرهای صاحب مترو ندارد. 
مطالعات طرح قطار شهری تبریز در سال 1380 آغاز و عملیات اجرایی این پروژه که در پنج مسیر به طول 80 کیلومتر طراحی شده از سال 1384 آغاز شده است. 
 
شبکه خطوط متروی تبریز شامل پنج خط مصوب است که چهار خط آن درون شهری و یک خط آن خارج از حومه است. 
براساس برنامه‌ریزی انجام شده، مسیر اول به طول 17٫2 کیلومتر از میدان ایل‌گلی تا کوی لاله و مسیر دوم به طول 22٫4 کیلومتر از دانشگاه آزاد اسلامی تا قراملک است. 
خط سه به طول حدود 15 کیلومتر و شامل 14 ایستگاه از فرودگاه تبریز آغاز و با عبور از میدان بزرگ آذربایجان و خیابان انقلاب، از طریق میدان دانشسرا و خیابان ارتش به پایانه بزرگ اتوبوس‌های بین شهری تبریز جنب بزرگراه شهید کسایی ختم می‌شود. 
خط چهار نیز به طول 10 کیلومتر شامل 10 ایستگاه به شکل حلقوی در مرکز شهر سه مسیر متروی تبریز را به هم ارتباط می‌دهد. 
خط خارج از حومه (مسیر پنجم) نیز به طول حدود 20 کیلومتر به شهر جدید سهند ختم می‌شود. 
 
خط یک متروی تبریز از ایل‌گلی تا کوی لاله به طول 17٫2 کیلومتر از چهار بخش تشکیل شده ‌است. 
بخش اول خط یک متروی تبریز که به ‌صورت تونل نیمه‌عمیق خواهد بود، از طریق ضلع غربی بلوار شهید باکری ایل‌گلی را به سه ‌راهی راهنمایی متصل می‌کند. 
بخش دوم خط یک متروی تبریز از سه‌‌راهی راهنمایی آغاز شده و تا میدان دانشگاه ادامه خواهد یافت. (این بخش به ‌صورت تونل کم‌عمق در کناره جنوبی رودخانه قوری‌چای خواهد بود) همچنین پل غیرهمسطحی نیز بر روی بلوار 29 بهمن برای عبور مترو تعبیه شده‌ است. 
بخش سوم خط یک متروی تبریز که به ‌صورت تونل عمیق خواهد بود، از میدان دانشگاه تا میدان ساعت و سپس میدان 22 بهمن و چهارراه لاله ادامه خواهد یافت. 
بخش چهارم خط یک متروی تبریز که به ‌صورت تونل نیمه عمیق احداث می‌شود، از چهارراه لاله شروع ‌شده و به پایانه لاله منتهی خواهد شد. 
 
پیش از این معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی در مرداد امسال نیز از حرکت کشتی حامل واگن‌های متروی تبریز خبر داده بود حال این سوال مطرح می‌شود این کشتی یک ماه پیش حرکت کرده چرا تا به امروز به ایران نرسیده است. 
تحقق نیافتن وعده‌های متعدد افتتاح مترو تبریز در حالی به موضوع تکراری تبدیل شده که هنوز تکلیف ورود واگن‌های خریداری شده برای راه‌اندازی 6 کیلومتر اول خط یک مترو به تبریز مشخص نیست و بدیهی است که بدون وجود واگن، اصلا امکان راه‌اندازی این سامانه وجود ندارد. 
با تمام این احوال و با توجه به بحث‌های فراوان در خصوص روند اجرایی مترو تبریز و دخالت‌های گاه و بی‌گاه افراد غیرمرتبط با آن، هنوز این سئوال نزد افکار عمومی بی‌پاسخ مانده است که بالاخره آرزوی متروسواری شهروندان تبریزی و بهره‌مندی مردم از برای بهره‌برداری این سامانه ریلی چه زمانی محقق و عملی می‌شود؟

منبع:تین نیوز

تعداد بازدید: 683 ،    
  
کلیدواژه ها: محدث - مترو تبریز


اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  اگر این خبر واقعی باشد زاکانی یک شاهکار بزرگ انجام داده: تزریق ۷۹۱ واگن به متروی تهران از سال آینده
  کلیپی زیبا از نحوه کم کردن ارتفاع سطح آب
  سد با ارتفاع تاج 714متر/بزرگترین نیروگاه های آبی جهان
  25 تا از بلندترین سدهای جهان
  بلندترین سدهای جهان عظمتی باورنکردنی ساخته دست انسان
  طرح ایرانرود : اتصال دریای خزر و خلیج فارس
  فیلم ایرانرود اقتصاد بدون نفت
  دانش فنی و فرآیند تولید | طرح استحصال اکسید منیزیم از آب دریا
  فیلم- عبور عجیب کشتی ها از کانال پاناما
  استراتژی تعیین سهم برق و گاز در سبد انرژی کشور
  استراتژی جایگزینی برق بجای گاز در سبد انرژی خانوار
  توان مصرفی و مدل بخاری برقی
  مزایای استفاده از بخاری برقی کدامند؟
  زنگ خطر انرژی در ایران به صدا درآمده/چگونه از بحران انرژی در آینده جلوگیری کنیم؟
  مسیریابی و امکان سنجی احداث کانال دریای عمان به خزر
  اتصال مستقیم راه آهن ساری به بافق ضروری است
  آیا ساخت ایران رود منطقی است؟
  نخست‌وزیر ارمنستان: دیگر نمی‌توانیم به روسیه به عنوان ضامن امنیت‌مان تکیه کنیم!
  آمریکا باکو را تهدید کرد / توهمات الهام خان به نتیجه نرسید / عقب نشینی آغاز شد
  عملیات اچ ۳ شاهکار نیروی هوایی ارتش در جنگ ایران و عراق
  فیلم داستان مرز باریک منطقه قره‌سو بین ایران, ترکیه, جمهوری آذربایجان و ارمنستان
  چالش‌های حوزه امنیت گاز تشریح شد
  زنگ خطر انرژی در ایران به صدا درآمده/چگونه از بحران انرژی در آینده جلوگیری کنیم؟
  منیزیم، از استخراج و تولید تا مصرف
  تاثیر قیمت منیزیم بر تیتانیوم
  تفاوت کابل آلومینیومی و مسی (بررسی معایب و مزایا)
  نقش نیروی دریایی ارتش در جنگ ایران و عراق چه بود؟
  «کریدور چین-پاکستان» چه فرصتی به آسیای مرکزی می‌دهد؟
  فیلم اتوبان شگفت انگیز و ترسناک بین چین و پاکستان
  نقش مدیریت یکپارچه شهری در بهبود مدیریت بحران
  راهکارهای مدیریت مصرف انرژی با تمرکز بر توزیع برق
  استراتژی تعیین سهم برق و گاز در سبد انرژی کشور
  وجود ۴۸۰ هزار کیلومتر خط انتقال گاز در کشور
  نوسازی اتوبوس فرسوده و طرح جایگزینی اتوبوس قدیمی محقق می شود؟
  ارزش ترانزیتی کریدور شمال- جنوب بزرگنمایی شده است؟
  هرم سنی جمعیت ایران در دو رفراندوم/ رای دهندگان چند درصد جمعیت امروز هستند
  زمان افتتاح مترو تهران پرند اعلام شد
  فیلم| راه‌آهن همدان سنندج در ایستگاه مقصد
  مردمسالاری دینی واقعی بدون محوریت احزاب مردمی در انتخابات قابل تحقق نیست
  تصمیم عربستان برای سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در هند
  اتصال اردبیل به شبکه ریلی
  راه آهن بغداد-فلوجه افتتاح شد
  جایگاه نامشخص احزاب در ساختار قدرت
  فیروزی: اگر احزاب در کشور قدرت داشتند پاسخگویی به مردم بهتر انجام می شد
  مدیریت یکپارچه راهکار چابک‌سازی شهرداری‌ها
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
tarabarnews@ymail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار