ترابر نیوز:

پیش بینی می شود هزینه راه اندازی یک میکرونیروگاه، اگر به تولید انبوه برسد، در مجموع حدود ۱۰۰ میلیون تومان باشد. البته این قیمت برای نیروگاه های مختلف با توان تولیدی مختلف فرق دارد. خرید تضمینی برق تولیدی این نیروگاه توسط وزارت نیرو به مبلغ ۳۷۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است.
به گزارش برق نیوز، مجری طرح میکرونیروگاه های برق آبی افزود: در کنار احداث سد و نیروگاه در مقیاس های مختلف، طراحی و ساخت میکرونیروگاه های آبی با محوریت بومی سازی فناوری ساخت، در دستور کار این شرکت قرار گرفته است که در این راستا موسسه تحقیقات آب نیز مشارکت قابل توجهی دارد.
پتانسیل یابی احداث میکرونیروگاه آبی در ۱۳ استان کشور
دهقان با بیان اینکه این پروژه در سه فاز طراحی شد، ادامه داد: در وهله اول، با پتاسیل یابی محل مناسب برای نصب این نوع نیروگاه، ۱۳ استان مستعد کشور شناسایی شدند که عموما در محدوده کوه پایه های زاگرس و البرز قرار دارند که به ۳۶۸ مورد رسید که عموما آبراهه های خروجی سدها، مزارع پرورش ماهی و در مقیاس کمتر آبشارها را شامل می شدند.
مجری طرح نیروگاه های برق آبی میکرو، گام دوم را مشخص کردن سه تیپ نیروگاه محوری، بانکی و پلتن مشخص با توجه به مشخصات هیدرولیکی مناطق یاد دشده دانست و تصریح کرد: در قالب یک قرارداد ۸ ماهه و با کمک دانشگاه صنعتی شریف، از هر تیپ یک نیروگاه ساخته و بعد از راه اندازی پایانه تست این نوع نیروگاه ها در موسسه تحقیقات آب و چهار ماه آزمایش، تایید نهایی صادر شد.
تامین برق مطمئن از میکرونیروگاه آبی
وی با بیان اینکه میکرونیروگاه سد قلعه چای به عنوان اولین نیروگاه ساخته شده، حدود چهار ماه است کار می کند، تاکید کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ مشکلی در عملکرد این نیروگاه وجود نداشته است.
دهقان با اشاره به اینکه خروجی نیروگاه، برق سد را تامین می کند، یادآور شد: تا پیش از این، برق مورد نیاز سد از طریق شبکه برق منطقه به دست می آمد ولی اکنون انرژی آب که قبلا به هدر می رفت، استفاده و به برق ۳۸۰ یا ۴۰۰ کیلوولت سه فاز با فرکانس کاری ۵۰ هرتز تبدیل می شود.
سادگی در بهره برداری
دهقان به سادگی طراحی این نوع نیروگاه نیز اشاره و تاکید کرد: حداقل تعمیرپذیری و سادگی تعمیرات در میکرونیروگاه ها پیش بینی شده است و با طراحی ساده ترین المان ها، تعمیرات حداکثر در مرکز استان ها انجام خواهد شد و نیازی به آمدن به تهران و رجوع به فروشندگان خاص قطعات وجود ندارد.
۶۰ میکرونیروگاه ساخته خواهد شد
دهقان برنامه بعدی شرکت آب نیرو را ساخت ۶۰ میکرونیروگاه دیگر عنوان و خاطرنشان کرد: در حال انجام مقدمات لازم برای این مرحله هستیم و بهره برداران سدها ابراز علاقه برای خرید این نوع نیروگاه کرده اند. ضمن آنکه بسیاری از مزارع پرورش ماهی نیز از این طرح استقبال کرده اند؛ به خصوص که وزارت نیرو نیز سیاست خرید تضمینی برق تولیدی این نیروگاه به مبلغ ۳۷۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت را در پیش گرفته است.
وی افزود: پیش بینی می شود هزینه راه اندازی یک میکرونیروگاه، اگر به تولید انبوه برسد، در مجموع حدود ۱۰۰ میلیون تومان باشد.
مقرون به صرفه بودن
دهقان به فواید اقتصادی راه اندازی میکرونیروگاه ها در محل مزارع پرورش ماهی فاقد برق نیز اشاره کرد و گفت: در صورت نصب نورافکن روی استخر، ماهی شب هنگام نیز امکان مشاهده غذا را دارد که این امر موجب تسریع دوره رشد و افزایش دست کم ۲ برابری بازدهی یک مزرعه پرورش ماهی می شود؛ به علاوه با توجه به حساسیت ماهی درون استخر به اکسیژن، در صورت نصب پمپ اکسیژن، باز هم در دوره رشد ماهی تسریع می شود. همه این مسائل نشان می دهد سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی نصب میکرونیروگاه برای یک مزرعه پرورش ماهی که به طور متوسط سالانه ۸۰۰ میلیون تومان گردش مالی دارد، کاملا مقرون به صرفه است.
وی در پاسخ به این سوال که تولید برق از میکرونیروگاه چه مزیتی بر انواع دیگر تجدیدپذیرها از جمله انرژی خورشیدی دارد، گفت: به طور متوسط برای تولید ۳۳ کیلووات برق از انرژی خورشیدی به ۴۰۰ میلیون تومان نیاز است حال آنکه این میزان برق از میکرونیروگاه ۶۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دارد؛ ضمن آنکه باید گفت در تحلیل نهایی هر کدام از این ۲ مورد، در جای خود مطلوب هستند.
مجری طرح نیروگاه های میکرو در شرکت آب نیرو افزود: اگر قرار بود این میکرونیروگاه را از خارج وارد کنیم به طور متوسط ۶۶ هزار دلار هزینه در برداشت که مبلغی حدود ۳۵۰ میلیون تومان می شد.
منبع:http://barghnews.com
|