پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
پنجشنبه، 16 آذر 1402 - 23:25   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌ آهن توانمند یکی از عناصر ایران قدرتمند است
  بهترین راهکار برای ساخت قطعه سوم آزادراه تهران شمال چیست؟
  در شبانه روز ۲۰۰ واگن میان دو کشور ایران و ترکیه تبادل می شود
  زیان شرکت های خصوصی مالک واگن از تصمیمات غیراصولی راه آهن
  طولانی ترین تونل راه آهن روسیه زیر بمباران اوکراینی ها
  علت کمبود بلیت قطار و مشکلات حال حاضر راه آهن چیست؟
  موشکافی رکوردشکنی راه‌ آهن در جابه‌جایی مسافر ریلی
  احداث خط ۱۰ متروی تهران شروع شد
  راه‌ آهن زاهدان چابهار تا یک سال آینده به بهره‌ برداری می‌ رسد
  راه آهن رشت کاسپین به بهره برداری نزدیک شد
  چهار مسیر ریلی در استان فارس ساخته می شود
  نامه 5 تشکل ریلی به رئیس جمهور رفتار مدیریت راه آهن را خشن تر کرد!
  جذابیت از دست رفته راه آهن برای حمل و نقل مسافری
  ایستگاه های مترو روی نقشه
  اجاره واگن برای رفع مشکل کمبود قطار مترو به‌عنوان راهکاری کوتاه‌مدت
  فواید راه اندازی مترو پرند ؛ 18 سال انتظار به پایان می رسد؟
  حمایت از سرمایه‌ گذاران بخش خصوصی در صنعت ریلی کشور
  دولت نرخ بلیت قطار را آزاد کند
  بر رفع مشکلات راه آهن کرمانشاه تاکید شد
  فیلم | خطوط متروی توکیو با یک روش عجیب سازماندهی شد
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 101298صفحه نخست » ریلی 2جمعه، 7 مهر 1402 - 12:19
پاشنه آشیل صنعت ریلی کمبود لکوموتیو است
  
ترابر نیوز:

سید نواب حسینی مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی پارسیان در حاشیه دهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، از طرح های توسعه ای این شرکت و راهکارهای حل مشکل کمبود لکوموتیو سخن گفت.

پاشنه آشیل صنعت ریلی کمبود لکوموتیو است
تین نیوز

ندا چلنگر - در نخستین روز از دهمین نمایشگاه صنعت حمل و نقل ریلی سراغ یکی از مدیرانی رفتیم که با طرح های توسعه ای که ارائه کرده می تواند در زمینه حمل و نقل ناوگان باربری پوشش دهنده نقطه ضعف و به عبارتی پاشنه آشیل این صنعت باشد. در ادامه گفت و گوی خبرنگار تین نیوز را با دکتر سید نواب حسینی منش، مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی پارسیان و عضو هیات مدیره هولدینگ حمل و نقل غدیر  در حاشیه دهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی می خوانید .

آقای حسینی منش بهتر است شروع صحبتمان را با گروه سرمایه گذاری غدیر آغاز کنیم. درباره این مجموعه و فعالیت های آن توضیح دهید. 

غدیر به عنوان یک گروه سرمایه گذاری چند وجهی است که یک سری هلدینگ زیر مجموعه آن قرار دارد که می توانیم در این زمینه به هلدینگ های پتروشیمی ، پالایشی ،سیمان و صنعت و معدن  و همچنین هلدینگ های خدماتی این گروه که شامل هلدینگ برق و انرژی، ساختمان، مالی و حمل و نقل نیز می باشد اشاره کنیم. کل سهام هلدینگ حمل و نقل نیز متعلق به گروه سرمایه گذاری غدیر است. در زیر مجموعه هر کدام از این هلدینگ ها چند شرکت داریم که شرکت ریلی پارسیان یکی از آن شرکت های زیر مجموعه هلدینگ حمل و نقل است که بنده علاوه بر عضو هیات مدیره ، مدیر عامل هدلدینگ ریلی پارسیان نیز هستم.

چه اتفاقی سبب شد که به طرح توسعه فکر کنید و این توسعه شامل چه طرح هایی است؟

شرکت ریلی پارسیان قدیمی ترین شرکت حمل محموله های سوختی کشور بوده است و در ابتدا با عنوان شرکت ریل نیرو فعالیت می کرد و بعد سهام اش را به غدیر واگذار کردند. شرکت ریل نیرو بالغ بر 1100 واگن مخزن دار داشت که از سال 1384 با فعال شدن ریل نیرو سهام اش به گروه سرمایه گذاری غدیر انتقال پیدا کرد. این ها بیشترین حمل محموله های مازوت کشور را برای نیروگاه های ایران انجام می دادند و در طول زمان تبدیل به خدمات شد و تغییر خدمات دادند و گازوئیل را هم به روی ریل آوردند که کار عملیاتی بزرگی بود. همکاران ما در واحد بازرگانی با آن روغن پایه حمل می کردند و از مازوت بیرون آمدیم و به آن تنوع دادیم. امروز با افتخار عرض می کنم که روغن خوراکی را از جنوب تا بهشهر حمل می کنیم و با قطعیت می توانم بگویم روغن صنایع بهشهر را مجموعه ما تامین می کند. با این حال  شرکت توسعه ای نداشته است و به جرات می گوییم از 1384 تا امروز 1200 واگن داریم که بیش از 800 مورد آن بالای 40 سال عمر دارند که قطعا نیازمند پوست اندازی و اتفاقی جدید هستیم تا تغییری اساسی در شرکت احساس شود.

بنابراین با حضور تیم جدید مدیریتی در شرکت جدا از اینکه تنوع خدمات خود را در شرکت بالا برده ایم از طرفی حمل و نقل را با استفاده از مدل سازی های هوشمند و دانش بنیان بهینه کرده ایم، یکی از بحث هایمان توسعه است که در حوزه توسعه باید تنوع ناوگانمان را از مخزن بیرون بیاوریم و به حوزه لبه بلند و کانتینر برها و... هدایت کنیم. نکته مهم و اساسی ترین موضوعاتی که بحران آن در کشور احساس می شود نداشتن لوکومتیو است که آن می تواند یکی از پاشنه آشیل های زمین خوردن صنعت ریلی کشور باشد. یکی از برنامه های ما در گروه سرمایه گذاری غدیر خرید لوکومتیو است. بنا بر برنامه ریزی انجام شده قرار شد در فاز اول 20 دستگاه لوکومتیو برای مجموعه خودمان خریداری کنیم تا بتوانیم با استفاده از آن قطار را کامل درست کنیم.

قطار کامل برای شرکت شما توجیه پذیر است؟

صنعت ریلی یا حمل بار ریلی این است که شرکت های حمل و نقل ریلی، بار را از شمایی که صاحب کالا هستید تحویل گرفته و در واگن یا مخزن می ریزند سپس بارنامه صادر می کنند، بارنامه ای که شرکت راه آهن منتظر می شود تا تعداد واگن ها به 30 تا 50 عدد برسد و بعد لوکومتیوی را صدا می زند تا این بار را حمل کند. ممکن است بارنامه از بندر عباس به زاهدان صادر شود و این بار را به اراک و اصفهان حمل می کنند و آنجا لوکوموتیو را باز می کند به نوعی در این زمینه بهم ریختگی وجود دارد اما وقتی میگویم قطار کامل یعنی کل بار و لوکوموتیو برای مجموعه خودم باشد و انسجامی در مبدا و مقصد حاکم شود.وقتی قصد انتقال یک باری را از بندرعباس به زاهدان دارید کلا ۲۰ روز طول می کشد اما اگر در این بین لوکوموتیو جدا نشود این زمان به ۳ روز خواهد رسید. به جرات می توانم بگویم پاشنه آشیل ترانزیت کشور نداشتن لوکوموتیو است.

اشاره به خریداری لوکوموتیو کردید. این اقدام در حد برنامه است یا خریداری صورت گرفته است؟

البته که برنامه نیست ما کمی از برنامه جلوتر هستیم به طوری که با شرکت های تولید کننده وارد مذاکره شدیم اما با توجه به وجود نمونه های داخلی و خارجی توان تولید داخل در این بازده زمانی کمی محدود است بنابراینمجبور هستیم برای اجرایی شدت فاز اول به سمت خرید خارجی اقدام کنیم اما این بدین معنا نیست که ما تولید داخل را حمایت نکنیم چه بسا که جدا از لوکوموتیو حتما وارد تنوع واگن خواهیم شد در صنعت باربری و ما آن واگن ها را با استفاده از توان تولید داخل و شرکت های تولید کننده داخل خریداریمان در بیاید. هوش مصنوعی در این رابطه به ما کمک کرده و نتیجه این شده که با وجود اینکه تن کیلومتر در صنعت بار ریلی کشور کاهش پیدا کرده است اما می بینیم که شرکت ریلی پارسیان از میانگین کاهشی که وجود دارد کمتر کاهش پیدا کرده است و همکاران ما توانسته اند با هوش مصنوعی تنوع بار و کار های بزرگتری را انجام بدهند.  

نوبتی هم باشه نوبت بورس در حال حاضر وضعیت شرکت در بورس به چه صورتی است؟

من در اواخر بهمن 1401 شرکت ریلی پارسیان را تحویل گرفتم و در آن زمان  میانگین قیمت هر سهم ما حدود 4200 تا 4500 تومان بود اما الان میانگین بین 6200 تا 6500 تومان است علی رغم اینکه تا 8 تومان هم رفتیم و دوباره کاهش پیدا کردیم. تلورانس سهام شرکتی ما بسیار کم است. به این دلیل وفاداری سهامداران ما بسیار بالا است و به شرکت اعتماد دارند و این حاصل زحمت عزیزانی است که قبل از من تلاش کردند.

این عملکرد من نیست و عملکرد تمام تیم ریلی پارسیان است و زنجیره ای است که اعتماد سازی کرده است. حپارسا اعتماد بسیار خوبی بین سهامداران جلب کرده است.

ما تعدادی سهامدار بزرگ داریم که سالیان سال است سهام خود را به طور کامل حفظ کرده اند. ما سود خوبی به صاحبان سهام می دهیم.

برای اولین بار در سال جاری افزایش سرمایه داریم و شرکت از 250 میلیون تومان تا 1 میلیارد تومان افزایش سرمایه داشته است. افزایش سرمایه بیشتر از این هم داریم و حدود 190 میلیارد تومان در فاز پیش رو افزایش سرمایه خواهیم داشت. تعداد سهام ما از 250 تا به 1 میلیون می رسد و افزایش سرمایه ما تا 190 میلیارد تومان بیشتر می شود. بحث های توسعه ای ما صددرصد می تواند بازار سرمایه ای جدیدی را برای سهامداران غیر از غدیری برایمان داشته باشد.

با توجه به وضعیت اقتصادی آیا از لحاظ ارز و... دچار مشکل نشده اید؟ 

شرکت هایی که کار ترانزیت انجام می دهند در داخل کشور پولشان را می گیرند و حتی اگر ارز دریافت کنند در داخل کشور این ارز را تحویل می گیرند از این رو در حوزه ارز ، چالشی نداشتیم.

سخن پایانی ...

 در برنامه هفتم توسعه مجلس و دولت پیش بینی 50 میلیون تن بار ترانزیت را داشتند. من نمی گویم 50 میلیون تن و می گویم همین 30 میلیون تن که در برنامه ششم توسعه بود.این رقم را برای کل کشور  هم در جاده و هم در ریل پیش بینی کردند که در آن برنامه گفته شده که 30 درصد از این رقم باید وارد صنعت ریلی شود چراکه جاده اصلا گنجایش این رقم را ندارد و ما ناوگان نداریم و مجبوریم وارد صنعت ریلی کنیم. در صنعت ریلی به ویژه در کوریدور شمال - جنوب به بلاخص با مشکلات اخیر روسیه با بیشترین صادرات آن به هندوستان تحقق این برنامه از طریق این مسیر قابل پیش بینی است.در صنعت ریلی سه درگاه بیشتر نداریم که بتوانند در ترانزیت شمال به جنوب کار کنند یکی بحث انزلی و دیگری امیر آباد است که از مسیر دریایی است. البته انزلی به ریل وصل نشده و این در حالیست که امیر آباد به ریل وصل شده است. چون مسیر ورسک و جاده قدیم بسیار فرسوده است و ظرفیت این همه بار را ندارد، مسیر این چه برون یا سرخس می ماند که در این حوزه حتی اگر ناوگانمان را آماده کنیم تا به این برنامه توسعه ای برسیم زیر ساخت جوابگو نیست. من فکر می کنم دوستان بسیار بلند پروازانه برنامه هفتم توسعه را نوشته اند. اگر قرار است این اتفاق بیفتد حتما باید پیش بینی بودجه ای برای برنامه زیر ساخت را داشته باشند. ما شرکت های خصوصی آمادگی تجهیز ناوگان را داریم و می توانیم ناوگانمان را افزایش بدهیم. ما آمادگی سرمایه گذاری در این حوزه را داریم ولی از آن سو من فکر می کنم این چه برون تعویض گوشی ندارد و اصلا انبار عمومی ندارد و تنها یک اسم است. این چه برون هیچ چیزی ندارد. سرخس کمی مجهز تر است و بهتر است. اگر این چه برون بخواهد بار را بیاورد باز باید از ورسک به تهران و بعد بندر عباس بیاید که باز مساله کهنگی مسیر و فرسودگی ریل را داریم. از این سو در مورد سرخس هم باز این ظرفیت وجود ندارد که بتواند بار را از مسیر مشهد به زاهدان حمل کند. من حیث المجموع این مساله بسیار بلند پروازانه است و دولت جدا از این که به ما توصیه می کند که خودمان را برای این بازی آماده کنیم که من اسم اش را بازی می گذاریم، خودش حتما باید در زیر ساخت ورود کند.

تعداد بازدید: 156 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  ویدیو مهم/ افزایش چشمگیر بیماران دیابتی در کشور
  ویدیو / قدرت لندکروز در بالا رفتن از سطح عمودی
  ماجرای زیان ۴۷۰ میلیارد تومانی ایران ایر
  آلودگی هوای تهران: یک چالش مهم و راهکارهای مقابله با آن
  راه‌ آهن توانمند یکی از عناصر ایران قدرتمند است
  از احداث پیچیده‌ ترین پل ایران تا روزی ۹۰ میلیارد تومان صرفه جویی سوخت
  ببینید/ آلودگی هوا ۲۸ درصد احتمال سرطان سینه را افزایش می‌دهد
  ببینید/ مسکو پایتخت روسیه یخ زد!
  سهم اعظم گاز طبیعی در آلودگی هوای تهران
  روز پرحادثه ریلی؛ از تهران تا لرستان/ زنگ خطر جدی برای شرکت راه آهن
  بهترین راهکار برای ساخت قطعه سوم آزادراه تهران شمال چیست؟
  سرفاصله نیم ساعت برای مترو پرند منطقی است
  قیمت بلیت مترو پرند بین ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان خواهد بود
  در شبانه روز ۲۰۰ واگن میان دو کشور ایران و ترکیه تبادل می شود
  زیان شرکت های خصوصی مالک واگن از تصمیمات غیراصولی راه آهن
  ایران پل ارتباط شمال و جنوب می شود
  ایران واردکننده گاز می شود؟ / افزایش چشمگیر ناترازی گاز تا 1410
  یک‌سوم ایستگاه‌های خط 10 در منطقه 22/زمان بهره‌برداری خط 10 متروی تهران
  مزایای خط 10 مترو تهران چیست؟/پوشش منطقه 22 تهران
  متهمان اصلی آلودگی هوا چقدر در تولید آلودگی سهم دارند؟
  بزرگراه شمالی کرج تأثیر زیادی در کاهش ترافیک تهران دارد
  کرج آلودگی هوای تهران را چند برابر می‌کند
  ایران واردکننده گاز می‌شود؟ / افزایش چشمگیر ناترازی گاز تا ۱۴۱۰ ایران واردکننده گاز می‌شود؟ / افزایش چشمگیر ناترازی گاز تا ۱۴۱۰
  تامین 90 درصدی قطعات مجتمع گاز پارس‌جنوبی از داخل
  ویدیو / تصادف ۳۲ خودرو در اتوبان قزوین، پل زیباشهر
  ببینید / یخ زدن هواپیما در فرودگاه مونیخ!
  ویدیو/ زلزله بزرگ در استانبول نزدیک است؟
  ورود اتباع افاغنه به ۱۶ استان کشور ممنوع است
  قالیباف: مقاومت زیادی شد تا واردات خودرو در مجلس تصویب نشود / این همه رانت به صنعت خودرو داده شده، اما این حوزه را از جهت کیفیت، کمیت و دیونی که روی دست بیت‌المال گذاشتند، می‌بینید / این مدت طولانی، متکی به خودروی داخلی بودیم، امروز سرنوشت‌مان چه شده؟ / همین الآن واردات خودرو به کندی پیش می‌رود
  حکم مقصران سقوط هواپیمای آنتونف اعلام شد: ۳ سال حبس برای رئیس وقت سازمان هواپیمایی
  معاون رئیس جمهور آمریکا: تحت هیچ شرایطی اجازه کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها، محاصره یا ترسیم مجدد مرز‌های غزه را نمی‌دهیم
  طولانی ترین تونل راه آهن روسیه زیر بمباران اوکراینی ها
  علت کمبود بلیت قطار و مشکلات حال حاضر راه آهن چیست؟
  موشکافی رکوردشکنی راه‌ آهن در جابه‌جایی مسافر ریلی
  احداث خط ۱۰ متروی تهران شروع شد
  راه‌ آهن زاهدان چابهار تا یک سال آینده به بهره‌ برداری می‌ رسد
  ویژگی های مترو پرند چیست؟
  احتمال واگذاری پروژه مترو ورامین به شهرداری تهران
  انتصاب دبیر جدید شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور
  ایستگاه بازارک مترو پرند برای مردم رباط کریم احداث می شود
  چهار مسیر ریلی در استان فارس ساخته می شود
  پیشنهاد انتقال ایستگاه متروی کرج از صادقیه به چیتگر
  راه آهن رشت کاسپین به بهره برداری نزدیک شد
  چهار مسیر ریلی در استان فارس ساخته می شود
  خط 6مترو با قابلیت ها و ظرفیت های بالا/ایستگاه ها
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
tarabarnews@ymail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار