پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 12 خرداد 1402 - 04:52   
 
 
   آخرین اخبار  
  وعده جهش بی سابقه صنعت ریلی به دلیل تفاهم‌نامه جدید راه آهن
  آیا راه آهن چابهار تا شهریور 1403 به بهره برداری می رسد؟
  عراق از پروژه راه آهن و جاده اروپا-خاورمیانه رونمایی کرد
  بازدید وزیر کشور از فاز یک پروژه راه‌آهن کرمانشاه - خسروی
  تصویب تحقیق و تفحص از شرکت راه آهن در کمیسیون عمران
  امیدواریم راه آهن خاش-چابهار تا پایان سال به بهره‌برداری برسد/عزم مجلس برای حمایت و تقویت پروژه‌های زیرساختی
  پیشنهاد عربستان به عراق برای کشیدن راه آهن از دریای سرخ
  راه آهن رشت-آستارا ضرورتی اجتناب ناپذیر است
  اتصال خطوط یک و ۶ شبکه مترو پایتخت به خط راه آهن سریع السیر تهران_مشهد
  حسینی: با تکمیل پروژه راه‌آهن رشت - آستارا ساختار اقتصادی کشور رشد می‌کند
  حرکت لاکپشتی پروژه راه‌آهن کرمانشاه- خسروی
  آخرین وضعیت راه‌آهن غرب کشور/ قطار کی به مرز خسروی می‌رسد؟
  پیمانکار راه آهن بوشهر مشخص شد
  ظرفیت ۱۰ میلیون‌تنی راه‌آهن شمال - جنوب| ایران نقطه ثقل حمل‌ونقل منطقه می‌شود
  راه‌آهن موظف‌ به‌ واگذاری واگن‌های خود به بخش غیردولتی شد
  ظرفیت تولید واگن در کشور سالانه ۲ هزار دستگاه
  ظرفیت تولید واگن کشور بیش از تقاضا است اما 2000واگن مترو کم داریم و واگن سازها سفارش ساخت کمی دارند
  الزام تغییر اولویت حمل و نقل کشور از جاده ای به ریلی
  گذرگاه ریلی جنوب -شمال توسعه خراسان رضوی را به همراه دارد
  ویدیو / رونمایی از نخستین قطار هوایی با خط مغناطیسی معلق در چین
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 98759صفحه نخست » هوایی2یکشنبه، 23 بهمن 1401 - 18:06
خلبانی که در یک روز ۱۳ تانک عراقی را هدف قرار داد
  
ترابر نیوز:
ابوالفضل گلفام کارگردان مستند «کفش‌های جیرجیرک‌دار» به ارائه توضیحاتی درباره این مستند که با محوریت زندگی یکی از خلبانان دوران دفاع مقدس ساخته شده است، پرداخت.
 

سرویس فرهنگی جوان آنلاین: ابوالفضل گلفام کارگردان مستند «کفش‌های جیرجیرک‌دار» همزمان با عرضه اینترنتی این مستند، درباره آن توضیح داد: این مستند درباره جانباز خلبان، امیر سرلشگر یدالله واعظی است که در زمان جنگ خلبان هلی‌کوپر کبری بود. او از سال ۵۸ و در غائله کردستان، در جنگ حضور داشت و در عملیات مدافعان پل کرخه هم همراه با شهید کشوری حاضر بود. در سال ۶۱ در عملیات مسلم‌بن عقیل در منطقه غرب، هلی‌کوپتر او مورد اصابت موشک عراقی‌ها قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: سرلشگر واعظی در عملیات نجات دزفول هم حضور داشت، زمانی که عراقی‌ها تا نزدیکی پل کرخه آمده بودند. در اسلام‌آباد غرب و آزادسازی بستان هم نقش داشتند و در عملیات شکست حصر سومار هم حدود ۱۳ تانک عراقی را زدند. در خیلی از عملیات‌های دیگر هم حضور داشته است.

این مستندساز افزود: زمانی که هلی‌کوپتر این خلبانان مورد اصابت موشک قرار می‌گیرد، برای آنکه تانک‌های عراقی نتوانند نیرو‌های خودی را قیچی کنند، مانع پیش‌روی عراقی‌ها به سمت سومار می‌شوند. در یک روز حدود ۸ ساعت پرواز برای عملیات داشتند و تانک‌های عراقی بسیاری را هم هدف قرار دادند که منجر به شکست عراق در آن منطقه شد.

وی درباره نحوه جانبازی سرلشگر واعظی هم گفت: وقتی موشک به بالگرد کبری اصابت می‌کند، آن‌ها سقوط می‌کنند و آن‌ها را از دل آتش بیرون می‌کشند. شهید شمشادیان که همراه او بوده است، به شهادت می‌رسد و سرلشگر واعظی هم جانباز می‌شود. بعد از این اتفاق، حدود دو سال سرلشگر واعظی تحت درمان بوده است.

خلبانی که در یک روز ۱۳ تانک عراقی را هدف قرار داد

گلفام افزود: ما خاطرات زیادی را از زبان سرلشگر واعظی در مستند روایت کرده‌ایم. یکی از آن‌ها مربوط به همین عملیات سومار بود که موفق می‌شوند در یک روز ۱۳ تانک عراقی را هدف قرار دهند. عمده کار آن‌ها شکار تانک بوده است. در منطقه کرخه حدود ۴۰ تا ۵۰ تانک را هدف قراردادند و مانع از پیش‌روی آن‌ها به سمت اندیمشک شدند. البته درگیری هوایی مستقیم با بالگرد‌های عراقی نداشتند.

این مستندساز درباره فعالیت‌های اخیر سرلشگر واعظی هم توضیح داد: ایشان بعد از آنکه جانباز شدند، تا چند سال پزشکی خواندند بعد آن را به دلیل شرایط جسمی و عدم امکان حضور در دانشگاه رها کردند و سراغ حقوق رفتند. امروز ایشان قاضی شورای حل اختلاف است و تا به امروز در چندین نوبت موفق به کسب تندیس صلح شده است. همواره تلاش دارند در کرسی قضاوت، کارشان همراه با صلح و آشتی باشد. در کنار این فعالیت، در بخش توانبخشی معلولان و جانبازان در زنجان هم فعالیت‌های دارند.

گلفام با اشاره به دوران درمانی سرلشگر واعظی پس از اصابت موشک به بالگردش هم گفت: نزدیک به دو سال فرآیند درمان او در آلمان طول کشید. در آنجا با منافقین درگیری‌هایی هم داشته است. زمانی که با ویلچر در خیابانی در آلمان بوده است، منافقی به سمتش می‌رود و شعار و دشنام می‌دهد. وقتی آن منافق قصد حمله فیزیکی به او را داشته، مردم حساسیت نشان می‌دهند و به جهت توجهی که به معلولان دارند، جلوی آن فرد منافق را می‌گیرد. دکتر آفریقایی‌تباری هم در آن بیمارستان حضور داشته که تحت تأثیر این جانبازان به اسلام رو می‌آورد. سرلشگر واعظی فعالیت‌هایی از این دست هم در آلمان داشته است.

روایت بحران روحی همسر یک خلبان جنگی

این مستندساز درباره دیگر اثری خود با نام «سرو‌ها ایستاده می‌میرند» هم توضیح داد: این فیلم درباره یک خلبان زنجانی به نام شهید علی‌محمد سلیمانی است که در سال ۵۹ هواپیمایش به اشتباه مورد اصابت ضدهوایی خودی قرار می‌گیرد و ناگزیر از ریجکت می‌شود. در آن مقطع همسر او دچار بحران روحی شدید می‌شود و از طریق بهداری ارتش او را به کشور اسپانیا منتقل می‌کنند. در آنجا هم درمان نمی‌شود. خانواده همسر این خلبان ساکن آمریکا و یک خانواده متمول بودند. به همین دلیل همسرش را هم به آمریکا منتقل می‌کنند. شهید سلیمانی هم اجازه و مرخصی می‌گیرد تا مدتی به آمریکا برود.

وی ادامه داد: همه می‌گفتند او اگر به آمریکا برود، دیگر برنمی‌گردد، اما او علی‌رغم برخی مخالفت‌ها از سوی خانواده همسرش مجدد به ایران بازمی‌گردد. این فیلم یک اثر داستانی است که براساس یک داستان کاملاً واقعی ساخته شده است. به تعبیری داستان فیلم به طور کامل مستند است، اما آن را در قالب فیلم داستانی روایت کرده‌ایم. این خلبان سال ۵۹ به آمریکا می‌رود و سال ۶۰ مجدد به ایران بازمی‌گردد. وقتی برمی‌گردد در ابتدا با پرواز کردن او مخالفت می‌کردند و می‌گفتند احتمال دارد که جذب نیرو‌های دشمن شده باشد و مشکل‌ساز شود. نهایتاً، اما اجازه پرواز او صادر می‌شود و در خیلی از عملیات‌ها هم حضور داشته است. او در سال ۶۱ در حوالی جزیره خارک مورد اصابت موشک قرار گرفته به شهادت می‌رسد. هنوز هم پیکرش پیدا نشده است.

گلفام درباره مستند «بر فراز پاوه» هم توضیح داد: این مستند درباره شهید سیدعبدالله بشیر موسوی است که از خلبانان حاضر در غائله پاوه در سال ۵۹ بوده است. او همان خلبانی است که پروازش با هواپیمانی اف چهار در فیلم «چ» هم به تصور درآمده که هواپیمایش مورد اصابت ضدهوایی گروهک‌ها قرار می‌گیرد. کابین اول او در این پرواز شهید محمد نوژه بوده که از شهدای معروف است. در قسمتی از مستند «بر فراز پاوه» به شهید نوژه هم پرداخته‌ایم.

وی در پایان گفت: در زمان جنگ تعداد بسیار از کمی از خلبانان هم خیانت کردند، خلبانی به نام احمد مرادی طالمی در نیروی هوایی بود که اتفاقاً در سکانسی از فیلم «منصور» هم به آن اشاره شده است، او خلبانی بود که اتفاقاً رفتار‌های مشکوک داشت، مثلاً هر عملیاتی را نمی‌رفت. او روزی پروازی انجام می‌دهد و می‌خواسته جنگنده اف ۱۴ را به عراق تحویل بدهد، اما با توجه به آنکه زودتر از موعد توافق شده با عراق، به سمت خاک عراق پرواز می‌کند نمی‌تواند در فرودگاه عراق بنشیند. او در ادامه به سوئیس می‌رود، اما ۶ ماه پس از آن کشته می‌شود. گرچه چنین موضوعاتی ظرفیت ساخت اثر به صورت مستقل را ندارد، اما در خلال مستند‌ها می‌توان به این موضوع هم پرداخت.

 
منبع: مهـــر
تعداد بازدید: 212 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  با مصرف برق چقدر آب مصرف می‌کنیم؟
  فیلم کانال سوئز شاهکار داریوش بزرگ
  کدام کشور بیشترین پهپاد نظامی را دارد؟ (ویدیو)
  وعده جهش بی سابقه صنعت ریلی به دلیل تفاهم‌نامه جدید راه آهن
  آیا راه آهن چابهار تا شهریور 1403 به بهره برداری می رسد؟
  منتظر تغییر سیاست خارجی اردوغان باشیم؟ / او همچنان کریدور «زنگزور» را پیگیری خواهد کرد؟
  ویدیو / ظریف: سازش مگر چیز بدی ست؟ قرآن می گوید «وَ الصُّلْحُ خَیْرٌ»
  واشنگتن: برجام در دستور کار ما نیست، ایرانی‌ها با حسن نیت مذاکره نمی‌کردند
  افزایش دو برابری شیرین سازی آب چاه های ژرف سیستان
  به آب رسیدن سومین چاه ژرف در منطقه سیستان/امکان برداشت هشت میلیون لیتر در روز
  شکایت ایران از طالبان در شورای امنیت/ اهرم فشار برای گرفتن حقابه هیرمند
  کتاب ارزشمند هنر شفاف اندیشیدن با ترجمه زیبای عادل فردوسی پور
  تماشا کنید: عاقبت، گرگ زاده، گرگ بود / ایران باید در مقابل طالبان چه کند؟
  ساخت کانال سوئز به فرمان داریوش بزرگ
  ژاپن می‌خواهد تا سال ۲۰۲۵ انرژی خورشیدی را از فضا به زمین بتاباند
  ماموریت رئیس جمهور به وزیر خارجه برای پیگیری رابطه با مصر
  حل شدن دو موضوع غنی سازی ۸۳ درصدی و سایت آباده پیشرفت مفیدی است؛ قطعا تاثیر مثبت خواهد داشت / باید دید این دو موضوع چگونه در گزارش مدیرکل آژانس منعکس خواهد شد / دو سایت دیگر نیز احتمالا در دست بررسی هستند / اگر پیشرفتی در این دو مورد نیز حاصل شود، فرصتی فراهم می‌شود که روی موضوعات دیگر نیز کار شود
  همتی: لازمه سیاست دلارزدایی، تقویت ارزش پول ملی است وگرنه مردم را به سمت ارز‌های دیگری سوق دهد که خودشان به دلار مرتبط هستند / درهم امارات به دلار متصل شده؛ اگر قصد آمریکا تشدید محدودیت‌ها بر ایران باشد، ممکن است شامل فشار غیرمستقیم از طریق درهم نیز بشود؛ این موضوع درباره یورو نیز صدق می‌کند
  عراق از پروژه راه آهن و جاده اروپا-خاورمیانه رونمایی کرد
  بازدید وزیر کشور از فاز یک پروژه راه‌آهن کرمانشاه - خسروی
  تصویب تحقیق و تفحص از شرکت راه آهن در کمیسیون عمران
  امیدواریم راه آهن خاش-چابهار تا پایان سال به بهره‌برداری برسد/عزم مجلس برای حمایت و تقویت پروژه‌های زیرساختی
  ویدیو / نروژ با پول‌های صندوق ذخیره ارزی‌اش چه می‌کند؟ / صندوقی ۱.۴ تریلیون دلاری که در ۷۰ کشور سرمایه گذاری کرده؛ از املاک نیویورک، واشنگتن و بوستون تا سهام اروپا، آمریکا، خاورمیانه و آفریقا / تلاش ناموفق چین برای تقلید از سیاست صندوق نروژ
  پیشنهاد عربستان به عراق برای کشیدن راه آهن از دریای سرخ
  راه آهن رشت-آستارا ضرورتی اجتناب ناپذیر است
  اتصال خطوط یک و ۶ شبکه مترو پایتخت به خط راه آهن سریع السیر تهران_مشهد
  حسینی: با تکمیل پروژه راه‌آهن رشت - آستارا ساختار اقتصادی کشور رشد می‌کند
  حرکت لاکپشتی پروژه راه‌آهن کرمانشاه- خسروی
  آخرین وضعیت راه‌آهن غرب کشور/ قطار کی به مرز خسروی می‌رسد؟
  پیمانکار راه آهن بوشهر مشخص شد
  ظرفیت ۱۰ میلیون‌تنی راه‌آهن شمال - جنوب| ایران نقطه ثقل حمل‌ونقل منطقه می‌شود
  راه‌آهن موظف‌ به‌ واگذاری واگن‌های خود به بخش غیردولتی شد
  مرد معلول با کمک کاشت مغزی موفق به راه رفتن شد
  رئیس صنف جایگاهداران: با عرضه بنزین کمتر از ۱۰۰ میلیون لیتر خداحافظی کنیم/ در آستانه واردات هستیم/ کاهش ۸۰ درصدی عرضه بنزین سوپر
  ویدیو / نروژ با پول‌های صندوق ذخیره ارزی‌اش چه می‌کند؟ / صندوقی ۱.۴ تریلیون دلاری که در ۷۰ کشور سرمایه گذاری کرده؛ از املاک نیویورک، واشنگتن و بوستون تا سهام اروپا، آمریکا، خاورمیانه و آفریقا / تلاش ناموفق چین برای تقلید از سیاست صندوق نروژ
  ساخت نیروگاه های گازی خارج از سواحل دریا ممنوع
  ظرفیت تولید واگن در کشور سالانه ۲ هزار دستگاه
  افزایش 16.2 درصدی تلفات تصادفات رانندگی/ 19237 کشته در سال 1401
  ایجاد ظرفیت مونتاژ ۵۰۰ واگن قطار مترو در واگن سازی تهران
  ظرفیت تولید واگن کشور بیش از تقاضا است اما 2000واگن مترو کم داریم و واگن سازها سفارش ساخت کمی دارند
  الزام تغییر اولویت حمل و نقل کشور از جاده ای به ریلی
  پرونده مترو پرند در ماه آخر بهار بسته می‌ شود؟
  اجرایی شدن یکی از بندهای قانون برزمین مانده توسعه صنایع دریایی
  گذرگاه ریلی جنوب -شمال توسعه خراسان رضوی را به همراه دارد
  استاد دانشگاه: ۱۰ درصد جمعیت کشور مهاجرت کرده است / مهاجران ایرانی افراد برجسته علمی و اقتصادی هستند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1389
tarabarnews@ymail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار