پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 1 اردیبهشت 1403 - 00:01   
 
 
   آخرین اخبار  
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
  اتمام عملیات اجرایی پروژه راه آهن رشت کاسپین در انزلی
  لزوم نوسازی خط آهن ایران و ترکیه برای توسعه تجارت دو کشور
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 91914صفحه نخست » اخبار رسانه هاجمعه، 23 اسفند 1398 - 18:24
دلیل سقوط تاریخی قیمت نفت چیست؟
  
ترابر نیوز:

روز جمعه زمانی که وزرای نفت کشورهای تولید کننده اعم از اوپک و غیر اوپک از وین خارج می شدمد، کمتر کسی فکر می کرد که قیمت نفت تنها دو روز بعد از آن با کاهشی بی سابقه رو به رو شود.

در واقع در حالی که روسیه مهر بطلان را بر توافق کاهش تولید زد، عربستان نیز در پی فروپاشی اوپک پلاس، قیمت گریدهای نفتی خود را کاهش داد تا پازل سقوط قیمت نفت تکمیل شود.

دلیل سقوط تاریخی قیمت نفت چیست؟

این شقوط قیمت در حالی اتفاق افتاده که اغلب کشورهای تولید کننده مفت برای مقابله با کسری بودجه نیازمند قیمت هایی به مراتب بالاتر هستند.

بر این اساس قیمت نفت برنت با کاهش ۲۸.۸ درصدی به قیمت ۳۲ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه رسید که پایین ترین قیمت از سال ۲۰۱۴ تا کنون است و بزرگترین ریزش روزانه قیمت را در تاریخ ثبت کرده است.

به نوشته خبرگزاری ایرنا، نفت شاخص آمریکا نیز سقوط بی سابقه ۳۱.۶ درصدی را تجربه گرد و به قیمت ۲۸ دلار و ۲۲ سنت در هر بشکه معامله شد.

یکی از سهامداران لوک اویل پیش از این اعلام کرده بود که روسیه به دلیل لغو توافق کاهش تولید نفت با اوپک روزانه از ۱۰۰ تا ۱۵۰میلیون دلتر زیان می بیند.

اما بزرگترین بازنده این میدان، نفت های شیل آمریکا است که با توجه به این قیمت ها تولید آن دیگر اقتصادی نخواهد بود و می تواند افزایش تولید ۶.۸ میلیون بشکه ای آمریکا در روز را با خطر جدی مواجه کند.

توافق سه ساله اوپک با روسیه روز جمعه با رد پیشنهاد کاهش ۱.۵ میلیون بشکه ای تولید نفت از روسیه پایان یافت.

سقوط آزاد با «نه» روسی

روزنامه دنیای اقتصاد نیز درباره کاهش شدید قیمت نفت نوشته است: نشست اوپک پلاس بالاخره برگزار و تصمیمی کاملا برخلاف انتظارات بازار گرفته شد. در حالی که کشورهای عضو اوپک پنج‌شنبه اعلام کرده بودند می‌خواهند ۵/ ۱ میلیون بشکه از تولیدات روزانه کم کنند به سد روسیه برخورد کردند.

بدون هیچ توافقی قرار شد از ابتدای ماه آوریل کشورها بدون محدودیت نفت تولید کنند و همین کافی بود تا شوک ۱۰ درصدی به قیمت نفت وارد شود. ریزشی که بزرگ‌ترین افت از زمان بحران جهانی ۲۰۰۸ محسوب می‌شود. برخی کارشناسان معتقدند این اتفاق می‌تواند بهای طلای سیاه را تا کانال ۳۰ دلار کاهش دهد.

به باور روس‌ها، کاهش تولیدات باعث تقویت نفت شیل آمریکا شده و ایالات متحده از این ابزار برای اعمال قدرت استفاده می‌کند. وزیر نفت کشورمان این روز را یکی از نشست‌های «بد» تاریخ اوپک نامید و بسیاری از ناظران در جلسه از فضای سرد میان وزرای نفت عربستان و روسیه خبر دادند.

اخبار جدید حاکی از آن است که احتمال دارد نوعی جنگ قیمتی در بازار نفت میان این غول‌های نفتی در بگیرد که قیمت طلای سیاه را با تهدید جدی‌تری مواجه می‌کند. این اتفاق که در پایان معاملات هفتگی بازار جهانی رخ داد، دیروز منجر به سقوط قیمت بورس‌های خاورمیانه شد و سهام آرامکوی عربستان به زیر قیمت عرضه اولیه خود رسید که اتفاقی نادر است.

درحالی‌که همه منتظر یک اقدام عملی از جانب اوپک و متحدانش در آخر هفته گذشته بودند، این گروه در رسیدن به توافقی برای کاهش تولید شکست خورد.

مخالفت غیرمنتظره روسیه به‌عنوان رهبر غیراوپکی‌ها با پیشنهاد کاهش تولید، شوک بزرگی به بازار نفت وارد کرد، به‌طوری‌که شاخص‌های برنت و نفت‌خام آمریکا روز جمعه به ترتیب ۹ و ۱۰درصد سقوط کردند تا بیشترین ریزش روزانه نفت از سال ۲۰۰۸ رقم بخورد. مخالفت روسیه با کاهش بیشتر تولید موجب شد که این گروه حتی توافق قبلی خود مبنی بر کاهش تولید ۷/ ۱ میلیون بشکه در روز را هم تمدید نکند، بنابراین تولیدکنندگان نفت از اول آوریل (ماه آینده میلادی) می‎توانند بدون هیچ محدودیتی به میزان دلخواه به تولید نفت بپردازند.

اعضای اوپک پیش از دیدار با غیراوپکی‌ها توافق کرده بودند تولید را به میزان ۵/ ۱ میلیون بشکه در روز کاهش دهند که از این میزان یک‌سوم یعنی ۵۰۰ هزار بشکه بر دوش روسیه و دیگر اعضای غیر‌اوپک بود. اما روسیه روز جمعه این پیشنهاد را نپذیرفت و به گفته منابع آگاه بر موضع خود که تمدید توافق قبلی اوپک‌پلاس تا ژوئن بود، پافشاری کرد. بر این اساس اولین سناریویی که «دنیای‌اقتصاد» در گزارش قبلی خود با عنوان «سه سناریوی نفت در نشست نجات» مطرح کرده بود، محقق شد.

در پایان معاملات جمعه شاخص برنت ۴ دلار و ۷۲ سنت کاهش یافت و با قیمت ۲۷/ ۴۵ دلار در هر بشکه بسته شد. همین‌طور نفت‌خام آمریکا در این روز با کاهش ۶۲/ ۴ دلاری در قیمت ۲۸/ ۴۱ دلار بر بشکه معامله شد.

بر این اساس طلای سیاه بازدهی هفتگی منفی ۱۰ درصد را به ثبت رساند. این درحالی است که در هفته پیش از آن نفت با حدود ۱۵ درصد کاهش بیشترین افت هفتگی از ۲۰۰۸ یعنی بحران اقتصاد جهانی را به ثبت رسانده بود.

حال با ثبت رکورد بیشترین افت روزانه طلای سیاه از آن زمان در کنار بیشترین افت بازار‌های سهام دنیا از سال ۲۰۰۸، گمانه‎ها از احتمال وقوع رکود اقتصادی بزرگ افزایش یافته است.

شکست مذاکرات نفتی اوپک و متحدانش تاثیر شدیدی بر بازار سهام منطقه داشته است. آن‌طور که بلومبرگ گزارش می‎دهد، روز گذشته قیمت سهام آرامکو (شرکت دولتی نفت عربستان که اواخر سال گذشته میلادی ۵درصد آن عرضه عمومی شد) روز گذشته نزدیک به ۹ درصد کاهش یافت و برای اولین بار به کمتر از قیمت عرضه اولیه رسید.

شاخص بازار بورس دبی نیز بیشترین افت از زمان بحران اقتصاد جهانی سال ۲۰۰۸ را تجربه کرده است. پیش از این برخی خبر‌ها از اختلاف روسیه و عربستان برای کاهش تولید خبر می‎دادند؛ «دنیای‌اقتصاد» نیز در گزارشی با عنوان «شکاف جدید در اتحاد نفتی؟» به این موضوع پرداخته بود.

با این حال گمان می‌شد مانند ۴ سال گذشته روسیه در نهایت اوپک را برای کاهش تولید همراهی خواهد کرد و به همکاری خود با این گروه ادامه خواهد داد. اما این بار این روسیه است که نگران از دست دادن سهم بازارش به تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا است. در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ عربستان با افزایش تولید و کاهش قیمت به جنگ با تولیدکنندگان نفت شیل رفته بود؛ جنگی که در نهایت با رسیدن قیمت‌ها به زیر ۳۰ دلار به شکست عربستان منجر شد.

درحال‌حاضر نه‌تن‌ها به‌نظر می‎رسد توافق نفتی پایان یافته بلکه برخی نشانه‌ها مبنی بر کاهش قیمت نفت عربستان و افزایش تولید از سوی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت دنیا زنگ هشدار شروع «جنگ قیمتی» را به صدا درآورده است.

با این حال همچنان برخی به ادامه مذاکرات بین روسیه و عربستان و شکل‌گیری مجدد توافق نفتی تا پیش از پایان موعد توافق قبلی که پایان ماه جاری میلادی است، امیدوارند. به‌خصوص اینکه نشست وزارتی کمیته ویژه نظارت بر اجرای توافق نفتی نیز اواخر هفته آینده برگزار خواهد شد و وزرای نفت دو کشور روسیه و عربستان در این نشست با هم دیدار خواهند کرد.

در وین چه گذشت؟
وزیران اوپک در نشست روز پنج‌شنبه این گروه به توافقی بسیار بیشتر از آنچه بازیگران بازار نفت انتظار داشتند، رسیدند. اعضای اوپک به این نتیجه رسیدند که برای جبران افت قیمت نفت به دلیل شیوع کرونا، یک میلیون بشکه از نفت خود و نیم میلیون بشکه از نفت متحدانشان در اوپک‌پلاس در فصل دوم سال‌جاری میلادی کاسته شود. علاوه‌بر این، آن‌ها خواستار تمدید توافق قبلی کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۲۰ شدند. تا اینجای کار همه چیز ایده‌آل به‌نظر می‌رسید؛ تنها نگرانی، اما نوع واکنش روسیه به‌عنوان مهم‌ترین هم‌پیمان اوپک در نشست اوپک‌پلاس بود.

پیش از این نشست، وزیر نفت ایران، بیژن نامدارزنگنه که در راس هیات ایرانی به وین رفته بود، اقناع روسیه برای به دوش کشیدن بخش عمده کاهش تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولیدکنندگان خارج از اوپک را «بسیار سخت» ارزیابی کرد.

مذاکرات دوجانبه روسیه و عربستان موجب شد نشست اوپک‌پلاس با تاخیر ۶ساعته نسبت به برنامه اعلام شده در روز جمعه برگزار شود. با این حال خبر‌ها حاکی از به توافق نرسیدن دو طرف بود.

با خروج وزیران از محل برگزاری این نشست و اظهارنظر‌های آنان مشخص شد گمانه‌ها واقعیت داشته و این نشست هیچ نتیجه‌ای در بر نداشته است. زنگنه که بین وزرای دیگر کشور‌های عضو اوپک بیشترین سابقه حضور در نشست‌های این سازمان را دارد، نشست گذشته را یکی از نشست‌های «بد» این سازمان در تاریخ توصیف کرد. با این حال بر اینکه باب مذاکره باز است، تاکید کرد و گفت: «در این نشست وضع به‌گونه‌ای بود که برخی اعضا نمی‌توانستند تصمیمی بگیرند.

به‌نظر می‌رسد زمان لازم است که آرامش داشته باشیم و سپس تصمیم بگیریم.» با این حال وزیر انرژی روسیه الکساندر نواک به خبرنگاران گفت: از ابتدای ژانویه دیگر محدودیتی برای تولید نفت وجود نخواهد داشت، زیرا توافق قبلی نیز در پایان مارس منقضی خواهد شد. با وجود این او گفت: اوپک‌پلاس به نظارت بر وضع بازار نفت ادامه خواهد داد.

از طرفی، عبدالعزیز بن‌سلمان، وزیر انرژی عربستان که به نظر از نتیجه نشست ناخشنود بود در پاسخ به پرسشی درباره برنامه این کشور برای افزایش تولید پس از این، به‌طور مبهمی پاسخ داد: اجازه می‌دهم در فکر بمانید. به گفته زنگنه دلیل به نتیجه نرسیدن مذاکرات پافشاری دو طرف بر موضع خود بوده است.

او توضیح داد: «اعضایی از اوپک اصرار داشتند غیراوپکی‌ها هم باید مقدار مشخصی از سهم کاهش تولید را به‌عهده بگیرند، اما آن‌ها نپذیرفتند و مذاکرات به بن‌بست رسید.» این شکست بیش از هر کسی عربستان را متضرر خواهد کرد چراکه این کشور شدیدا به نفت با قیمت بالا نیاز دارد تا دچار کسری بودجه نشود.

از سوی دیگر، روسیه در چند سال گذشته با در پیش گرفتن سیاست‌های ریاضتی، اقتصادش را در برابر قیمت‌های پایین نفت حتی تا نزدیکی ۴۰ دلار بر بشکه مقاومت کرده است.

درحالی‌که بسیاری از اتمام همکاری اوپک با روسیه و پایان عصر اوپک‌پلاس خبر می‌دادند، برخی منابع به بلومبرگ گفته‌اند روسیه قصد دارد تا ژوئن صبر کند تا در صورت لزوم در آن زمان با اوپکی‌ها برای تنظیم سمت عرضه بازار نفت همکاری کند. همچنین محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک با خوش‌بینی نسبت به آینده همکاری با روسیه گفته است مسکو به جمع این گروه باز‌خواهد گشت و تنها چند مساله جزئی باید حل شود.

نفت تا کجا سقوط خواهد کرد؟
تا پیش از برگزاری نشست اوپک، کارشناسان ضعف بازار را در سمت تقاضا جست‌و‌جو می‌کردند چرا‌که ویروس کرونا بزرگ‌ترین واردکننده نفت‌خام دنیا یعنی چین را به تعطیلی کشانده و بعد با گذر از مرز این کشور به سراسر جهان نفوذ کرده است.

اما حالا بازار نفت از هر دو سمت مشکلات اساسی دارد چراکه احتمال دارد عربستان با افزایش تولید به ۱۱ میلیون بشکه در روز و اقدام مشابه از سوی دیگر کشور‌ها به برداشتن محدودیت تولید نفت واکنش نشان داده و قیمت‌ها هر چه بیشتر به قعر بروند.

از ابتدای سال‌جاری میلادی تاکنون نفت بیش از ۳۰‌درصد ارزش خود را از دست داده است و به گفته تحلیلگران این پایان روند کاهش قیمت نفت نخواهد بود. جاش گریوز، کارشناس راهبردی بازار در «آر‌جی ابرایان‌اند اسوسیتس» به بلومبرگ گفت: «بازار نفت برای همه دردناک خواهد بود.

شکست اوپک‌پلاس به معنای رسیدن نفت به ۴۰ دلار بر بشکه خواهد بود.»، اما بسیاری از تحلیلگران به آینده نفت بسیار بدبین‌تر هستند چراکه نشانه‌ها گویای عزم عربستان برای افزایش تولید و گسترش سهم خود از بازار نفت است.

شرکت سعودی آرامکو که به‌طور معمول پنجم هر ماه قیمت نفت رسمی خود را اعلام می‌کند و با تبعیت برخی کشور‌های عربی از این قیمت‌گذاری بر ۱۴ میلیون بشکه نفت تاثیر می‌گذارد، این ماه آن را تا پس از برگزاری نشست در وین به تعویق انداخت. آرامکو شنبه اعلام کرد قیمت رسمی نفتش را به‌طور چشمگیری کاهش خواهد داد.

بر این اساس، این شرکت که مسوولیت تولید و فروش نفت عربستان را بر عهده دارد، اعلام کرد بهای نفت در ماه آوریل را برای مشتریان آسیایی ۴ تا ۶ دلار و برای آمریکایی‌ها ۷ دلار کاهش خواهد داد. اما جالب‌تر آنکه آرامکو بیشترین کاهش (۸ دلار) را برای خریداران در اروپای غربی یعنی منطقه‌ای که به‌طور سنتی نفت را از روسیه تامین می‌کند، اعمال کرده است؛ موضوعی که ناظران آن را آغاز جنگ قیمتی عربستان توصیف می‌کنند.

با این اوصاف، فعالان بازار نفت برای پیش‌بینی قیمت به مدل‌های تاریخی رجوع می‌کنند. این مدل‌ها گویای این حقیقت است که هر وقت عربستان به این شیوه سعی در افزایش تولید و جنگ نفتی کرده، ارزش نفت به قهقرا رفته است.

نزدیک‌ترین اتفاق مشابه سال ۲۰۱۶ رخ داد که قیمت نفت به ۱/ ۲۷ دلار بر بشکه رسید. راجر دیوان، تحلیلگر نفت در شرکت مشاوره‌ای «آی‌اچ‌اس مارکیت» از این فراتر رفته و می‌گوید «احتمالا در فصل دوم سال‌جاری پایین‌ترین قیمت‌ها طی ۲۰ سال اخیر را خواهیم دید» که تلویحا اشاره به سطوح زیر ۲۰ دلار دارد.

با این حال براساس بیانیه پایانی نشست اوپک‌پلاس، مذاکرات بین این گروه ادامه خواهد یافت. باید دید مذاکرات غیررسمی که هم وزیر نفت ایران و هم دبیرکل اوپک درخصوص آن وعده داده‌اند می‌تواند بار دیگر این گروه را به صحنه اثرگذاری در بازار نفت بازگرداند و پیش‌بینی‌ها از ریزش نفت را منتفی کند یا خیر؟

تعداد بازدید: 4376 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
  باید از هزینه‌تراشی دولت‌ها بکاهیم
  درخواست ۴۰۰ هزار دستگاه اتوبوس برقی در بازارهای جهانی
  غیر از ایران کدام کشورها اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند؟ (+ اینفوگرافیک)
  استاد رائفی پور « دلایل دشمنی ایران و اسرائیل »
  سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی: اسرائیل مطمئن باشد که چنان سیلی محکمی از جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت دریافت خواهد کرد که دیگر نتواند از جای خود بلند شود.
  اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل بود / موضوع را می‌توان به نتیجه رسیده تلقی کرد / اگر رژیم اسرائیل مرتکب اشتباه دیگری شود، پاسخ ایران به طور قابل توجهی شدیدتر خواهد بود
  فیلم| پرواز نخستین هواپیمای مافوق صوت جهان پس از کنکورد
  سن فرسودگی انواع خودروها چند سال است؟+اینفوگرافیک
  اینفوگرافیک| هشت شهر دنیا با کمترین میزان ترافیک در روز
  ترامپ: تنش‌های فزاینده میان ایران و اسرائیل می‌تواند به جنگ‌جهانی منجر شود/ بایدن نمی‌داند چه غلطی می‌کند
  تماشا کنید: جنگ کریدورها/ هند و یونان علیه چین و ترکیه؛ جایگاه ایران کجاست؟
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار