پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 31 فروردین 1403 - 20:15   
 
 
   آخرین اخبار  
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
  اتمام عملیات اجرایی پروژه راه آهن رشت کاسپین در انزلی
  لزوم نوسازی خط آهن ایران و ترکیه برای توسعه تجارت دو کشور
  منتقدان کاهش حمل بار ریلی صادق نیستند
  اجرای سریع پروژه راه‌آهن در شمال دریاچه وان
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 91176صفحه نخست » اخبار رسانه هاپنجشنبه، 25 مهر 1398 - 09:51
ترویج کاشت درخت «پالونیا » فرصت یا تهدید
ترابر نیوز: امروز اگر فردی حدود یک هکتار زمین داشته باشد و در آن درخت پالونیا بکارد پس از پنج سال می تواند از این محصول حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بهره برداری کند و چنین تحولی به ندرت در مناطق مختلف کشور می توان یافت.
  
ترابر نیوز:
ترویج کاشت درخت «پالونیا »در شمال کشور فرصت یا تهدید

نوشهر- ایرنا - کاشت درخت پالونیا در شمال کشور با توجه به اجرای قانون تنفس جنگل‌ها ، عاملی تهدیدکننده برای دیگر گونه‌های جنگلی محسوب می‌شود و یا به خاطر داشتن مزیت‌های فراوان جایگزین مناسبی برای احیای جنگل‌ها و زراعت چوب است.

بر اساس قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی کشور قرار است از سطح ۷۵ هزار هکتار عرصه‌های ملی، مستثنیات و باغی کشور ۲۰ هزار هکتار ان در استان‌های شمالی زیر پوشش طرح زراعت چوب برود ولی تاکنون بر اساس آمار تنها هفت هزار هکتار زیر پوشش قرار گرفته است.

این در حالی است که با  توجه به محدودیت‌های بهره برداری چوب از جنگل‌های شمال کشور در قالب طرح  استراحت، تنفس جنگل  و با هدف تامین نیاز چوب صنایع داخلی، یکی از اساسی‌ترین موارد پیش شرط اجرای این طرح در یک دوره ۱۰ ساله، برابر قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه پرداختن به توسعه زراعت چوب و شتاب‌بخشی در روند اجرای آن بوده است.  

با وجود گذشت بیش از ۲ سال از اجرای این قوانین، مستندات موجود و بررسی‌ها گویای آن است که اجرای این طرح  یک روند لاک پشتی داشته و موارد  امیدوارکننده‌ای برای رسیدن به هدف این طرح دیده نشده بنابراین بعید به نظر می رسد بتوان به آن اهدافی که تا پایان قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه برای آن پیش بینی شده دست یابد.

سوابق مصوبه قانونی توسعه زراعت چوب به سال ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی برمی‌گردد و یکی  از مهم‌ترین اهداف این قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان یک تکلیف تعریف شده است که در دی ماه سال ۱۳۹۲ نیز دولت مصوبه ای در خصوص بهینه سازی وضعیت مدیریت منابع طبیعی گذراند که در ماده ۴۸ آن  بر ضرورت توسعه زراعت چوب تاکید داشته است .

به اعتقاد کارشناسان ترویج کاشت پالونیا با دلیل رشد سریع و با توجه به مزیت های فراوانی ان در صنایع مختلف چوبی نه تنها عامل تهدید کننده برای دیگر گونه های جنگلی ، زراعی و باغی در شمال کشور نیست بلکه از آن به عنوان گونه ای ارزشمند ، منحصر بفرد در بعد اقتصادی از ان می توان استفاده کرد.

 پالونیا  (Paulownia elongata)  درختی تند رشد است و در مقایسه با سایر درختان، زمان بهره برداری سریعتری دارد و عملکرد تولید چوب آن در هکتار نیز از درختان دیگر بیشتر است ، استحکام بالا، سبک بودن و کیفیت بالا از ویژگی های این گونه ارزشمند است و از چوب آن در بخش های مختلف صنایع کاغذ و چوب استفاده می شود.

بررسی ها نیز گویای آن است که از چوب این درخت برای مبلمان سازی ، مداد سازی ، پارکت ، کابینت ، دراور ، جعبه سازی ، کبریت سازی ، وسائل موسیقی جعبه دار و نیز تجهیزات ورزشی مانند تخته شنا ،اسکی ، خلال دندان ، صنعت هوا و فضا مانند گلایدر ، پاراگلایدر ، سازه های آبی ، قایق و کشتی ، خانه های چوبی ارزان ، سبک ضد زلزله ، زغال ، باروت ، ساخت کندوی عسل ،عایق های حرارتی و ده ها مورد دیگر استفاده می شود.

نکته دیگر آنکه کود حاصل از برگ ها و گل های این درخت ویژگی های فراوانی دارد و آن اینکه به سرعت رشد و زیاد می شود ضمن آنکه با طبیعت نیز سازگاری دارد و امروز در بسیاری از استان های شمالی بویژه گلستان جایگاه مناسبی برای صنایع متنوع پیدا کرده است.

به اعتقاد کارشناسان درختان پالونیا تحت شرایط مناسب در سن پنج تا شش سالگی به سن بهره برداری می رسند و در مقایسه با سایر درختان تند رشد نظیر صنوبر، پالونیا دارای رشد بیشتری در چند سال اول زندگی است به طوری که حدود نصف سن بهره برداری درختان صنوبر، ۵۰ تا ۱۵۰ متر مکعب چوب از هر هکتار در روش تلفیقی با گیاهان زراعی به دست می آید.

آنان معتقدند که این درخت در شرایط عادی در مدت زمان پنج سال ارتفاعی بیش از ۱۵ متر و قطر برابر سینه آن ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر و حجم چوب قابل استفاده آن ۳/۰ تا ۵/۰ متر مکعب خواهد بود و از سال پنجم مورد بهره برداری صنعتی قرار خواهد گرفت. چوب پالونیا خیلی سبک ولی محکم است، بسهولت خشک می شود، اعوجاج پیدا نمی کند و مناسب نجاری و کنده کاری است به طوری که به سادگی شکاف و ترک بر نمی دارد، مبلمان، تخت و کمد، میز و صندلی ساخته شده از آن سبک بوده و به براحتی قابل حمل و بسیار بادوام است و در صنایع روکش سازی،تخته چندلا و خمیر کاغذ مورد مصرف دارد.

بنا براین با توجه به  طرح تنفس جنگل های شمال و نیز اجرای طرح زراعت چوب در شمال کشور از یک سو  و از سوی دیگر لزوم حفظ و جلوگیری از نابودی جنگل های بومی ایران  و کمبود چوب مورد نیاز کارخانه ها طبق تاکید مسئولان و کارشناسان ضرورت دارد برای ترویج کاشت گونه پالونیا به عنوان بهترین درخت شناخته شده برای کشت تلفیقی با گیاهان زراعی  این موضوع با جدیت بیشتری در استان های این مناطق بویژه گیلان و مازندران پیگیری شود تا بتوان در پی چنین اقداماتی به مدت کوتاه در اراضی غیر جنگلی چوبی با کیفیت  برای مصرف صنایع تولیدی و کمبود چوب را برطرف کرد.

حسین پرمه یکی از تولید کنندگان نهال پالونیا در نوشهر با اشاره به مزیت های فراوان کاشت این گونه در شمال کشور گفت: این درخت مزیت های فراوانی دارد و ضمن آنکه از چوب آن در مصارف مختلف نظیر صنعت زنبورداری ، هواپیما سازی ، سازه های آبی و نیز دام و طیور استفاده می شود بلکه برخلاف دیگر درختان گونه ای تند رشد بوده و به مدت پنج سال می توان از چوب آن استفاده کرد.

وی که مدعی شد به مدت ۲ سال در تولید قلمه این گونه به صورت بذری و ریشه ای فعالیت دارد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار قلمه نهال پالونیا در این منطقه تولید کرده ام و دیگر استان ها برای خرید این نهال مانند اصفهان و یزد استقبال خوبی داشته اند منتهی در مازندران هنوز ترویج کاشت این گونه به شکل مطلوب نهادینه نداشته است ضمن آنکه مردم هم باور و همکاری خوبی ندارند.

وی اظهار داشت : به عنوان نمونه برای فرهنگ سازی و آموزش کاشت این گونه در برخی از روستاها بویژه کجور نشستی با اهالی ، دهیاران و شوراهای اسلامی برگزار شد و توضیحات لازم در مورد مزیت ها ، شرایط سازگاری با اقلیم منطقه و حتی مدت زمان دوره رشد و بهره برداری آن به روستائیان داده شد اما به نظر می رسد که استقبال روستائیان برای فعالیت در این بخش خیلی ضعیف است.

این تولید کننده گفت : ارزش ریالی فروش یک قلمه پالونیا حدود ۱۰ هزار تومان است اما بعد از پنج سال با نرخ امروز این رقم به حدود ۲ میلیون ریال افزوده می شود و مساله مهم تر آنکه  این درخت قبل از آنکه برگ دهد ، گل می دهد و از گل آن در صنعت زنبورداری استفاده می شود و از برگش نیز برای خوراک دام و حتی پس از خشک شدن در قالب خاک برگ استفاده می شود.

به گفته پرمه ، امروز اگر فردی حدود یک هکتار زمین داشته باشد و در آن درخت پالونیا بکارد پس از پنج سال می تواند از این محصول حدود یک میلیارد و  ۸۰۰ میلیون تومان بهره برداری کند و چنین تحولی به ندرت در مناطق مختلف کشور می توان یافت.

توران یوسفی نیا یکی از باغداران منطقه خزر آباد شهرستان عباس آباد غرب مازندران در این باره می گوید: امروز گونه صنوبر به علت کم آبی و طولانی بودن دوره بازگشت سرمایه برای باغداران این منطقه صرفه اقتصادی ندارد و ضمن آنکه تولیدکنندگان چوب مورد حمایت هم قرار نمی گیرند.

وی که مدعی شد حدود هشت هکتار باغ در این شهرستان دارد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شاید گونه صنوبر در استان گیلان به علت بارش های پیوسته برای باغداران صرفه اقتصادی داشته باشد اما در مازندران این گونه نیست و از طرفی هم برای تامین آب کشاورزی با حفر چاه نیز مجوزهای لازم به آسانی به باغداران داده نمی شود.

وی اظهار داشت: با وجود آنکه طرح زراعت چوب به عنوان یکی از عوامل پیش نیاز و ضروری طرح تنفس جنگل های شمال مورد تاکید مسئولان ذیربط و حتی توصیه مقام معظم رهبری نیز بوده اما در عمل متاسفانه این موضوع به طور جد پیگیری نمی شود.

یوسفی نیا گفت : بیش از ۲ دهه است که اطراف باغ خود صنوبر کاشته ام منتهی درآمدی از این راه کسب نکرده ام خیلی از درختان صنوبر به علت کم آبی از بین رفتند و تعدادی هم مورد دستبرد افراد ناشناس قرار گرفتند چرا که این منطقه گردشگر پذیر است و تردد زیاد می شود.

این باغدار،  نهال پالونیا را گونه ای ارزشمند و مثمر ثمر توصیف کرد و افزود : هم اکنون با گذشت سال ها امروز به آن نتیجه رسیده ام که هیچ گونه ای مثل پالونیا نیست چرا که  چوب آن کاربرد برای کارهای تزئینی دارد و برگ آن برای خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد و نکته مهم تر آنکه این درخت هربار که قطع می شود به سرعت رشد می کند به طوری که در کوتاه مدت چندین بار می توان از این راه درآمد کسب کرد.

به گفته او ، مسئولان ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری و نیز جهادکشاورزی منطقه هم اکنون با اجرای این طرح و کاشت این گونه موافقت کرده اند امیدوارم با وعده ای که داده اند به آن عمل کنند چرا که با این اقدام می توان کارآفرینی ایجاد کرد و به کسب و کار منطقه بهبود بخشید.

 دکتر نوروزعلی حسن عباسی عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این باره می گوید که حدود ۱۰ سال است که این گونه در شمال کشور بویژه گرگان کشت می شود ضمن آنکه به مدت ۳۴ سال نیز کار های پژوهشی و تحقیقات میدانی  روی این گونه در مورد آفات و بیماری ها ، ملاحظات زیست محیطی ، مقاومت آن در برابر نور آفتاب و نیز خصوصیات چوب آن مانند پوسیدگی و مقاومت  در برابر ضربه و طول الیاف آن انجام گرفته است.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : امروز متاسفانه سطح اطلاعات مردم بویژه در مازندران و گیلان از مزیت های این گونه گیاهی بسیار پائین بوده چرا وقتی که بیش از سه دهه تحقیقات در گوشه و کنار جهان بر روی گونه های مختلف گیاهی صورت گرفته و در نهایت به این نتیجه رسیده ایم که این گونه به عنوان یک ظرفیت با مزیت های فراوان می تواند نیاز چوبی شمال کشور را برطرف کند و علاوه بر ان به بهبود فضای کسب و کار و رونق اقتصادی مردم کمک می کنند.

وی پیشگیری از بلایای طبیعی نظیر سیل ، طوفان  و ریزگرد ها را از دیگر ویژگی ها و مزیت های این گونه گیاهی معرفی کرد.   

به گفته حسن عباسی ،  سال ها است این درخت در خیلی از  کشورها  از جمله  کانادا، روسیه ، فنلاند ، سوئد و انگلستان و استرالیا  تولید می شود ولی شرائط این کشورها مانند ایران نیست چرا که کدام نوع گیاهی است که هم در زابل کشت شود و هم در بابل ، هم در کرمان و هم در گرگان .

وی تاکید کرد  باید مانند بسیاری از کشورهای دنیا برای هم کشتی کردن محصولات کشاورزی برنامه ریزی کرد بنابراین می توان کاشت این گونه را ترویج داد و در فاصله پنج متر به پنج متر هم درخت پالونیا را کشت و تولید کرد  و هم  نسبت به پرورش دام و طیور و زنبورداری در لابه لای این درختان سرمایه گذاری نمود  و در مدت کوتاهی سرمایه های هنگفتی را به دست آورد. 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان توصه کرد در شمال کشور هکتار ها  اراضی برنج و چای وجود دارد که فقط کشت یک محصول اختصاص دارد  و دراین حوزه  نشست های مختلفی با مسئولان سازمان چای کشور گذاشته شد و از آن ها خواسته شد به نحوی برنامه ریزی کنند که  دیگر به علت صرف اقتصادی نداشتن کشاورزی مردم زمین های خود را با قیمت اندک نفروشند و از درخت پالونیا استفاده کنند.

حسن عباسی افزود:  هم اکنون این درخت در استان گلستان از ۱۰ سال گذشته تاکنون کشت می شود و  عده زیادی از  کشاورزان نهال آن را تولید و به دیگر استان ها عرضه می کنند  و در این حوزه می توان مدعی شد دست کم هزار نفر در امر طرح زراعت چوب فعالیت دارند.

وی که خود را به عنوان پدر پالونیا در ایران معرفی کرد ادامه داد:  حدود ۱۵ هکتار از عرصه متعلق به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در دل جنگل به کشت پالونیا اختصاص داده شده و قطر این درخت ها به حدود ۷۰ سانتی متر تا ۱۱۰ سانتی متر رسیده است.

 وی به ویژگی های چوب پالونیا اشاره کرد و ادامه داد : چوب این درخت حدود ۳۴۰ کیلوگرم بر مترمکعب به عنوان سبک ترین چوب ها در دنیا پس از چوب بالزا شناخته شده است که بسیار سبک و به رنگ نقره ای ، خاکستری تا قهوه ای روشن ، بدون بو و عمدتا راست تار بوده است و قابلیت خشک کنی با سرعت بالا را دارد .

وی اظهار داشت : در چین تا ارتفاع هزار و ۱۰۰ متر گزارش شده است ولی در ایران تا ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متری (درازنو)  بنابراین توصیه می شود برای جنگلداری تجاری زیر کمتر از هزار و ۱۰۰ متر در حد مطلوب است.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم  کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، هم اکنون در استان مازندران از جمله  در پارک شهرستان عباس آباد غرب مازندران ، محوطه امامزاده ها ، مسجدها و آرامگاه ها کشت شده است و نشان داده که در شرائط گرمترین و سردترین آب و هوایی سازگاری دارد ضمن آنکه در شرق مازندران نیز عده ای از کشاورزان به شکل جسته و گریخته در شهرستان هایی مانند بهشهر ، آمل ، بابل ( لفور)  این گونه را کشت کرده اند.

وی با اشاره به طرح تنفس جنگل های شمال و نیز نیاز کارخانه های صنایع چوبی به چوب گفت که هم اکنون از زمان اجرای این طرح تاکنون تعدادی از این واحدهای تولیدی دچار مشکل شده اند بنابراین سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری نیز طی دستورالعملی به ادارات کل منابع طبیعی استان های شمالی توصیه کرده که از این گونه به شکل تلفیقی استفاده کنند ضمن آنکه تاکید کرده تا نسبت به شناسی و معرفی عرصه نیز اقدام و برنامه ریزی نمایند.

 رئیس اداره جنگلداری، پارک ها و ذخیره گاههای جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر گفت که در قالب اجرای طرح زراعت چوب اواخر سال گذشته دستورالعملی از سوی شورایعالی جنگل به این اداره ابلاغ شده تا نسبت به شناسایی و معرفی عرصه برای کشت این گونه به صورت پیشنهادی  برنامه ریزی و اقدام شود.

سیدرضا موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، گرانی و کمبود قیمت زمین ، کمبود آب ، نا آشنایی مردم از مزیت ها ، شیوه فرآیند کاشت ، مراقبت و نگهداری و برداشت این محصول و نیز نبود ایستگاه تحقیقاتی برای انجام کارهای میدانی و تحقیقاتی سازگاری این گونه با اقلیم منطقه را از مشکلات مربوط به این بخش معرفی کرد.

وی اظهار داشت : هم اکنون در چند نقطه در قطعات ۱۰ هکتاری برای اجرای طرح زراعت چوب و کاشت گونه پالونیا معرفی شده است بنابراین با توجه به مشکلات موجود بعید به نظر می رسد که این طرح با موفقیت اجرایی شود.

وی همچنین با بیان اینکه تاکنون گونه های جدیدی برای زراعت چوب در کشور معرفی نشده است ، تصریح کرد که  گونه های قدیمی و بومی درختان نظیر اکالیپتوس و صنوبر برای کشت زراعت چوب در این منطقه مناسب است.

جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران دارای ۹۰ گونهٔ درختی و ۲۱۱ گونهٔ درختچه‌ای است و در دهه‌های اخیر تعدادی گونهٔ غیر بومی، از جمله انواع کاج و سرو نیز در آن کاشته شده که بسیاری از آنان به دلیل ناسازگاری، از بین رفته‌اند.

 

تعداد بازدید: 789 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
  باید از هزینه‌تراشی دولت‌ها بکاهیم
  درخواست ۴۰۰ هزار دستگاه اتوبوس برقی در بازارهای جهانی
  غیر از ایران کدام کشورها اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند؟ (+ اینفوگرافیک)
  استاد رائفی پور « دلایل دشمنی ایران و اسرائیل »
  سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی: اسرائیل مطمئن باشد که چنان سیلی محکمی از جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت دریافت خواهد کرد که دیگر نتواند از جای خود بلند شود.
  اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل بود / موضوع را می‌توان به نتیجه رسیده تلقی کرد / اگر رژیم اسرائیل مرتکب اشتباه دیگری شود، پاسخ ایران به طور قابل توجهی شدیدتر خواهد بود
  فیلم| پرواز نخستین هواپیمای مافوق صوت جهان پس از کنکورد
  سن فرسودگی انواع خودروها چند سال است؟+اینفوگرافیک
  اینفوگرافیک| هشت شهر دنیا با کمترین میزان ترافیک در روز
  ترامپ: تنش‌های فزاینده میان ایران و اسرائیل می‌تواند به جنگ‌جهانی منجر شود/ بایدن نمی‌داند چه غلطی می‌کند
  تماشا کنید: جنگ کریدورها/ هند و یونان علیه چین و ترکیه؛ جایگاه ایران کجاست؟
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  راه اندازی قطار تهران چابهار، یک مسیر ریلی متفاوت در راه است!
  بیش از 90 درصد از جابجایی‌های سیستم حمل و نقل عمومی در شهرهای هند با اتوبوس انجام می‌شود.
  سهم ۴ درصدی اتوبوسرانی در جابه جایی مسافران
  تاکید وزیر راه و شهرسازی بر تکمیل هرچه سریع‌تر راه‌آهن بصره- شلمچه
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار