پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 31 فروردین 1403 - 22:46   
 
 
   آخرین اخبار  
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
  اتمام عملیات اجرایی پروژه راه آهن رشت کاسپین در انزلی
  لزوم نوسازی خط آهن ایران و ترکیه برای توسعه تجارت دو کشور
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 90074صفحه نخست » بازار سرمایه و اقتصادسه شنبه، 7 خرداد 1398 - 13:05
تمرکز مدیران شهری استرالیا بر توسعه حمل ونقل عمومی/ ون‌ها حلقه گم شده خانه تا نزدیکترین ناوگان حمل ونقل عمومی را پر می‌کنند/ حمل و نقل عمومی همیشه باید جزو اولویت‌ها باشد
ترابر نیوز: به گفته استاد حمل ونقل دانشگاه سیدنی اگر دولت محلی حمل و نقل را کنترل نکند‌، این سیستم اختلاف طبقاتی را زیاد می‌کند، در نتیجه حمل و نقل عمومی همیشه باید جزو اولویت‌ها باشد.
  
ترابر نیوز:

محسن رمضانی (استاد رشته حمل و نقل دانشگاه سیدنی استرالیا) در گفت‌وگو با ایلنا،‌ نظرات خود درباره شیوه‌های کنترل ترافیک شهری و توسعه حمل ونقل را مطرح کرد.

وی در ابتدا با اشاره به نظریاتی که در خصوص ترافیک وجود دارد، گفت: نظریه‌ای وجود دارد که می‌گوید، هیچ کلانشهری بدون ترافیک نخواهد بود، اگرچه زمان و مکان وقوع ترافیک در روز مساله دیگری است،‌ اما این دیدگاه در نظر کسانی که خیابان‌ها و جاده‌ها را می‌سازند و آنها را کنترل می‌کند، وجود دارد.

رمضانی در ادامه گفت: هرچه سیستم حمل و نقل بهتر شود، تعداد سفرهای بیشتری رخ خواهد داد؛ برای مثال بسیاری از مردم اکنون از مترو استفاده می‌کنند، زیرا زمان سفر با اتوبوس یا ماشین شخصی زیاد است، حال هرچه سیستم جاده‌ای بهتر و ترافیک برای ماشین‌های شخصی کمتر شود، برخی افراد مجددا از مترو به ماشین شخصی روی می‌آورند، از طرفی بسیاری از مردم نیز در ساعات شلوغی خیابان‌ها، کار خود را به ساعت دیگری موکول می‌کنند، حال با بهبود وضعیت ترافیک، مجددا کار خود را به ساعت اوج ترافیک بر می‌گردانند.

وی با اشاره به اینکه براساس نظریه‌های موجود هیچ‌گاه نباید انتظار کلانشهر بدون ترافیک را داشت، افزود: همیشه در مکان‌هایی ترافیک خواهد بود، اما اینکه با چه شدت، کیفیت، در کدام مکان‌ها و در چه بازه زمانی رخ دهد، مساله مهمی است که باید بررسی شود.

تمرکز مدیران شهری استرالیا بر توسعه حمل ونقل عمومی

استاد دانشگاه سیدنی درباره شیوه کنترل ترافیک درون شهری در کلانشهرهای استرالیا گفت: در استرالیا سرمایه‌گذاری در ایجاد و توسعه حمل و نقل عمومی بیشتر است و متولی اصلی حمل و نقل بیشتر باید در حوزه حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس، مترو و حمل ونقل ریلی درون شهری سرمایه‌گذاری انجام دهد.  

وی در ادامه تصریح کرد: کار دیگری که در استرالیا انجام می‌شود، مالیات بنزین است. غیر از قیمت اصلی بنزین که برای همگان نرخی مشخص است با وضع مالیات روی بنزین، رانندگان در صورتی که بیشتر سفر کنند، به صورت غیرمستقیم مالیات بیشتری پرداخت می‌کنند. کار دیگر congestion pricing است. در این طرح در ازای ایجاد ترافیک از سوی افراد پول دریافت می‌شود و در تئوری به کاهش معضل ترافیک کمک می‌کند، اما این بدان معنا نیست که اگر برای هر محدوده دلخواهی عوارض تعیین شود، وضعیت ترافیک بهتر می‌شود، اینکه چگونه تئوری را عملیاتی کرد به تخصص خاص خود نیاز دارد. برای مثال در ملبورن، سیدنی و بریزبین که شهرهای بزرگ استرالیا هستند، در بزرگراه‌های درون شهری از رانندگان مالیات دریافت می‌شود.

رمضانی با اشاره به طرح پیاده‌رو مداری در بسیاری از شهرهای اروپایی برای کنترل ترافیک گفت: کار دیگری که استرالیا در آن پیش رو نیست، اما در شهرهای اروپایی بیشتر انجام می‌شود، پیاده‌رو مداری در برخی مکان‌های خاص است.  این روش در تئوری به صورت یک پارادوکس نشان داده است که این امکان وجود دارد، اگر پل، تونل و یا بزرگراهی در شهر اضافه کنیم، ترافیک بدتر می‌شود و مترادف آن اگر یک پل یا بزرگراه را ببندیم، ممکن است، ترافیک بهتر شود.

وی با بیان اینکه احتمال اجرای این طرح در تهران ممکن است، سخت باشد، تصریح کرد: اما اجرای این طرح در شهرهای کوچکتر و با جمعیت کمتر،‌ نه تنها سود زیست‌محیطی به همراه خواهد داشت و مصرف سوخت و انرژی را کاهش می‌دهد، بلکه وضعیت ترافیک را نیز تسهیل می‌کند.

اتمام بزرگراه‌سازی در اروپا و آمریکا

استاد دانشگاه سیدنی استرالیا با اشاره به اینکه بزرگراه‌سازی در اروپا و آمریکا تقریبا تمام شده است، افزود: در استرالیا نیز اکثر شهرها به حالت اشباع خیابانی رسیده‌اند. اگرچه اکنون در سیدنی بهبود وضعیت بزرگراه‌ها در برخی مناطق در حال انجام است، اما به صورت موازی و همزمان با آن حمل و نقل ریلی نیز گسترش می‌یابد. سیدنی جزو معدود شهرهای بزرگ است که بهبود سیستم اتوبان شهری را در طی سال‌های اخیر در دستور کار قرار داده است و این به دلیل آن است که طی تقریبا 20 سال گذشته هیچ سرمایه‌گذاری در ساخت اتوبان‌های شهری نشده است،‌ اما این اتفاق در شهرهای دیگر استرالیا و اروپا و آمریکا نادر است، ‌زیرا اکثرا رشد شهرسازی انجام شده است. ساختن خیابان به همین سادگی نیست، ‌برای ساخت تنها یک خیابان دوبانده، ‌علاوه بر اینکه نیاز به صرف هزینه‌های بسیاری است، زمینی که به آن اختصاص داده می‌شود، نیز ارزشمند است.

وی با اشاره به همراه بودن سیاست در کنترل ترافیک افزود: حمل و نقل و ترافیک یک ویژگی دارد که نه می‌توان آن را مثبت ارزیابی کرد و نه منفی! ترافیک همیشه همراه با سیاست بوده است، ‌زیرا بر روی زندگی مردم نقش مستقیم دارد و تصمیمات ترافیک و سیستم‌های حمل و نقل همیشه در همه جای دنیا سیاسی بوده است، از طرفی یکی از دلایل که اکنون در استرالیا اتوبان‌سازی است،‌ این است، وقتی اقتصاد آنها کند می‌شود،‌ مقوله توسعه زیرساخت‌ها برجسته می‌شود. استرالیا در 10سال گذشته در زمینه معدن قوی بوده است و به چین صادرات داشته است، اما افت اقتصادی چین،‌ واردات از استرالیا را کاهش داد،‌ در نتیجه اقتصاد استرالیا افت کرد و برای اینکه مجددا اقتصاد این کشور رشد کند،‌ سرمایه‌گذاری بر روی  زیرساخت‌ها را آغاز کرده‌اند.

ون‌ها حلقه گم شده خانه تا نزدیکترین ناوگان حمل ونقل عمومی را پر می‌کنند

وی درباره سیاست‌های (موفق) شهر سیدنی در کنترل بار ترافیک درون شهری می‌گوید: تکنیکی که در چند نقطه سیدنی به صورت پایلوت در حال اجرا است،‌ روشی به نام ‌on-demand mobility است که شباهتی با تپسی و اسنپ در ایران دارد، اما بیشتر در زمینه حمل و نقل عمومی کاربرد دارد، مسافر از طریق آپ موبایل و با یک هزینه اندک، ‌سرویس تاکسی مسافر را سوار و به نزدیکترین ایستگاه مترو و یا اتوبوس می‌رسد.

او ادامه داد: از آنجایی که ایستگاه قطار،‌ مترو و یا اتوبوس در نزدیکی خانه همه افراد نیست،‌ معمولا زمانی که افراد صرف می‌کنند تا پیاده به این ایستگاه‌ها برسند،‌ برابر با زمانی است که سوار مترو می‌شوند و به مقصد می‌رسند،‌ در نتیجه استفاده از حمل و نقل عمومی کم می‌شود. شهر سیدنی، ‌ون‌هایی را اختصاص داده است که افراد می‌توانند با اپلیکیشن‌های خاص آنها را انتخاب و به نزدیکترین ناوگان حمل و نقل عمومی منتقل شوند. این روش تکمیل‌کننده حلقه ابتدایی و  انتهایی سفر است که به آن (last mile-first mile) می‌گویند.

وی با اشاره به اینکه سیستم حمل و نقل عمومی براساس یک جدول و چارچوب مشخص طراحی و پیاده‌سازی می‌شود و بسیار سفت و سخت است، تصریح کرد: اما حمل و نقل شخصی کاملا برخلاف آن است، ‌شما با ماشین شخصی از هر نقطه‌ای به هرجایی در هر زمانی می‌توانید سفر کنید و این سیستم‌ها،‌ گزینه‌ای در دسترس شهروند قرار می‌دهند که خلاء این بین را پر کند. در واقع سیستمی قرار داده شده است که بین ماشین شخصی و مترو قرار دارد و گزینه های مختلف سفر در اختیار افراد قرار داده می‌شود.

چرخه معیوب حمل و نقل و تاکید بر عمومی کردن آن

وی درباره راه‌حل‌های آکادمیک و سیاست‌های کلی در شهرهای مختلف استرالیا برای کنترل ترافیک گفت: اول از همه باید گفت لزومی ندارد، راه حلی که برای شهر سیدنی در نظر گرفته می‌شود در شهرهای دیگر نیز جوابگو باشد،‌ اما همیشه از دانشجویانم درخواست می‌کنم طرفدار حمل و نقل عمومی باشند،‌ زیرا حمل و نقل فی نفسه سیستمی غیرعادلانه است، ‌زیرا کسانی که درآمد بیشتری دارند،‌ بیشتر می‌توانند از سیستم استفاده کنند و بیشتر نیز کسب درآمد کنند، در نتیجه حمل و نقل چرخه معیوبی درست می‌کند، چرا که افرادی که درآمد کمتری دارند، ‌دسترسی کمتری نیز به حمل و نقل  دارند و مجبورند در مکان‌های دورتری ساکن شوند،‌ زمان بیشتری صرف کنند و در نتیجه درآمد کمتری نیز کسب می‌کنند. اگر دولت محلی حمل و نقل را کنترل نکند‌، این سیستم اختلاف طبقاتی را زیاد می‌کند، در نتیجه حمل و نقل عمومی همیشه باید جزو اولویت‌ها باشد.

رمضانی در ادامه گفت: در استرالیا کسی که تولید ترافیک می‌کند باید هزینه بپردازد. این هزینه می‌تواند یا در قالب مالیات افزوده بر بنزین باشد،‌ یا عوارضی که بر روی ماشین گذاشته می‌شود،‌ عوارض پارک ماشین در خیابان و یا‌ عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک از مواردی هستند که در اصلاح ترافیک در استرالیا موثرند.

برخورد علمی با ترافیک در هرجای دنیا جوابگوست

وی درباره اینکه آیا استفاده از تجربه کنترل ترافیک در شهرهای مختلف دنیا می‌تواند تجربه موفقی برای دیگر شهرها باشد، گفت: می‌تواند تجربه موفقی باشد،‌ اما بهترین تصمیم در سیدنی، لزوما بهترین تصمیم در تهران نیست. این مساله در واقع تعریف علم است. ترافیک و حمل ونقل یک علم است و برخورد علمی با آن مسلما جوابگو خواهد بود. وقتی علم در شهری با شرایطی مشخص جواب می‌دهد،‌ احتمال دارد در شهر دیگر با همان شرایط نیز جوابگو باشد،‌ اما باید مشخص شود که شرایط در شهرهای مختلف چگونه است.

استاد دانشگاه سیدنی در انتها با اشاره به راه‌حل‌های کوتاه مدت و طولانی مدت تهران برای رفع مشکلات ترافیکی گفت: مسئولان شهری تهران اگر دنبال راه‌حل سریع هستند، باید بر روی گسترش حمل و نقل عمومی متمرکز شوند،‌ اما در زمینه راه‌حل‌های پایه‌ای،‌ فرهنگسازی برای مردم به خصوص در شیوه رانندگی مهم است،‌ زیرا رانندگی منظم باعث تسهیل امر ترافیک می‌شود. اگر هزار راننده به طور منظم از یک خیابان استفاده کنند،‌ سریعتر از هزار راننده که نامنظم از همان خیابان استفاده می‌کنند به مقصد می رسند. رفتار مردم در رانندگی باید اصلاح شود، واین رفتار تنها شامل شیوه رانندگی نمی‌شود،‌ ایجاد این تفکر که فرد برای استفاده از وسیله نقلیه در ذهن خود به جای ماشین شخصی،‌ اتوبوس و مترو را انتخاب کند نیز بخشی از رفتارسازی در زمینه بهبود ترافیک درون‌شهری است.

تعداد بازدید: 1587 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
  باید از هزینه‌تراشی دولت‌ها بکاهیم
  درخواست ۴۰۰ هزار دستگاه اتوبوس برقی در بازارهای جهانی
  غیر از ایران کدام کشورها اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند؟ (+ اینفوگرافیک)
  استاد رائفی پور « دلایل دشمنی ایران و اسرائیل »
  سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی: اسرائیل مطمئن باشد که چنان سیلی محکمی از جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت دریافت خواهد کرد که دیگر نتواند از جای خود بلند شود.
  اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل بود / موضوع را می‌توان به نتیجه رسیده تلقی کرد / اگر رژیم اسرائیل مرتکب اشتباه دیگری شود، پاسخ ایران به طور قابل توجهی شدیدتر خواهد بود
  فیلم| پرواز نخستین هواپیمای مافوق صوت جهان پس از کنکورد
  سن فرسودگی انواع خودروها چند سال است؟+اینفوگرافیک
  اینفوگرافیک| هشت شهر دنیا با کمترین میزان ترافیک در روز
  ترامپ: تنش‌های فزاینده میان ایران و اسرائیل می‌تواند به جنگ‌جهانی منجر شود/ بایدن نمی‌داند چه غلطی می‌کند
  تماشا کنید: جنگ کریدورها/ هند و یونان علیه چین و ترکیه؛ جایگاه ایران کجاست؟
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار