پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403 - 09:05   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 70291صفحه نخست » انرژی،حمل و نقل دوشنبه، 6 اردیبهشت 1395 - 15:17
باید مفهوم ریل‌پایه در شهرسازی‌ها دیده شود
باید مفهوم ریل‌پایه در شهرسازی‌ها دیده شودترابر نیوز: ما در شهرسازی‌های فعلی‌مان فکر می‌کنیم تنها محلی که برای تردد باید بسازیم، خیابان است در حالی که می‌توانیم معابری بسازیم که محل تردد قطار باشد، منظورم صرفا مترو نیست، تراموا هم وسیله نقلیه ریلی سبک است.
  
ترابر نیوز:

نشست

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 دکتر عباس آخوندی در نشست مدیران معماری و شهرسازی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها که عصر چهارشنبه یکم اردیبهشت در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد با بیان اینکه همه شما از طریق انعکاس سخنرانی‌های من در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از نظراتم در خصوص اهمیت معماری و شهرسازی آگاه هستید، گفت: همه این حرف‌هایی که در سخنرانی‌های مختلف زده می‌شود اعم از موبیلیتی و لیوییلیتی برای ساخت سکونتگاه قابل زندگی است. ایجاد شهر به عنوان یک سازمان اجتماعی نه یک توده کالبدی باید به استراتژی وزارت راه و شهرسازی تبدیل شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه معتقدم همه کارهایی که انجام می‌دهیم و تصمصیم‌هایی که اخذ می‌شود باید برای ایجاد مفهومی از شهر که سکونتگاه قابل زندگی است باشد، افزود: اگر این مفهوم جا بیفتد شاید روستاهایی هم که سازمان اجتماعی باشند در مفهوم شهر دربیایند. اگر توجه به شهرسازی فراتر از موضوعات کالبدی باشد، آنگاه شهرها در قالب سکونتگاه قابل زندگی تعریف می‌شوند.

وی با تأکید بر اینکه باید همه بخش‌های وزارت راه و شهرسازی از جمله معاونت‌های معماری و شهرسازی ادارات کل استان‌ها قدرت فهم و سپس حل مسأله را دارا باشند، اظهار کرد: نباید اقدام‌های معاونت‌های معماری و شهرسازی صرفا از موضع کنترل باشد؛ بلکه اصلی‌ترین کار ما در این وزارت، مسأله‌یابی و حل آن است. اتفاق خوبی که در یازدهم فروردین در رشت رخ داد و پیاده‌راه میدان شهرداری افتتاح شد، برنامه‌ای بود که سال‌ها روی کاغذ وجود داشت اما عملی نشده بود؛ بنابراین برای اینکه طرح‌ها و برنامه‌های ما برای مردم نمایان شود، باید عملیاتی شوند.

عالی‌ترین مقام وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: باید نیروی انسانی متخصص در ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها در همه بخش‌ها استخدام شود تا پست‌های خالی پر شوند یا اگر فردی غیرمتخصص در پستی قرار دارد، جابه‌جایی صورت گیرد.

آخوندی با اشاره به لزوم تقویت نهادهای شهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: بخش‌های معماری و شهرسازی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها دفتر فنی این ادارات محسوب می‌شوند. اگر بخواهیم برای شهر دفتر فنی طراحی کنیم تا مرتب برای معضلهای شهرها راه حل بدهند، معاونت‌های معماری و شهرسازی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها این وظیفه را بر عهده خواهند داشت؛ در حالی که هنوز در وزارت راه و شهرسازی این موضوع اجرایی نشده است. ولی در بسیاری از کشورهای پیشرفته اینگونه است و سرمعمار (Chief Architect) دارند که مرتبا شهر را رصد می‌کند و برای مشکلات شهر راه حل می‌دهد و در سر کارگاه‌ها حاضر می‌شود و ... این فرآیند همواره در جریان است و ادامه دارد.

وی ادامه داد: ولی این مدلی که ما در ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها داریم این است که برای هر پروژه‌ای یک مشاور می‌گیریم و او مجددا از اول می‌آید جمعیت بافت هدف را سرشماری می‌کند و ... این روش کارآمد نیست؛ اصلا در برخی شهرها تا به حال سه یا چهار بار جمعیت‌شماری کرده‌ایم. آخر به روز رسانی کردن جدول جمعیت که این همه خون دل خوردن ندارد. متأسفانه در حال حاضر معاونت‌های معماری و شهرسازی ادارات کل استان‌ها جنبه شهرسازی ندارند، بیشتر جنبه دبیرخانه‌ای دارند در حالی که اصلی‌ترین مأموریت ما در استان‌ها باید دفتر فنی شدن این معاونت‌ها باشد. البته زدن این حرف‌ها ساده است اما عمل کردن به آن بسیار سخت و طاقت‌فرساست که اجرای آن نیاز به تغییر رویکرد، آموزش‌های مداوم و طولانی، خلاقیت‌های فردی و ... دارد. کار پیچیده‌ای است ولی باید به این سمت حرکت کنیم تا میزان بهره‌وری و تطابق طرح‌های تفصیلی و جامع را بیشتر کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با تأکید مجدد بر اهمیت یافتن و حل مسأله در شهرها از سوی معاونت‌های معماری و شهرسازی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها، خاطرنشان کرد: آنچه من می‌فهمم این است مسأله هر شهر با شهر دیگر متفاوت است آنچه برای رشت اهمیت دارد با آنچه برای زاهدان مهم است کاملا با هم فرق دارند یا اینکه مثلا فعالیت‌های مورد نیاز برای رشد کیفیت زندگی در اصفهان با آنچه برای ارتقای کیفیت زندگی در تبریز نیاز است، متفاوتند. ولی ما یک راه حل برای همه شهرها می‌دهیم.

آخوندی با بیان اینکه رویکرد بازآفرینی شهری، «مسأله‌محور» است تصریح کرد: مفهوم بازآفرینی شهری صرفا محدود به بافت تاریخی، میانی، حاشیه‌ای و ... نیست بلکه رویکردش به ارتقای کارکرد شهر مربوط می‌شود. ممکن است در یک شهری بافت حاشیه مسأله اصلی شهر باشد اما در یک شهر دیگر بافت تاریخی به مسأله اصلی تبدیل شود.

وی با اشاره به بزرگ شدن شهرهای ایران، مسأله حرکت و موبیلیتی در آنها را بسیار مهم دانست و گفت: اگر سیسستم حمل و نقل بر پایه خودرومحوری تعریف شود نتیجه‌اش این است که آلودگی، ناایمنی، ناکارآمدی اقتصادی و کاهش بهره وری را در پی خواهد داشت. در حالی که ایده من شهرسازی ریل‌پایه است. ما در شهرسازی‌های فعلی‌مان فکر می‌کنیم تنها محلی که برای تردد باید بسازیم، خیابان است تا خودروها در آن عبور و مرور کنند در حالی که می‌توانیم معابری بسازیم که محل تردد قطار باشد و شهرسازی ما ریل‌پایه باشد. منظورم صرفا مترو نیست، تراموا هم وسیله نقلیه ریلی سبک است. باید مفهوم ریل‌پایه در شهرسازی‌ها دیده شود.

عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به ایده برخی برای خروج ایستگاه‌های قطار از شهر، تأکید کرد: این ایده کاملا ناپخته و خام است چون مسأله شهر را متوجه نمی‌شوند. اگر متوجه می‌شدند، می‌فهمیدند که ایستگاه قطار مرکز تبادل‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. از آنجایی که نگاه کالایی دارند ایده می‌دهند که ایستگاه راه‌آهن باید به خارج از شهر برود؛ همه چیز را صنعتی و کالایی می‌بینند نه انسانی؛ باید ایستگاه راه‌آهن به محل سکونت مردم نزدیک باشد.

وی مسأله مهم دیگر را یکپارچگی نظام حمل و نقل بیرون و درون‌شهری دانست و افزود: همه شقوق حمل و نقل باید یکپارچه باشند، هم جاده هم ریل و هم هوا به نظام حمل و نقل شهری باید متصل باشند. مثلا در شیراز سه خط آهن به سمت تهران، بوشهر و گل‌گهر داریم که در هیچ جا به هم نمی‌رسند یا معلوم نیست این خطوط در کجا قر ار است به فرودگاه برسند. نتیجه این شد که میلیاردها تومان برای راه‌آهن شیراز هزینه کردند، بعد آمدند ایستگاه را در ۱۲ کیلومتری شهر گذاشتند. هیچ خانواده‌ای اجازه نمی‌دهد فرزند دانشجویش (به عنوان مثال) از قطار برای رفت و آمد به شیراز استفاده کند. چون ممکن است نیمه شب به ایستگاهی برسد که در ۱۲ کیلومتری شهر است. با چه وسیله‌ای می‌خواهد خود را به خانه برساند؟ به زور داریم روزی یک قطار به آنجا می‌فرستیم. موبیلیتی بیش از آنکه یک وجه اقتصادی ـ شهرسازی باشد، یک وجه فرهنگی است.

آخوندی موضوع بعدی را به هویت‌بخشی و احساس تعلق به شهر اختصاص داد و تصریح کرد: تمام تعلقات و هویت‌های ما در شهرها شکل می‌گیرد بنابراین نیاز به یک مفهوم هویتی در شهرسازی‌هایمان داریم. تمام کسانی که در بافت‌های میانی شهرها رشد کرده‌اند خود را به آن شهر متعلق می‌دانند اما هیچ کس خود را به شهر عمودی متعلق نمی‌داند. چون درآن هیچ طراوتی نیست تا در آن حس تعلق هم وجود داشته باشد. این مفهوم حس تعلق یا هویت‌بخشی، قابل ساختن نیست بلکه به دوره‌های زمانی طولانی برمی‌گردد.

وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ حس تعلق و هویت‌بخشی شهر در انسان‌ها با مفهوم «ایران‌شهر»، ادامه داد: مفهوم ایران‌شهر ریشه در اعماق ما دارد و حس تعلق به سرزمین هم از جهت تاریخی و هم از جهت مذهبی را شامل می‌شود. باید با این مفهوم رابطه درستی برقرار کنیم. مفهوم ایران‌شهری نیاز به بازخوانی در دوره معاصر دارد و باید راهنمایی باشد تا آنچه به عنوان شهر تولید می‌شود جذابیت و رضایت‌بخشی کیفی داشته باشد تا به آن حس تعلق داشته باشیم.

وزیر راه و شهرسازی در پایان خبر داد: بحث شهرسازی و توسعه شهرها در وزارت راه و شهرسازی یکی از موضوعات اصلی است که درباره آن سیاست‌گذاری می‌شود.

 

 

پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی

تعداد بازدید: 1609 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
  باید از هزینه‌تراشی دولت‌ها بکاهیم
  درخواست ۴۰۰ هزار دستگاه اتوبوس برقی در بازارهای جهانی
  غیر از ایران کدام کشورها اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند؟ (+ اینفوگرافیک)
  استاد رائفی پور « دلایل دشمنی ایران و اسرائیل »
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار