پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403 - 01:58   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 60169صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هواییدوشنبه، 4 خرداد 1394 - 00:15
روندهای اصلی حمل و نقل هوایی بین المللی در سال 2015 در جهان
روندهای اصلی حمل و نقل هوایی بین المللی در سال 2015 در جهانترابر نیوز: با توجه به اهمیت حمل و نقل هوایی در جهان امروز و خصوصا در سال 2015 توجه به روندهای اصلی این حوزه از حمل و نقل ضروری به نظر می رسد.
  
ترابر نیوز:
روندهای اصلی حمل و نقل هوایی بین المللی در سال 2015 در جهان

در مقاله زیر روندهای اصلی حمل و نقل هوایی بین المللی در سال 2015 در جهان با اشاره به افزایش انتظارات مشتری ، فشار بیشتر بر روی کاهش هزینه ها و همزمان ارتقاء‌ کارآیی عملیاتی ، جابه جایی مرکز ثقل ترافیک پروازی از امریکا و اروپا به آسیا و امریکای لاتین  به همراه پیشنهادهایی در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است.

مقدمه
•    ادامه رشد سریع صنعت حمل و نقل هوایی بین المللی همزمان دشواری طی مسیر سودآورشدن بصورت پایدار 
•    دو برابر شدن حجم درآمدهای شرکت های هوایی طی ده سال قبل به عبارت دیگر از رقم 369 میلیارد دلار در سال 2004 به عدد 746 میلیارد دلار در سال 2014 رسیده است. (بر اساس گزارشات منتشر شده توسط یاتا)
•    بخش اعظم این رشد مرهون شرکت های هوایی ارزان قیمت یا بطور خلاصه LCC است. که در حال حاضر 25% از بازار هوایی بین المللی را در اختیار دارند و بسرعت در بازارهای نوظهور هم گسترش یافته اند. در مرتبه بعدی سهم این رشد متعلق به خطوط هوایی در کشورهای پیشرفته است. 
علیرغم رشد سالانه کماکان حاشیه سود کمتر از 3 درصد است.
•    در صنعت هوانوردی بازرگانی، بازیگران متعددی شامل فرودگاه ها، سازندگان هواپیما، سازندگان موتور هواپیما، آژانس های مسافرتی و سایر شرکت های سرویس دهنده از جمله شرکت های هندلینگ به نسبت سود قابل توجهی نصیب شان شده است. 
بعنوان یک بدیهی در صنعت پذیرفته شده است که شرکت های هوایی که نقش تراز اول در حمل مسافر از یک نقطه به نقطه دیگر جهان را دارند (انجام مهمترین بخش کار)، اما در عمل جهت رسیدن به نقطه سربه سری مشکلات جدی دارند. 
•    این موضوع حاکی از طبیعت پیچیده صنعت حمل و نقل هوایی است. ویژگی های مهمی چون:
-    بشدت تابع قانون و مقررات است.
-    دارای ریسک بالا و آسیب پذیری شدید از حوادث و بحران های سیاسی جهان چون موضوعات حاد امنیتی، مخاصمات کشورها در مناطق مختلف، فعال شدن دود ناشی از آتشفشان ایسلند، بیماری های عفونی مسری، نوسانات بهای سوخت و شرایط جوی نامناسب
-    رقابت شدید و فشرده و در نتیجه کاهش قیمت ها (حمل و نقل هوایی از جمله معدود بخش های اقتصادی است که طی یک دهه اخیر، قیمت ها در آن کاهش پیدا کرده است).
از دهه 1950 نرخ بازدهی هر صندلی پرواز (بهای پرداخت شده توسط هر مسافر در یک کیلومتر) بصورت مستمر سقوط کرده و کاهش یافته است. در این شرایط با ویژگی های بالا، شرکت های هوایی راهی جز تمرکز بر رشد همه جانبه ندارند (گسترش حجم پروازها و شبکه پروازی) چرا که سودآوری اندک آنها هم صرفاً متکی به درآمدهایشان مرتبط است. افزایش بهره وری (کارآمدی نیروی انسانی در استفاده مؤثر از ناوگان) نیز می تواند به حاشیه سودشان کمک کند.
راهی که شرکت های هوایی در مواجه با روندها و چالش های فوق در پیش خواهند گرفت،‌ بطور قطع کارآیی آنها را در سال های پیش رو نشان خواهد داد.

افزایش انتظارات مشتری
مردم در سال های اخیر بر اساس تجربیات خودشان عادت کرده اند که بهبود قابل توجهی در آنچه که خرید می کنند ببینند، انواع محصولات از ریز و درشت در بازار به شکل بی سابقه ای دارای کیفیت برتری شده اند، بطور مثال صنعت خودروسازی را در نظر بگیرید که طی یک دهه چه پیشرفت های قابل توجهی در بخش های ایمنی، سرگرمی و صرفه جویی مصرف سوخت داشته اند.

البته سفر هوایی نه تنها از این الگو تبعیت نکرده است، بلکه هنوز هم یک سفر هوایی برای اغلب مردم یک تجربه یاس و دلهره آوری است. لذا نارضایتی مشتری چالش جدی برای خطوط هوایی است و لذا پاسخگویی به این نوع نارضایی مستلزم جایگزینی هواپیماهای مدرن و نو که خود به دلیل گران بودن آن منابع مالی سنگینی را طلب می کند، و در صورت تائید آن طی سال های متمادی شرکت باید اصل و فرع آن را پرداخت نماید.

اما بهبود بخش نرم سرویس ها و خدمات از طریق ارائه خدمات مطلوب و بدون وقفه به مسافران از نگهداری جا تا فرود در شهر مقصد به مراتب ارزان تر است، اما در اغلب موارد پیاده سازی آن نیز دشوار است چرا که نیازمند تحول اساسی در فرهنگ سازمانی است. بویژه در بخش های خط مقدم ارتباط با مشتری. (بهبود کیفیت خدمات مشتریان از طریق تحول سازمانی)

فشار بیشتر بر روی کاهش هزینه ها و همزمان ارتقاء کارآیی عملیاتی
شرکت های هوایی بناچار باید در کیفیت و کارآیی عملیاتی خود بهبود قابل توجهی داشته باشند. باستثنای چند مورد اکثر شرکت های هوایی موفق جهان رژیم بسیار سخت کنترل های هزینه را دارند، بزرگترین تمرکز نیز شامل حوزه هزینه های سوخت است. شایان ذکر است هزینه این بخش بصورت نمادین 40 تا 55 درصد هزینه های عملیاتی را دربر می گیرد.

شرکت های هوایی پولدار مبادرت به جایگزینی تدریجی ناوگان هوایی به منظور اعمال سیاست 
صرفه جویی سوخت می نمایند، اما با توجه به گرانی فوق العاده هواپیما، این رویکرد در یک بازه زمانی بلند مدت آن هم در تطابق با برنامه بلندمدت شرکت ها امکان پذیر است (بازسازی و بهسازی ناوگان) مانند برنامه عملیاتی توسعه شبکه های پروازی طی یک دوره بلند مدت.

کاهش هزینه های عملیاتی از طریق بهسازی ساختار سازمانی، مدل اجرایی و عملیاتی و همچنین بهبود فرآیندهای کاری نیز امکان پذیر و قابل دستیابی است. بطور مثال مقایسه فرآیندهای انجام کار در شرکت های LCC با شرکت های کلاسیک و سنتی که فرآیندهای منسوخی دارند.

جابجایی مرکز ثقل ترافیک پروازی از امریکا و اروپا به آسیا و امریکای لاتین
توسعه سریع سرویس های هوایی در بازارهای کشورهای در حال توسعه مانند کشورهای امریکای لاتین و بویژه آسیا، مرکز ثقل صنعت را تغییر داده است.

شرکت های منطقه خاور میانه مانند امارات، قطر ایرویز و اتحاد بخش بزرگی از مسیرهای سودآور اروپا – آسیا را از آن خود نموده اند و از چنگ صاحبان اصلی و رقبای کهنه کارشان در کشورهای اروپایی درآوردند. (شرکت هایی چون لوفت هانزا، بریتیش ایرویز و ...)

سیاست شرکت های هوایی خاورمیانه کاملاً وابسته به پروازهای اتصالی ((Connection Flights آنهاست، زیرا بازار ملی آنها به دلیل وسعت کم کشور و جمعیت اندک آنها بسیار کوچک و محدود است، اما به دلیل موقعیت منحصر بفرد جغرافیایی (بعنوان یک مزیت نسبی) - یعنی 8 ساعت پرواز تا اقصی نقاط عالم و یا اکثر شهرهای دنیا – در نتیجه بازار پروازهای دور دست (Long Haul Flights) آنها (شرکت های هوایی خاورمیانه) بطور مداوم در حال رشد است و این عامل کلیدی و مؤثر در سودآوری آنهاست.

مشابه همین، شرکت های LCC نیز تجربه رشد مستمر بالای نرخ متوسط شرکت های هوایی را دارند، بویژه در بازارهای نوظهوری که مسافرین تازه وارد هوایی دارد. قابل ذکر است در حال حاضر در بازارهای بلوغ یافته شرکت های ارزان قیمت که مسافرین انتظارات بیشتری داشته و بطور کلی انتظارات رو به رشد است، تنظیم و متعادل کردن بین بهبود خواسته های مشتریان از طریق  سرمایه گذاری های جدید و موضوع صرفه جویی و حفظ ویژگی ارزانی ضروری است.

مجتمع سازی و یا یکپارچگی نیز در صنعت اهمیت خودش را دارد. به میزان زیادی حاشیه پایین سود صنعت بطور عمده شاید ناشی از گسستگی (Fragmentation) خطوط هوایی باشد و لذا نتایج آن بودن 
ظرفیت های اضافی در بازار خواهد بود. در حالیکه، شرکت های هوایی امریکایی موفق شده اند به میزان زیادی عملکرد مالی خودشان را از طریق بازسازی ساختاری و یک سری از ادغام های بزرگ که موجب نجات خطوط هوایی امریکا شده است (بطور مثال دلتا)، بهبود بدهند.

پیشنهادها
در مواجهه با روندهای تشریح شده فوق، معتقدیم شرکت های هوایی بین المللی باید برای حفظ قابلیت رقابتی، اقدامات ذیل را در دستور کار قرار دهند.

1) درک نیازهای مشتریان
•    مشابه با سایر صنایع این حقیقت دارد که درک نیازهای یکایک مشتریان و فعالیت های مرتبط در این حوزه یک ضرورت است. لذا طرح های دیگری ورای برنامه های فعلی وفاداری ضرورت دارد که این خود مستلزم ایجاد پایگاه اطلاعاتی مشتریان و هوشمندسازی بخش های مربوطه است.
•    سرمایه گذاری در بخش های ابزارهای تحلیلی اطلاعات مشتریان
•    بازسازی فرآیندهای مرتبط با مشتریان بعنوان مثال در نقاط تماس با مسافرین در طول سفر، اطلاعات سرویس های مورد علاقه مشتریان جمع آوری شود. (داشتن اطلاعات کافی در خصوص علائق مسافرین در مسیرهای مختلف) بعنوان قدم اول در درک نیازها محسوب می شود.

2) استفاده مؤثر از ناوگان با هدف کاهش هزینه های عملیاتی
-    بکارگیری تکنولوژی های نوین برای سهولت عملیات و کاهش هزینه ها، بطور مثال بکارگیری سامانه هایی که برنامه ریزی تخصیص منابع را به صورت آنی انجام می دهند، نیاز به قطعه هواپیمای در حال پرواز موجب کاهش زمان توقف روی زمین و در نهایت بهبود عملیات و افزایش بهره وری ناوگان می شود.

3) حذف زوائد اضافی و نه بازوهای فعال سازمان
در بخش کاهش هزینه ها شرکت ها نه تنها باید مشخص کنند که هزینه ها تا چه میزان باید کاهش یابد بلکه در کجاها باید کاهش اتفاق بیفتد. بخش حیاتی این فرآیند شامل تعیین مجموعه ای از قابلیت های ضروری می باشد که وجه تمایز آنها در مقایسه با رقبا در مواجهه با مشتری است.
در خیلی از موارد حفظ و گسترش آن قابلیت ها مستلزم سرمایه گذاری جدید است. اما مدیریت در بخش های به غیر از ایمنی، شهرت سازمانی، حفظ براند و انتظارات مشتری، بطور قاطع و جدی باید مبادرت به قطع هزینه های غیرضرور نماید.

4)  مشارکت راهبردی (یافتن شرکای قابل اعتماد)
-    چارچوب حقوقی بازسازی ساختاری شرکت های ورشکسته در جهان متفاوت است، بطور مثال در امریکا این قوانین کاملاً حمایتی است و فرصتی برای تنفس بنگاه های ورشکسته ایجاد می کند. شرکت های هوایی جهت تقویت خود بطور جدی باید مشارکت با شرکای قابل اعتماد را در دستور کار قرار دهند تا از این طریق سینرژی مناسب ایجاد و شکاف های موجود در ارائه خدمات رفع شود. مثال روشن در این خصوص همکاری راهبردی خط هوایی کوانتاس استرالیا، علیرغم عضویت در اتحاد Oneworld با خط هوایی امارات، بر اساس تحلیل ترافیک استرالیا به اروپا و برعکس از طریق هاب دبی از سوی دو شرکت فوق می باشد. 

جمع بندی
صنعت حمل و نقل هوایی چالش تاریخی با حاشیه سود داشته است (بطور ذاتی سودآور نیست)، اما روند رشد فعلی در اکثر بازارها که تکنولوژی های مدرن نیز آنرا همراهی می کند و علائق مشتریان هم به مراتب شفاف تر شده است، فرصت بی نظیری را می سازد.
تطابق شرکت های هوایی بین المللی با ملاحظات اصلی مطروحه در این گزارش، یعنی بهبود مناسبات با مشتریان، کاهش هزینه های غیر ضرور، بطور قطع بهبود عملکرد مالی آنهم بصورت مستمر و پایدار را در شرکت های هوایی در پی خواهد داشت هم بصورت منفرد و هم بصورت مشترک با شرکای قابل اعتماد.

تین نیوز

تعداد بازدید: 1134 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
  باید از هزینه‌تراشی دولت‌ها بکاهیم
  درخواست ۴۰۰ هزار دستگاه اتوبوس برقی در بازارهای جهانی
  غیر از ایران کدام کشورها اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند؟ (+ اینفوگرافیک)
  استاد رائفی پور « دلایل دشمنی ایران و اسرائیل »
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار