چهارشنبه، 5 اردیبهشت 1403 - 08:25   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 39216صفحه نخست » انرژی،حمل و نقل سه شنبه، 28 آبان 1392 - 09:45
قیمت بنزین در کشورهای مختلف +جدول
قیمت بنزین در کشورهای مختلف +جدولترابر نیوز: ایران ارزانترین عرضه کننده بنزین در بین کشور های پر مصرف جهان است. تنها در کشور های کم جمعیت و کم مصرفی چون کویت و امارت و چند کشور کم مصرف جهان قیمت بنزین ارزان تر از ایران است.
  
ترابر نیوز:

قانون-با توجه به قیمت ۲ دلار و ۱۵ سنتی هر گالن بنزین در ایران، این کشور از نظر عرضه بنزین ارزان پس از ونزوئلا،‌ عربستان، کویت، مصر، و امارات در رتبه ششم جهان قرار گرفته و ترکیه نیز با قیمت ۹ دلار و ۸۹ سنت عنوان رتبه نخست را از نظر گران قیمت‌ترین بنزین به خود اختصاص داده است.

به گزارش «پرشین خودرو»، ترکیه همواره به عنوان عرضه‌ کننده گران‌قیمت‌ ترین بنزین در جهان شناخته شده و تنها مدتی کوتاه این عنوان را به کشور نروژ واگذار کرده بود، به‌طوریکه بهای هرگالن بنزین در این کشور به ۹ دلار و ۸۹ سنت رسیده است.

قیمت بنزین در ترکیه در سال جاری میلادی، چندین بار افزایش پیدا کرده است، ازاین رو علل مختلفی برای این افزایش عنوان شده است.

دولت آنکارا که به دلیل افزایش شدید هزینه های بودجه ، با کسری جدی بودجه روبه رواست، قصد دارد با افزایش نرخ کالا و خدمات برخی از کالاهای اساسی، این کسری را جبران کند.

از این رو، روزنامه ملیت ترکیه با اشاره به بحران اقتصادی اروپا و اینکه با این وجود قیمت بنزین در کشورهای اروپایی از ترکیه ارزان‌تر است، قیمت بالای بنزین در ترکیه را مورد انتقاد قرار داد.

نزدیک به ۷۰ درصد نرخ مواد سوختی در ترکیه را انواع مالیات و عوارض تشکیل می دهد و این یکی از مهمترین منابع درآمد مالیات غیرمستقیم این کشور است.

به گزارش انعکاس به نقل از بلومبرگ، بی تردید بار مالی هزینه سنگین قیمت سوخت در ترکیه بر هزینه خانوارها به هیچ وجه قابل مقایسه با دولتهای ثروتمند نیست. به عنوان نمونه درآمد سرانه نروژ در حدود ۱۰۰ هزار دلار و درآمد سرانه مردم ترکیه در حدود ۱۰ هزار دلار است.

بررسی داده های وزارت دارایی ترکیه نشان می دهد، درآمد مالیاتی این وزارتخانه از محل مالیات سوخت در سال گذشته نزدیک به ۴۰ میلیارد لیرترک بود. با توجه به اینکه کل درآمد مالیاتی ترکیه در سال گذشته بالغ بر ۷/۳۰۱ میلیارد لیرترک بوده است، سهم این نوع مالیاتها بر درآمد مالیاتی ترکیه به ۱۳ درصد می رسد که رقم قابل توجهی است.

نرخ بنزین هم اکنون در نروژ از قرار هر گالن ۹ دلار و ۶۳ سنت عرضه می شود و بعد از ترکیه، گرا‌ن‌ترین بنزین دنیا متعلق به کشور نروژ است.

کشور نروژ یکی از کشورهای مهم اروپایی است که دولت‌های منطقه به نفت آن بسیار وابسته هستند. اما در آخرین اخبار شنیدیم که منابع نفتی این کشور نیز با کاهش مواجه است و شاید بتوان این عامل را یکی از عوامل افزایش بهای بنزین دانست.

اما با توجه به تحریم های بی اساس از سوی غربی ها برای جایگزین نفت ایران ، نروژ از جمله کشورهایی است که بیشترین نفت ایرانی را برای اروپا تامین می کند که طبق اسناد و مدارک زیر ، در حال حاضر ذخایر نفت این کشور رو به پایان است و پیش بینی می شود که بزودی زود تغییرات استراتژیک در خصوص تحریم های نفتی علیه ایران گرفته شود.

براساس گفته مقامات دولتی نروژ، بیش از نیمی از منابع نفتی دریای شمال استخراج شده است و هم اکنون مقامات غربی درمورد کاهش و کمبود ذخایر نفتی دریای شمال بسیار نگران هستند.

وزارت نفت نروژ در این باره گفت: تولید نفت به دلیل خالی شدن میادین دریای شمال به پایین‌ترین سطح خود از سال ۱۹۸۸ تاکنون خواهد رسید و نتیجه دادن اقدامات جدید برای جبران این کاهش زمان می‌برد. همچنین تولید نفت نروژ از پانصد و شصت و یک میلیون بشکه در سال ۲۰۱۲ به پانصد و سی و هشت میلیون بشکه در سال ۲۰۱۳ کاهش خواهد یافت.

هم اکنون قیمت هر گالن بنزین در ایتالیا هشت دلار و هشتاد و هفت سنت رسیده است. یک شهروند ایتالیایی در گزارشی گفت: افزایش سرسام اور بنزین، مردم را کلافه کرده و مردم مجبور هستند حتی الامکان از خودروهای شخصی استفاده نکنند.

گرانی سوخت باعث شده تا بهای ۸۰ درصد از کالاهای مصرفی مردم که با کامیون و تریلی جابجا می شود هم افزایش یابد. تدابیر سخت گیرانه اقتصادی دولت ایتالیا و افزایش روز افزون بهای بنزین در این کشور، ایتالیایی ها را به شدت نگران کرده و موجب شده بسیاری از مردم استفاده از خودروهای شخصی را کاهش دهند و با وسایل حمل و نقل عمومی به محل کار خود بروند. همچنین گرانی سوخت موجب شده تا دولت بهای برق و گاز را نبزافزایش دهد.

کشور آلمان نیز با قیمت ۷ دلار و ۹۶ سنت ازجمله کشورهای عرضه کننده بنزین گران محسوب می‌شود. به همین دلیل ایالت های کشور آلمان نیز از دولت فدرال خواسته اند برای مهار افزایش بهای سوخت اقداماتی انجام دهد و اوضاع بازار را بهبود بخشد.

براین اساس افزایش بهای سوخت به اقتصاد آلمان اسیب زده است. اقتصاد آلمان به عنوان کشور برندهای مختلف خودرو بر پایه همین صنعت می‌چرخد و افزایش شدید بهای بنزین ازجمله عواملی است که باعث کاهش تقاضای خودرو و در نتیجه رکود اقتصادی آلمان می‌شود.

اختصاص مالیات های ویژه از جمله مالیات محیط زیست به قیمت تمام شده بنزین در آلمان نیز یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت بنزین در آلمان است.

بورس معاملات بنزین در آلمان معقتد است افزایش بهای نفت خام و ضعیف شدن یورو موجب افزایش بهای بنزین شده است.

با توجه به اینکه معاملات نفتی در بازارهای معتبر جهانی بر اساس دلار انجام می شود، با سقوط ارزش یورو در برابر دلار،به طور طبیعی افزایش قیمت بنزین در کشورهای حوزه مالی یورو بیشتر بوده و این افزایش قیمت در آلمان به مراتب بیشتر از سایر کشورهای اروپایی است.

کارین رتسلاف، از بورس معاملات بنزین در آلمان می گوید افزایش بهای نفت خام بر قیمت بنزین تاثیر گذار است و باید به ناآرامی های سیاسی در منطقه خاورمیانه نیز اشاره کرد که خود تاثیر به سزایی در افزایش قیمت بنزین دارند.

وی در ادامه اذعان کرد که تحریم‌های ایران نیز ازجمله عوامل تاثیرگذار است، چراکه این مسئله نگرانی هایی در خصوص کمبود عرضه نفت در بازار به وجود می آورد.

در مجموع شرکت های نفتی معتبر در اروپا متهم هستند که با انجام تبانی ، سوء استفاده از شرایط فصلی و افزایش تقاضای خرید بنزین، قیمت ها را افزایش داده اند.

در همین رابطه طی ماه های گذشته کمیته ویژه ای در وزارت اقتصاد آلمان برای نظارت بر عملکرد شرکت ها و کارتل های نفتی تشکیل شد که البته شرایط نشانگر این است که ظاهرا این کمیته نیز از کارایی لازم برخوردار نبوده و نتوانسته مانع از اقدامات خودسرانه این شرکت ها در افزایش دلخواه قیمت فرآورده های سوختی در مقاطع مختلف شود.


جدول قیمت بنزین در کشورهای مختلف(گالن)
 

قیمت به تومان
قیمت به دلار
نام کشور
ردیف
۳۶٫۵۹۳
۹٫۸۹
ترکیه
۱
۳۵٫۶۳۱
۹٫۶۳
نروژ
۲
۳۳٫۶۳۳
۹٫۰۹
هلند
۳
۳۲٫۸۱۹
۸٫۸۷
ایتالیا
۴
۳۲٫۶۳۴
۸٫۸۲
پرتغال
۵
۳۱٫۸۹۴
۸٫۶۲
یونان
۶
۳۱٫۴۵۰
۸٫۵۰
سوئد
۷
۳۱٫۱۱۷
۸٫۴۱
بلژیک
۸
۳۱٫۰۰۶
۸٫۳۸
فرانسه
۹
۳۰٫۴۱۴
۸٫۲۲
دانمارک
۱۰
۳۰٫۱۵۵
۸٫۱۵
هنگ ‌کنگ
۱۱
۳۰٫۰۴۴
۸٫۱۲
فنلاند
۱۲
۲۹٫۸۲۲
۸٫۰۶
انگلیس
۱۳
۲۹٫۷۸۵
۸٫۰۵
ایرلند
۱۴
۲۹٫۴۵۲
۷٫۹۶
آلمان
۱۵
۲۸٫۳۷۹
۷٫۶۷
اسرائیل
۱۶
۲۸٫۱۵۷
۷٫۶۱
اسلواکی
۱۷
۲۸٫۱۲۰
۷٫۶۰
اسلونی
۱۸
۲۷٫۵۲۸
۷٫۴۴
مالت
۱۹
۲۶٫۶۷۷
۷٫۲۱
مجارستان
۲۰
۲۶٫۶۰۳
۷٫۱۹
سوئیس
۲۱
۲۶٫۱۲۲
۷٫۰۶
اسپانیا
۲۲
۲۶٫۰۱۱
۷٫۰۳
اتریش
۲۳
۲۵٫۷۸۹
۶٫۹۷
جمهوری چک
۲۴
۲۵٫۶۷۸
۶٫۹۴
لیتوانی
۲۵
۲۵٫۴۵۶
۶٫۸۸
قبرس
۲۶
۲۵٫۲۷۱
۶٫۸۳
لتونی
۲۷
۲۵٫۱۹۷
۶٫۸۱
لوکزامبورگ
۲۸
۲۵٫۰۴۹
۶٫۷۷
کره جنوبی
۲۹
۲۴٫۹۰۱
۶٫۷۳
نیوزیلند
۳۰
۲۴٫۷۹۰
۶٫۷۰
استونی
۳۱
۲۴٫۷۹۰
۶٫۷۰
ژاپن
۳۲
۲۴٫۷۹۰
۶٫۷۰
رومانی
۳۳
۲۴٫۶۷۹
۶٫۶۷
لهستان
۳۴
۲۴٫۱۶۱
۶٫۵۳
بلغارستان
۳۵
۲۳٫۳۴۷
۶٫۳۱
استرالیا
۳۶
۲۳٫۲۷۳
۶٫۲۹
سنگاپور
۳۷
۲۲٫۹۴۰
۶٫۲۰
شیلی
۳۸
۱۹٫۹۸۰
۵٫۴۰
برزیل
۳۹
۱۹٫۲۰۳
۵٫۱۹
آرژانتین
۴۰
۱۸٫۷۲۲
۵٫۰۶
آفریقای جنوبی
۴۱
۱۸٫۵۰۰
۵
هند
۴۲
۱۸٫۰۱۹
۴٫۸۷
فیلیپین
۴۳
۱۷٫۶۱۲
۴٫۷۶
کانادا
۴۴
۱۷٫۵۳۸
۴٫۷۴
چین
۴۵
۱۷٫۴۶۴
۴٫۷۲
کلمبیا
۴۶
۱۶٫۳۵۴
۴٫۴۲
تایلند
۴۷
۱۴٫۷۲۶
۳٫۹۸
پاکستان
۴۸
۱۳٫۶۱۶
۳٫۶۸
اندونزی
۴۹
۱۲٫۸۳۹
۳٫۴۷
روسیه
۵۰
۱۲٫۱۷۳
۳٫۲۹
آمریکا
۵۱
۱۱٫۹۱۴
۳٫۲۲
مکزیک
۵۲
۸٫۷۳۲
۲٫۳۶
مالزی
۵۳
۸٫۶۵۸
۲٫۳۴
نیجریه
۵۴
۷٫۹۵۵
۲٫۱۵
ایران
۵۵
۶٫۵۴۹
۱٫۷۷
امارات
۵۶
۴٫۲۱۸
۱٫۱۴
مصر
۵۷
۲٫۹۹۷
۰٫۸۱
کویت
۵۸
۱٫۶۶۵
۰٫۴۵
عربستان
۵۹
۲۲۲
۰٫۰۶
ونزوئلا
۶۰

 

تعداد بازدید: 1971 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظرات کاربران: 12 نظر (فعال: 9 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 3)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
کهیش
|    | 1393/5/19 - 12:00 |     0     0     |
دلار در ترکیه چقدر است
حقوق در ترکیه چقدر است و .....

ناشناس
|    | 1393/1/14 - 18:58 |     2     1     |
چرا همیشه می خواهید بنزین را گران کنید به بهانه های مختلف مگر همین چندسالپیش به بهانه قاچاق بنزین راگران کردید همه چیز همه گران شدنمیدانیدمردم ما خودشان را سریع به تورم می رسانند شما هر چقدر بنزین را گران کنی مردم هم در امد خودرا بالا می برند شما امکانات مردم را بالا ببرید خودشان از اتومبیل شخصی کمتر استفاده می کنند آیا اینکاررا کردید؟!

محمد
|    | 1392/9/4 - 15:02 |     5     1     |
چرا نمی نویسید حقوف یک کارمند معمولی در کشورهای اروپایی حداق 5000 الی6000دلار است . که به پول ما 6000 دلار 3000 تومانی حدود 18/000/000 تومان می شود حالا شما به من کارمند معمولی این مبلغ حقوق را بدهید بعد انتظار قیمت بنزین برابر کشور های اروپایی را مطالبه کنید . !!!!!
مردم چی فرض کرده اید

عرفان
| |    | 1392/9/1 - 10:39 |     3     1     |
دیروز در سوئیس پیشنهاد 2700 دلار یارانه شده معادل 8ملیون تومان و یارانه ما 46 هزار تومان و نرخ بنزین مقایسه می شود که خجالت اور است

مهر
| |    | 1392/9/1 - 08:52 |     4     1     |
حقوق ومصرف سوخت ماشینهای سایر کشورها را هم بنویسید


کارشناس
|    | 1392/8/30 - 08:23 |     5     2     |
با سلام
چرا همیشه مقایسه های شما تک بعدی و همراه با ساده اندیشی است و بر اساس اینگونه مقایسه های نامناسب تحلیل میکنید و حکم صادر میکنید؟
مثلا گاهی قیمت میوه را در کشورهای مختلف مقایسه میکنند و میگویند مثلا در ایران میوه ارزانتر از فلان کشورها است !!!!
ولی آیا تاکنون درآمد اکثریت مردم فلان کشورها را با ایران مقایسه کرده اید؟! آیا بررسی کرده اید که در فلان کشورها با حقوق 2 یا 3 ماه یک کارمند معمولی میشود یک خودرو خریدآنهم یک خودرو خوب ؟ یا مثلا با حقوق 1 یا 2 سال یک کارمند میتوان منزل مسکونی مناسب خرید ؟؟؟!!!! اما ایران چطور ؟ یک کارمند معمولی که هیچ حتی یک کارشناس یک سازمان یا اداره یا ..... اگر تا آخر عمرش هم بتواند درصد ناچیزی از حقوقش را پس انداز کند شاید نتواند یک سرپناه مناسب برای خود و خانواده اش فراهم کند!!

کارشناس
|    | 1392/8/30 - 08:19 |     5     1     |
با سلام
چرا همیشه مقایسه های شما تک بعدی و همراه با ساده اندیشی است و بر اساس اینگونه مقایسه های نامناسب تحلیل میکنید و حکم صادر میکنید؟
مثلا گاهی قیمت میوه را در کشورهای مختلف مقایسه میکنند و میگویند مثلا در ایران میوه ارزانتر از فلان کشورها است !!!!
ولی آیا تاکنون درآمد اکثریت مردم فلان کشورها را با ایران مقایسه کرده اید؟! آیا بررسی کرده اید که در فلان کشورها با حقوق 2 یا 3 ماه یک کارمند معمولی میشود یک خودرو خریدآنهم یک خودرو خوب ؟ یا مثلا با حقوق 1 یا 2 سال یک کارمند میتوان منزل مسکونی مناسب خرید ؟؟؟!!!! اما ایران چطور ؟ یک کارمند معمولی اگر تا آخر عمرش هم بتواند درصد ناچیزی از حقوقش را ژس انداز کند شاید نتواند یک سرپناه مناسب برای خود و خانواده اش فراهم کند!!

ناشناس
|    | 1392/8/29 - 16:32 |     7     1     |
لطفا درآمد را هم بنویسید

علی
|    | 1392/8/28 - 11:10 |     10     1     |
باسلام
لطفا حقوق دریافتی بازنشستگان راهم درکشورهای مختلف منتشر نمایید


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار